Zobacz pełną wersję : wymiana alternatora ej9 sedan
witam, czy możliwa jest wymiana alternatora bez kanału w sedanie ej9?
Mozliwa jest tylko strasznie upierdliwa.
Mozliwa jest tylko strasznie upierdliwa.
co chcesz przez to powiedzieć? upierdliwa ze względu tylko na małą ilość miejsca?
piotreek23
27-11-13, 20:59
U mnie w HB górą wyszedł tylko odkręcali chyba serwo hamulcowe ale pewności nie mam.
no tak właśnie myślałem, że jeśli górą, to właśnie w ten sposób trzeba zrobić ,,drogę"
U mnie w HB górą wyszedł tylko odkręcali chyba serwo hamulcowe ale pewności nie mam.
piotreek23
27-11-13, 22:01
W każdym razie bez wchodzenia w kanał się udało. Samo odkręcenie nie było problemem,gorzej z wyjęciem.
no i pewnie problem jest z naciągnięciem pozniej co? troche ciasno tam
marcin_1993
27-11-13, 23:37
Naciągnąć jest łatwo, łyżka do kół i jazda:) tylko patrz żebyś nie uszkodził obudowy alternatora, a i nie za mocno bo uszkodzisz łożysko alternatora
Naciągnąć jest łatwo, łyżka do kół i jazda:) tylko patrz żebyś nie uszkodził obudowy alternatora, a i nie za mocno bo uszkodzisz łożysko alternatora
oke, jakoś sobie poradzę, zaciągnę ojca do pomocy :D
No! Właśnie skończyłem. Każdy radził inaczej, kogo tylko zapytałem... Wystarczyło podnieść wysoko na lewarku lewą stronę, co sprawiło, że koło opadło i altek wyszedł dołem bez najmniejszego problemu :) nie trzeba NIC odkręcać:) ale dzięki za pomoc ;)))
a masz seryjne zawieszenie ??
a masz seryjne zawieszenie ??
Tak.
no wlasnie to wiele wyjasnia :)
na lekko zglebionym lub totalnie niskim aucie jest klopot :)
ale moge podpowiedziec ze wystraczy odkrecic widelec i spokojnie da rade to ogarnac plus lapa alterantora ta dolna aby bylo mega wygodnie
sorry, zapomniałem o łapie alternatora, ale chyba odkręcenie dwóch śrub to nie problem ?:D