Zobacz pełną wersję : problem z zamkiem drzwi i stacyjka
Witam. Mam problem z zamkiem i stacyjka. Rano otwierajac drzwi klucz normalnie wszedl i drzwi otwarte. Wysiadajac pod praca juz nie moglem wcisnac do konca klucza i zamknac auta.. za 30 min jak gdyby nigdy nic auto zamkniete. Na drugi dzien wszystko normalnie, zabieram sie za wsadzenie kluczyki do stacyjki i nie wchodzil nawet milimetr przez 10-15 minut, za chwile wszedl normalnie. Za kazdym razem dzieje sie to samo nie wcisne klucza wgl a zaraz chodzi. Jakies pomysly ?
Dorobilem nowy klucz i nadal dzieje sie to samo.
A zamek przesmarowany ?
Klucz nie jest wygięty przypadkiem?
A w ogóle wcześniej, a także teraz po włożeniu klucza nie ma kłopotów z przekręcaniem ?
Powiem ze swojego przykładu, że ostatnio miałem podobny problem, po wsadzeniu klucza w stacyjkę ani drgnął, nie szło go za nic przekręcić. Pobiegłem po drugi, chwila to samo, w końcu się przekręcił. U mnie generalnie był już wcześniej problem z przekręcaniem zamka drzwi, po prostu się zacinał, trzeba było kręcić raz w jedną raz w drugą żeby otworzyć drzwi. Stawiałem na zużyty kluczyk, ale kompletnie rozebrałem i wyczyściłem cały zamek drzwi i jak ręką odjął, chodzi jak nowy. Jeśli zechcesz mogę wrzucić tu dokładny opis ze zdjęciami, może Ci pomoże.
Jeśli zechcesz mogę wrzucić tu dokładny opis ze zdjęciami, może Ci pomoże.
Wrzuć w wolnej chwili dla potomnych :) idzie zima i dopiero zaczną się takie problemy pewnie, wątki i tematy :] jestem pewien.