PDA

Zobacz pełną wersję : szukam sportowego tłumika ale cichego

tabbo
21-03-08, 15:19
Jak wyżej. Poprostu ma nie buczeć , żeby nie męczył uszu podczas jazdy. Design ala mugen i przystępna cena.

tabbo
21-03-08, 15:19
Jak wyżej. Poprostu ma nie buczeć , żeby nie męczył uszu podczas jazdy. Design ala mugen i przystępna cena.

kriss20
21-03-08, 22:12
ma nie ryczeć i do tego przystepna cena.... w snach moze taki dostaniesz ;) Pospolite tłumany to wm , ponoc jak za ta cene daja rade, ale nie spodziewał bym sie cudów. Dobry tłumik to mg motorsport, ale niestety drogawe, no ale cos za cos, lepiej doskładac i cieszyc sie brzmieniem i jakoscia wykonania tłumika niz wyrywac sobie włosy z głowy i myslec: co ja kupiłem :bicie: A twg to nastepnym razem opcja :szukaj: :/

kriss20
21-03-08, 22:12
ma nie ryczeć i do tego przystepna cena.... w snach moze taki dostaniesz ;) Pospolite tłumany to wm , ponoc jak za ta cene daja rade, ale nie spodziewał bym sie cudów. Dobry tłumik to mg motorsport, ale niestety drogawe, no ale cos za cos, lepiej doskładac i cieszyc sie brzmieniem i jakoscia wykonania tłumika niz wyrywac sobie włosy z głowy i myslec: co ja kupiłem :bicie: A twg to nastepnym razem opcja :szukaj: :/

n1uniek
21-03-08, 22:20
ja mam jakis no name ala apexi n1 i jest zaje... glosny nie widac mnie a slychac ..

n1uniek
21-03-08, 22:20
ja mam jakis no name ala apexi n1 i jest zaje... glosny nie widac mnie a slychac ..

grafix
21-03-08, 23:30
ulter dedykowany

grafix
21-03-08, 23:30
ulter dedykowany

michalm320
22-03-08, 01:06
ulter dedykowany

Potwierdzam. Mam dedykowany z końcówką fi 100mm i jestem zadowolony. Fajnie mruczy, coraz fajniej :-) Dobrze wykonany ale trochę drogi bo ja za swojego dałem 460zł w AutoMark w łodzi bo u producenta jest o 100zł droższy. Polecam ultera. Jak zajdzie potrzeba no nagram jakiś filmik żeby można było posłuchać

michalm320
22-03-08, 01:06
ulter dedykowany

Potwierdzam. Mam dedykowany z końcówką fi 100mm i jestem zadowolony. Fajnie mruczy, coraz fajniej :-) Dobrze wykonany ale trochę drogi bo ja za swojego dałem 460zł w AutoMark w łodzi bo u producenta jest o 100zł droższy. Polecam ultera. Jak zajdzie potrzeba no nagram jakiś filmik żeby można było posłuchać

!markos
22-03-08, 01:11
Design ala mugento jaki to jest?

!markos
22-03-08, 01:11
Design ala mugento jaki to jest?

n1uniek
22-03-08, 07:38
ulter dedykowany nie jest ala mugenowaty wiec nie weim czy tabbo, by był zainteresowany!

n1uniek
22-03-08, 07:38
ulter dedykowany nie jest ala mugenowaty wiec nie weim czy tabbo, by był zainteresowany!

havok
22-03-08, 08:32
WM Sport też nie jest mugenowaty, tylko bardziej jak Apexi N1. Najtańszy mugenowaty, jaki znam to robi MG Motorsport za jakieś 650 (lub więcej), ewentualnie OBX na ebay za 94$ z przesyłką do USA:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OBX-TWIN-LOOP-MUFFLER-HONDA-ACCORD-CIVIC-DEL-SOL-S2000_W0QQitemZ300208248775QQcmdZViewItem?hash=ite m300208248775

Za niego w sumie wyszłoby ile, 500 pln?

