PDA

Zobacz pełną wersję : Swap na D15B2 - nie dostaje paliwa

KamiloWKS
27-11-13, 22:45
Szukałem i szukałem i lipa.

Mój problem polega na tym ,że jeszcze jakiś czas temu w aucie było D13B2 na monowtrysku z D15B2 i przełożyłem na zdrowy D15B2 który do ostatniej chwili w starym aucie działał bez problemu.

Teraz stał 2miesiące i jest włożony do auta. Wszystko praktycznie działa bo jak się w kolektor psiknie to kręci ale zaraz gaśnie. NIE DOSTAJE PALIWA - jest sucho.... :/

W tym miejscu co na zdjęciu jest cały wężyk paliwowy który nakłada się na pewną śrubę.

Skręcę go na maxa i lipa.. sucho, odkręce go lekko to paliwa jest pełno, tyle ,że wytryska spod nakrętki. Już nie wiem co to może być, iskra jest itp, mówie odpala jak mu się siknie w kolektor(tylko na chwile odpala) ale jak ma sam odpalić to mamy problem... :dontgetit:

http://i43.tinypic.com/2l89cud.jpg

FaziRBK
28-11-13, 17:36
Zapłon dobrze ustawiony? rozrząd nie przeskoczył? :)
Bak rozumiem masz już zrobiony z normalną pompą w baku nie tak jak w d13b2 na pompie mechanicznej, więc sprawdź czy po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłonu słychać przekaźnik, który podaje paliwo, jeśli nie słychać to może problem z pompą jeśli twierdzisz, że wcześniej na dpfi było w porządku, ewentualnie sprawdź ten przekaźnik i podmień lub poszukaj sobie coś na temat "zimne luty".

KamiloWKS
28-11-13, 21:00
Tzn powiem inaczej wcześniej był d15b2 więc jest to oryginalne EG4 , tylk oblok silnika był wczesniej (jak juz auto kupilem) D13b2 , i teraz znow przekladka na zdrowe D15b2... Rozrząd nie miał jak przeskoczyć... aparat zapłonowy tym bardziej jeden drugi (sprawdzałem na2) działa bez problemu... co jest problemem to to ,że raz jest iskra raz jej nie ma :/ swiece sa nowe gdyz stare byly zalane bardzo olejem.

Pompa jest oryginalnie montowana w baku w eg4 wiec tutaj nie ma problemu działać działa

Do pewnego momentu podaje paliwo.... wczoraj błąd (bo niby nie ma sensu na te silniki niszczyc je samostartem) wiec niestety uzylem samostartu no i zadziałało.... jak sie gaz trzymalo to auto odpalilo lecz jak gaz sie puscilo to auto gasło.. itak w koło.

Od elektryka się dowiedizałęm ,że może masa aparatu zapłonowego moze miec przrwe :/