PDA

Zobacz pełną wersję : problem z zamkiem drzwi i stacyjka

civicek97
28-11-13, 17:04
Witam. Mam problem z zamkiem i stacyjka. Rano otwierajac drzwi klucz normalnie wszedl i drzwi otwarte. Wysiadajac pod praca juz nie moglem wcisnac do konca klucza i zamknac auta.. za 30 min jak gdyby nigdy nic auto zamkniete. Na drugi dzien wszystko normalnie, zabieram sie za wsadzenie kluczyki do stacyjki i nie wchodzil nawet milimetr przez 10-15 minut, za chwile wszedl normalnie. Za kazdym razem dzieje sie to samo nie wcisne klucza wgl a zaraz chodzi. Jakies pomysly ?

Dorobilem nowy klucz i nadal dzieje sie to samo.

MikeFoto
29-11-13, 15:57
A zamek przesmarowany ?
Klucz nie jest wygięty przypadkiem?

grzez
01-12-13, 02:04
A w ogóle wcześniej, a także teraz po włożeniu klucza nie ma kłopotów z przekręcaniem ?

Powiem ze swojego przykładu, że ostatnio miałem podobny problem, po wsadzeniu klucza w stacyjkę ani drgnął, nie szło go za nic przekręcić. Pobiegłem po drugi, chwila to samo, w końcu się przekręcił. U mnie generalnie był już wcześniej problem z przekręcaniem zamka drzwi, po prostu się zacinał, trzeba było kręcić raz w jedną raz w drugą żeby otworzyć drzwi. Stawiałem na zużyty kluczyk, ale kompletnie rozebrałem i wyczyściłem cały zamek drzwi i jak ręką odjął, chodzi jak nowy. Jeśli zechcesz mogę wrzucić tu dokładny opis ze zdjęciami, może Ci pomoże.

luchuma
01-12-13, 02:12
odmrazacz do zamkow

probestic
01-12-13, 07:57
Jeśli zechcesz mogę wrzucić tu dokładny opis ze zdjęciami, może Ci pomoże.

Wrzuć w wolnej chwili dla potomnych :) idzie zima i dopiero zaczną się takie problemy pewnie, wątki i tematy :] jestem pewien.