Wiem, o jaki tłumik tak naprawdę chodzi, ale z opisem "a'la Mugen" w stosunku do tradycyjnych walców w stylu N1 będę walczył aż się wszyscy nauczą :bicie:

havok
22-03-08, 08:32
WM Sport też nie jest mugenowaty, tylko bardziej jak Apexi N1. Najtańszy mugenowaty, jaki znam to robi MG Motorsport za jakieś 650 (lub więcej), ewentualnie OBX na ebay za 94$ z przesyłką do USA:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OBX-TWIN-LOOP-MUFFLER-HONDA-ACCORD-CIVIC-DEL-SOL-S2000_W0QQitemZ300208248775QQcmdZViewItem?hash=ite m300208248775

Za niego w sumie wyszłoby ile, 500 pln?

Wiem, o jaki tłumik tak naprawdę chodzi, ale z opisem "a'la Mugen" w stosunku do tradycyjnych walców w stylu N1 będę walczył aż się wszyscy nauczą :bicie:

tabbo
22-03-08, 09:12
Panowie znalazłem coś takiego http://allegro.pl/item331303606_tlumik_sportowy_apexi_n1_style_mugen .html

taki design mi odpowiada, ale cholera wie czy nie będzie buczeć... Mam możliwość przytargania z hhameryki razem z lapami na przód i tył :)

adriangrabowski
22-03-08, 09:18
ten tłumik co pokazałes to sprzedaje octan ja własnie taki zakupiłem nie długo montaż wiec jak coś to dam znać jaki głośny jest

takibartek
22-03-08, 09:20
Potwierdzam - Ulter dedykowany nie męczy, za to fajnie mruczy.

tabbo
22-03-08, 09:22
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/DIY-96-00-CIVIC-2-4DR-BOLT-ON-EXHAUST-MUFFLER-NO-WELD_W0QQitemZ310034077329QQcmdZViewItem?hash=item 310034077329

takie cudo jeszcze znalazłem

woPo
22-03-08, 12:45

I ja też potwierdzam, mialem w poprzednim aucie :)

ELMO666
22-03-08, 21:04
michalm320, z laski swojej zapodaj jakies filmidlo jesli mozesz ... :d Przymierzam sie wlasnie do podobnego ulterka i ciekawy jestem jak to buczy. Pzdr

pszczoua
22-03-08, 21:11
ja Ci polecę jak zawsze zresztą w tej kwestii dla mnie JEDYNEGO speca w kwestii tłumików dla mnie w Polsce... a chodzi o EL-TEC z Piastowa... zadzwoń umów się pojedź tam z odpowiednią kwotą i zapewniam Cię - będziesz zadowolony
www.el-tec.pl

michalm320
22-03-08, 22:22
michalm320, z laski swojej zapodaj jakies filmidlo jesli mozesz ... :d Przymierzam sie wlasnie do podobnego ulterka i ciekawy jestem jak to buczy. Pzdr

Nagram na 100% i Ci go podeśle, postaram się to ogarnąć na dniach.

lukas-comp
23-03-08, 03:46

I ja też potwierdzam, mialem w poprzednim aucie :)

tez potwierdzam! :)
cena rowniez przystepna

michalm320
23-03-08, 08:32
cena rowniez przystepna

Ja za swojego dałem 460zł. Trochę sporo ale nie żałuje że tyle dałem bo jestem w 100% zadowolony

!markos
23-03-08, 09:55
JEDYNEGO speca w kwestii tłumików dla mnie w Polsce... a chodzi o EL-TEC z Piastowatjaaaa

n1uniek
23-03-08, 10:05
ja posiadam ten tlumok od octane i jest *****iscie glosny bez wkladki !! w trase nie da sie wytrzymac !! :d :d :d

grafix
23-03-08, 19:06

przeciez jest cala masa koncowek ala mugenowatych ,

ps. kolega chce ala mugen i cichy a to raczej niemożliwe

havok
23-03-08, 19:51
grafix, nie utwierdzaj innych w złym przeświadczeniu, że mugenowate to te w stylu Apexi N1. Mugenowate to Twin Loop.

zieloo007
24-03-08, 11:43
Polecam Ulter. Mam taki i bardzo sobie go chwale. Wydaje miły basowy pomrók.

