Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : WITAM! Problem z dmuchawą a raczem jej brakiem.

crramp
26-11-13, 16:42
Witam Serdecznie !

Zakupiłem wspaniałą HC około pół roku temu, no igła ! Samochód nie do zdarcia i w atrakcyjnej cenie, ale do dopieszczenia. Jednym z mankamentów ( za które się teraz biorę to nawiew, dmuchawa ). Zacznijmy od tego że samochód miał klimę (poprzedni właściciel zarzekał się że wymontował bo wyzionęła ducha bla bla bla). Tak więc zakupiłem klimatyzacje w dobrym stanie i na zimę montowanko. Wracając do topicu: Jako że w lato full bajera nie ma klimy to i okna pootwierane a że nawiew bez klimy to tak jak kobieta po mastektomii - nie sprawdzałem czy działa.. :confused:
Poprzedni właściciel wymieniał przed sprzedażą szybę przednią, jak wiecie pęka praktycznie w tym samym miejscu w każdej hondzie na łączeniu podszybia. Robi sie purchel potem dziura i trzeba szpachlować... Część szpachli zamiast wylądować na podszybiu wylądowała w otworze na wiatrak. I tu moje pierwsze pytanie: "Nie powinno tam być żadnej osłony?". Tak więc lato się skończyło, deszcz, para, to i nawiew trzeba było odpalić i tu problem.. Ku mojemu zdziwieniu w samochodzie słyszałem F16 odpalający silnik (4-ro biegowy). I nagle łup! No jak nic, w brzoze uderzył. I wtedy zorientowałem się że w środku jest w/w masa szpachlowa. Wiatrak do wymiany bo cały zaklejony. Po wymianie przestały działać biegi 1 2 3 działa tylko 4. Jak już zauważyłem po instalacji bieg 4 podpięty jest bezpośrednio do akumulatora a 1 2 3 - przepalił się rezystor :mad:
Nie poddałem się, wymieniłem.
No i tu kolejne schody a zarazem wątek i pytanie zasadnicze.
Z kratek na biegu 4 leci takie powietrze jak przeciąg w domu w bezwietrzny dzień (o biegach 1 2 3 nie wspomnę). Tak więc teraz muszę rozkręcić całą deskę ale do tego jest mi potrzebny jakiś schemat wentylacji, nawiewu ect. Ale.! Czy nie jest to przypadkiem wina wymontowania klimatyzacji ? Czy istnieje taka możliwość że po prostu nie są podłączone przewody wentylacyjne?

Dzięki za poświęconą uwagę i mam nadzieje że ktoś pomoże :)

Pozdrawiasy !