http://allegro.pl/item327757978_wydech_ulter_sport_z_certyfikatem_tu v_i_gwarancja.html

michalm320
24-03-08, 12:27

Zgodnie z obietnicą nagrałem filmik z dźwiękiem mojego ultera:
http://pl.youtube.com/watch?v=GUe4SCcAhbQ

cbool67
25-03-08, 09:52
tez mi chodzila po glowie zmiana wydechu, ale mi przeszło jak sie przejechalem z kolegą jego hondą. Stary nie zmieniaj wydechu bo po 10ciu km uszy odpadają. Ja mam jeszcze w swoim aucie cb radio to bym slowa nie zamienil. Zdecydowanie tlumik seria i sportowa koncowka. Tłumik seria malujesz na czarno , wspowujesz koncowke i masz estetyczny tlumik i praktyczny. Przemysl to.bo nie ma tlumika zblizonego do seri i na dodatek ładnego.

michalm320
25-03-08, 10:35
tez mi chodzila po glowie zmiana wydechu, ale mi przeszło jak sie przejechalem z kolegą jego hondą. Stary nie zmieniaj wydechu bo po 10ciu km uszy odpadają. Ja mam jeszcze w swoim aucie cb radio to bym slowa nie zamienil. Zdecydowanie tlumik seria i sportowa koncowka. Tłumik seria malujesz na czarno , wspowujesz koncowke i masz estetyczny tlumik i praktyczny. Przemysl to.bo nie ma tlumika zblizonego do seri i na dodatek ładnego.

Przejedź się z kimś kto ma dedykowany tłumik sportowy. Czy uważasz że na powyższym filmiku prezentowany tłumik jest głośny???

RDK
25-03-08, 10:55
tez mi chodzila po glowie zmiana wydechu, ale mi przeszło jak sie przejechalem z kolegą jego hondą. Stary nie zmieniaj wydechu bo po 10ciu km uszy odpadają. Ja mam jeszcze w swoim aucie cb radio to bym slowa nie zamienil. Zdecydowanie tlumik seria i sportowa koncowka. Tłumik seria malujesz na czarno , wspowujesz koncowke i masz estetyczny tlumik i praktyczny. Przemysl to.bo nie ma tlumika zblizonego do seri i na dodatek ładnego.jeśli poruszasz się w cenach 200-300zł za przeproszeniem, to niestety ale nic takiego nie znajdziesz, za to możesz poszukać fajnych tłumików m-tech'a, el-tec'a które wyglądaja podobnie do OEMowych a nie wyją jak głupie...

swojego czasu chyba sadam kupił na allegro puszkę al'a N1 produkcji el-tec a na aukcji było napisane że to jest coś innego niż ten cały szit sprzedawany na allegro że tu nie bedzie ryczeć bla bla bla... koniec końcem chłopak musiał dokupić środkowy tłumik ztcp bo ryczało...

pamietajcie że im większa puszka tym większe wyciszenie, ja mam malutką ;)
ale wymieniam bo nie idzie jeździć, tzn po mieście, jakiś rejsing - spoko... ale gdzieś dalej już ciężko :/ choć da się

kolega miał tłumik za 170zł z allegro, duża puszka [standardowa] al'a N1, co najważniejsze - z wkładką... na wkładce pięknie się jechało i nic nie buczało, bez już było zdecydowanie głośniej... ale tu ameryki chyba nie odkryłem :agent:

cbool67
25-03-08, 12:41
buczec na zewnątrz to sobie może, tylko żeby w środku na trasie nie ryczalo. Jadąc golfem 3 w benzynie slychac tylko szum opon. A jadąc hondką to slychac swist spod uszczelek, wycie silnika , i moj dziurawy srodkowy. Ogolnie nie jest wesolo na trasie. No ten ulterek fajnie mruczy, ale jak jedziesz stalo predkoscio 100-110 to czu uszy nie bolą?

michalm320
25-03-08, 14:52
Jadąc golfem 3 w benzynie slychac tylko szum opon

Hehe golf to badziewie. Nawet nie porównuj do Hondy.

ale jak jedziesz stalo predkoscio 100-110 to czu uszy nie bolą?

Oczywiście że nie bolą. Właśnie przy tych prędkościach fajnie, delikatnie buczy i to mi sie w nim podoba. Mam kumpla który ma seryjny tłumik w civicu i powiem szczerze że totalna porażka jest jak jest taka cisza w aucie i poza nim.

ELMO666
25-03-08, 22:13
michalm320, podziekowal slicznie :piwo2: Zastanawia mnie tylko jeden motyw... jak schodzi z obrotow (albo pod sam koniec filmiku) to tak smiesznie " pierdzi " , to wina aparatu czy moze zimnego silnika ?? Ogolnie tlumik ladnie sie prezentuje...

michalm320
25-03-08, 22:23
Zastanawia mnie tylko jeden motyw... jak schodzi z obrotow (albo pod sam koniec filmiku) to tak smiesznie " pierdzi " , to wina aparatu czy moze zimnego silnika

hmmm, aparat mam dobry. Jak z chodzi z obrotów to na samym dole już ma takie pierdzenie ale na żywo jest to troszkę inaczej słychać. Ogólnie nie jest to jakiś komiczny dźwięk. Być może jak się tłumik przepali jeszcze bardziej to będzie ciut inna praca. Jak na razie to mam na nim zrobione z 1500km i to większość w mieście. Silnik był ciepły, nie pałuje auta na zimnym silniku :d 7tyś obr. na zimnym motorze było by zabójstwem

mizer
26-03-08, 09:58
Panowie Ulter nie robi do B Serii, nie ?

michalm320
26-03-08, 10:38
Panowie Ulter nie robi do B Serii, nie ?

W ofercie nie ma do B Serii ale nie ma problemu żeby zrobili pod taki silnik. Takie informacje uzyskałem w ulterze.

Leeo
26-03-08, 23:28
Eeee, moze mnie tutaj zblazujecie, ale w moim poprzednim 5D mialem tlumik KM'a, ktory jest kopia ultera, do ktorego linka z allegro podeslal kolega pare postow wyzej. Brzmial naprawde super, nie byl glosby, chociaz straszyli ze zaraz sie rozpadnie i zardzewieje, to przez 2 lata nic sie nie stalo. Moje ex auto nadal jest na forum i jak jest po 3 latach od zamontowania to trzeba by bylo zapytac obecnego wlasciciela, ale ja polecam :) 160-170zl kosztuje :P jak gdzies znajde filmik jak brzmiala hondka na nim podesle.

havok
27-03-08, 08:30
Ja miałem KM w 206, zardzewiał po 1,5 roku (wszystko poza chromowaną końcówką), po roku był już wyraźnie głośniejszy. Daję to tak dla porównania.

blue_kos
27-03-08, 14:03
ja mam WM sporta, po miescie jak sie z kims mierze jest naprawde fajnie........natomiast trasa jeszcze z ludzikami masakra.......mysle nad oklejeniem bagarznika mata i boczkow i kupnie wkladki (nie posiadam).........jak to nie pomoze to albo dedykowany supersprint lub cos innego albo seria...........:/

grafix
27-03-08, 14:11
grafix, nie utwierdzaj innych w złym przeświadczeniu, że mugenowate to te w stylu Apexi N1. Mugenowate to Twin Loop.

a kogo stac na Twinn Loopa :) :aloha:

cbool67
27-03-08, 14:53
ja jednak lubie cisze w aucie, czego nie moze mi zaoferowac moja hania. Po dołozeniu ciekawego wydechu to juz by byl pewnie kosmos. Mysle ze bez wyciszenia boszkow tylnych i bagaznika nie ma sie nawet co brac za glosny wydech.

bolek94
24-05-08, 11:21
Ja osobiscie polecam REMUS fajnie mruczy a w dodatku strzela.
Fajna sprawa jak zchodzi z obrotow wtedy troche glosniejszy :aloha:

bolek94
24-05-08, 11:21
Fajna sprawa jak zchodzi z obrotow wtedy troche glosniejszy :aloha:

michalm320
24-05-08, 11:55
Fajna sprawa jak zchodzi z obrotow wtedy troche glosniejszy

zgadza się tylko dedykowany kosztuje ponad 1000zł

michalm320
24-05-08, 11:55
Fajna sprawa jak zchodzi z obrotow wtedy troche glosniejszy

zgadza się tylko dedykowany kosztuje ponad 1000zł

zabas
24-05-08, 20:09
Nio ale polecać można hehe. Sam mam dedykowany Remus ale założony przez poprzedniego właściciela. Mega głośny ale czasem lubie tylko jego posłuchać jak brzmi. No i fakt strzela i jest głośny przy schodzeniu z obrotów. Wygłuszenie choć w trakcie robienia naszczęście pomaga hehe :aloha:

zabas
24-05-08, 20:09
Nio ale polecać można hehe. Sam mam dedykowany Remus ale założony przez poprzedniego właściciela. Mega głośny ale czasem lubie tylko jego posłuchać jak brzmi. No i fakt strzela i jest głośny przy schodzeniu z obrotów. Wygłuszenie choć w trakcie robienia naszczęście pomaga hehe :aloha:

eXcential
24-05-08, 21:14
A ja mam pytanie. Mial ktoś do czynienia ze zwykłym Ulterem uniwersalnym? Chodzi o coś takiego:

http://moto.allegro.pl/item365163380_sportowy_tlumik_opel_vw_honda_ford_i _inne_.html

Warto zamiast seryjnego? Będzie dużo głośniejszy?

eXcential
24-05-08, 21:14
A ja mam pytanie. Mial ktoś do czynienia ze zwykłym Ulterem uniwersalnym? Chodzi o coś takiego:

http://moto.allegro.pl/item365163380_sportowy_tlumik_opel_vw_honda_ford_i _inne_.html

Warto zamiast seryjnego? Będzie dużo głośniejszy?

Frydzio
24-05-08, 21:20
bedzie troche glosniejszy, bedzie basik, ryku sie nie spodziewaj

Frydzio
24-05-08, 21:20
bedzie troche glosniejszy, bedzie basik, ryku sie nie spodziewaj

eXcential
24-05-08, 21:22
Chciałbym zeby był jak najcichszy, a nie stać mnie na dedykowany... Tylko czy nie będzie zbyt uciązliwy...

eXcential
24-05-08, 21:22
Chciałbym zeby był jak najcichszy, a nie stać mnie na dedykowany... Tylko czy nie będzie zbyt uciązliwy...

Frydzio
24-05-08, 21:29
widzisz, dopóki nie zalozyszto sie nie przekonasz, ten tlumik przy seryjnym wydechu pokojnie daje rade na trase jak i w miasto, ale chyba wolałbym nrs, jesli sam mialbym kupowac

Frydzio
24-05-08, 21:29
widzisz, dopóki nie zalozyszto sie nie przekonasz, ten tlumik przy seryjnym wydechu pokojnie daje rade na trase jak i w miasto, ale chyba wolałbym nrs, jesli sam mialbym kupowac

eXcential
24-05-08, 21:31
Ten NRS to chyba raczej a'la Apexi, a mi się nie podobają te tłumiki, wole bardziej tradycyjne :) ładna koncówka i puchy aż tak bardzo nie widać względem seryjnego

eXcential
24-05-08, 21:31
Ten NRS to chyba raczej a'la Apexi, a mi się nie podobają te tłumiki, wole bardziej tradycyjne :) ładna koncówka i puchy aż tak bardzo nie widać względem seryjnego

michalm320
24-05-08, 21:46
Mial ktoś do czynienia ze zwykłym Ulterem uniwersalnym

Mój kumpel ma w coupe. Jest znacznie głośniejszy niż dedykowany ale z drugiej strony nie aż tak uciążliwy jak te ala Apexi z Allegro (też ma jeden z moich kumpli i tego nie polecę komuś kto szuka w miarę cichego tłumika). No i drugą zaletą dedykowanego jest to że jest zrobiony pod konkretny silnik i jest przez to pewność że nie pogorszy osiągów czy nie obniży mocy albo momentu. Ja za swój dałem 480zł w tej firmie: www.auto-mark.pl

michalm320
24-05-08, 21:46
Mial ktoś do czynienia ze zwykłym Ulterem uniwersalnym

Mój kumpel ma w coupe. Jest znacznie głośniejszy niż dedykowany ale z drugiej strony nie aż tak uciążliwy jak te ala Apexi z Allegro (też ma jeden z moich kumpli i tego nie polecę komuś kto szuka w miarę cichego tłumika). No i drugą zaletą dedykowanego jest to że jest zrobiony pod konkretny silnik i jest przez to pewność że nie pogorszy osiągów czy nie obniży mocy albo momentu. Ja za swój dałem 480zł w tej firmie: www.auto-mark.pl

rafnexster
25-05-08, 01:23
ja mam ultera z podwójną końcówką... i było w miarę cicho (lekki pomruk) a po założeniu 4-2-1 w ciągu paru dni zrobiło mi się z niego WRC :d (brzęczy jak by ktoś tam jakiś blaszek nasypał) no i jeszcze czasami lubi sobie strzelić albo "zagulgotać" - to akurat lubię ;)

rafnexster
25-05-08, 01:23
ja mam ultera z podwójną końcówką... i było w miarę cicho (lekki pomruk) a po założeniu 4-2-1 w ciągu paru dni zrobiło mi się z niego WRC :d (brzęczy jak by ktoś tam jakiś blaszek nasypał) no i jeszcze czasami lubi sobie strzelić albo "zagulgotać" - to akurat lubię ;)

Frydzio
25-05-08, 01:50
sam jebajowy kolektor421 zmienia dzwiek na taki jak opisales, ale moim zdaniem to rowniez plus ;)

Frydzio
25-05-08, 01:50
sam jebajowy kolektor421 zmienia dzwiek na taki jak opisales, ale moim zdaniem to rowniez plus ;)

Zbenek
25-05-08, 01:51
Zgodzę się tu z michalm320... Uniwersalny Ulter jest znacznie głośniejszy od serii.. Używałem go przez rok. Po zamontowaniu jechałem do domu 100km i przez całą noc bolała mnie głowa ;-) Później się przyzwyczaiłem i było "ok"... Wymiękłem po roku, wróciłem do "tłumikarzy" i poprosiłem żeby mi tą końcówkę 100mm z Ultera ucięli i przyspawali do seryjnego tłumika... Tak mam do tej pory... Ten tłumik to jedyna modyfikacja w samochodzie której żałowałem i z której zrezygnowałem... Teraz kombinuję jak tu wyrzeźbić tłumik, który by wyglądał jak ten a'la Apexi bez wkładki, ale żeby był cichy jak jak seria...
pzdr

Zbenek
25-05-08, 01:51
Zgodzę się tu z michalm320... Uniwersalny Ulter jest znacznie głośniejszy od serii.. Używałem go przez rok. Po zamontowaniu jechałem do domu 100km i przez całą noc bolała mnie głowa ;-) Później się przyzwyczaiłem i było "ok"... Wymiękłem po roku, wróciłem do "tłumikarzy" i poprosiłem żeby mi tą końcówkę 100mm z Ultera ucięli i przyspawali do seryjnego tłumika... Tak mam do tej pory... Ten tłumik to jedyna modyfikacja w samochodzie której żałowałem i z której zrezygnowałem... Teraz kombinuję jak tu wyrzeźbić tłumik, który by wyglądał jak ten a'la Apexi bez wkładki, ale żeby był cichy jak jak seria...
pzdr

majchas
25-05-08, 02:01
Zbenek, jak wykombinujesz taki tlumik to daj znac:)

mnie caly czas nurtuje wiarygodnosc, jakos wykonania i przede wszystkim uzytecznosc tlumikow, ktore robi ten koles z allegro ('ciekawski' chyba). Robilem maly rekonesans wsrod ludzi, ktorzy kupili u niego tlumiki i chyba ani jedna osoba nie napisala nic zlego, ale czy jest sens inwestowac w ten dedykowany tlumik?

majchas
25-05-08, 02:01
Zbenek, jak wykombinujesz taki tlumik to daj znac:)

mnie caly czas nurtuje wiarygodnosc, jakos wykonania i przede wszystkim uzytecznosc tlumikow, ktore robi ten koles z allegro ('ciekawski' chyba). Robilem maly rekonesans wsrod ludzi, ktorzy kupili u niego tlumiki i chyba ani jedna osoba nie napisala nic zlego, ale czy jest sens inwestowac w ten dedykowany tlumik?

bonias83
25-05-08, 11:58
uniwersalny ulter jest glosniejszy on serii ale jego brzmienie jest bardzo przyjemne i nie meczy tak jak te wszystkie ala mugeny itd. wczoraj zamontowalem u siebie tlumik cos na zasadzie ultera z tym ze pucha byla jakims tanszym zamiennikiem natomiast koncowka juz ultera 80mm i efekt jest taki ze brzmi bardzo ladnie i nie meczy. poswiecilem nawet moje radio ktore narazie jest wylaczone. slucham teraz innego basiku, jedyna rzecz jakiej troszke zaluje to to ze koncowka nie jest 100mm bo 80 troszka mala mi sie wydaje ale tak czy siak jestem zadowolony. polecam zatem ultera uniwersalengo... glowy napewno nie urwie

bonias83
25-05-08, 11:58
uniwersalny ulter jest glosniejszy on serii ale jego brzmienie jest bardzo przyjemne i nie meczy tak jak te wszystkie ala mugeny itd. wczoraj zamontowalem u siebie tlumik cos na zasadzie ultera z tym ze pucha byla jakims tanszym zamiennikiem natomiast koncowka juz ultera 80mm i efekt jest taki ze brzmi bardzo ladnie i nie meczy. poswiecilem nawet moje radio ktore narazie jest wylaczone. slucham teraz innego basiku, jedyna rzecz jakiej troszke zaluje to to ze koncowka nie jest 100mm bo 80 troszka mala mi sie wydaje ale tak czy siak jestem zadowolony. polecam zatem ultera uniwersalengo... glowy napewno nie urwie

camer
25-05-08, 12:05
ale dedykowany ulter bedzie zdecydowanie cichszy od uniwersalnego?? jest ktos na forum kto przeszedl wprost z serii na ultera dedykowanego i ma porownanie??

camer
25-05-08, 12:05
ale dedykowany ulter bedzie zdecydowanie cichszy od uniwersalnego?? jest ktos na forum kto przeszedl wprost z serii na ultera dedykowanego i ma porownanie??

grafix
25-05-08, 12:13

przelazlem z serii na ultera dedyk. jest wporzadku. pomimo 4-2-1 i cat. convertera.

grafix
25-05-08, 12:13

przelazlem z serii na ultera dedyk. jest wporzadku. pomimo 4-2-1 i cat. convertera.

Roslina
25-05-08, 12:21
Nie wiem jak dedykowane Ultery ale ja mam uniwersalnego i brzmienie jest sliczne. Niskie i nie meczy.

Roslina
25-05-08, 12:21
Nie wiem jak dedykowane Ultery ale ja mam uniwersalnego i brzmienie jest sliczne. Niskie i nie meczy.

drypaul
25-05-08, 13:47
No więc ja kupiłem od pana Ciekawskiego tłumik na Allegro. Zażyczyłem sobie "lekki bas". Tłumik miał być robiony pod konkretny model samochodu. Musiałem podać markę, rocznik, silnik itp.
Wytrzymałem z tym tłumikiem 3 dni :d
Lekki bas to on miał tylko na wolnych obrotach. Podczas jazdy ryczał tak, że głowa bolała. Powyżej 100km/h nie dało się jechać. Dodatkowo wibrowała mi podłoga pod nogami i autko się strasznie zmuliło.
Sprzedałem tłumik na forum i z tego co wiem, to kolega, który go kupił jest zadowolony.
Dla kogoś kto lubi jak go słychać w całej okolicy, to polecam :)

drypaul
25-05-08, 13:47
No więc ja kupiłem od pana Ciekawskiego tłumik na Allegro. Zażyczyłem sobie "lekki bas". Tłumik miał być robiony pod konkretny model samochodu. Musiałem podać markę, rocznik, silnik itp.
Wytrzymałem z tym tłumikiem 3 dni :d
Lekki bas to on miał tylko na wolnych obrotach. Podczas jazdy ryczał tak, że głowa bolała. Powyżej 100km/h nie dało się jechać. Dodatkowo wibrowała mi podłoga pod nogami i autko się strasznie zmuliło.
Sprzedałem tłumik na forum i z tego co wiem, to kolega, który go kupił jest zadowolony.
Dla kogoś kto lubi jak go słychać w całej okolicy, to polecam :)

michalm320
25-05-08, 14:30
jest ktos na forum kto przeszedl wprost z serii na ultera dedykowanego i ma porownanie??

Ja przeszedem z seryjnego tumika na dedykowanego ultera i musze przynzac ze jestem zadowoony. Nie ma ryczenia, mruczy sobie i przede wszystkim nie zamulil mi auta. Ciekawe jak sie bedzie sprawowac z kolektorem i byc moze z wieksza srednica wydechu.

michalm320
25-05-08, 14:30
jest ktos na forum kto przeszedl wprost z serii na ultera dedykowanego i ma porownanie??

Ja przeszedem z seryjnego tumika na dedykowanego ultera i musze przynzac ze jestem zadowoony. Nie ma ryczenia, mruczy sobie i przede wszystkim nie zamulil mi auta. Ciekawe jak sie bedzie sprawowac z kolektorem i byc moze z wieksza srednica wydechu.