PDA

Zobacz pełną wersję : Wtryskiwacze 1600ccm Made in China

Yotomeczek86
25-11-13, 11:30
Siemasz !

Wiecie może coś na temat tych wtrysków? Można kupić taki zestaw za 100-120dolców w republice ryżowej... Miał ktoś z tym do czynienia ? Bo w sumie nawet jakby miały połowę tej wydajności to nie było by za ten prajs źle.. :rolleyes:

Parametry :

1600 cc/min (160 lb/hr) Low Impedance Injectors (Alcohol Compatible)

high performance fuel injector
Injector type: EV1, peak and hold
Flow Rate: 1600cc/min at 43.5 PSI
Resistance: 4.5 Ohms
Voltage: 8-15 Volts, Nominal 13.5 Volts
Amperage: Peak 4.0 Amps/ Hold 1.5 Amps
Pressure: Min. 36 PSI (2.5 bar), Max. 100 PSI (7 bar)

Intake with 12mm Viton o-rings on top and 16mm Viton o-rings on bottom.
All Viton o-rings/seals Included for installation

Młody ŁDZ
25-11-13, 12:49
Made in China Warto ryzykowac ? Nie daj boze ktorys wtrysk sie zawiesi :rolleyes:

Yotomeczek86
25-11-13, 12:50
Ale kupując używki też tak może się stać przecież... Więc ryzyko w sumie takie same..

81saren
25-11-13, 13:36
Made in China
Warto ryzykowac ? Nie daj boze ktorys wtrysk sie zawiesi

A myslisz ze te "renomowane" gdzie sa produkowane, tak jak wiekszosc produktów przechodzi przez małe rączki o żółtym zabarwieniu skóry.

Ja sciagne te cudaki, oddam do sprawdzenia i obadamy co pisza ryzowi handlowcy, jak cos jest nie tak oni zawsze oddaja $ , naprawde zaczeli bardzo dbac o jakosc.( oczywiscie tylko niektore fabryki )

reaktor
25-11-13, 13:45
A myslisz ze te "renomowane" gdzie sa produkowane, tak jak wiekszosc produktów przechodzi przez małe rączki o żółtym zabarwieniu skóry.

z ta różnica ze w markowych produktach jednak ktoś kontrolują jakość wykonania / materiałów a z noname to zupełna loteria

na strojeniu sie nie znam ale podejrzewam ze precyzja jest dosyć istotna to nie to samo co kolektor ze jak wisi 5cm nizej to nie ma tragedii

Młody ŁDZ
25-11-13, 13:46
Nie chodzi o miejsce produkcji, tylko o technologie. Ebayowe wtryski chinskiej firmy noname chyba sa mniej pewne niz wtryski renomowanych firm.

Tak jak jest z kablami zaplonowymi - czesto 20 letnie OEM lepiej dzialaja niz nowe zamienniki.

Yotomeczek86
25-11-13, 13:54
Super... Nie miałeś, a się wypowiadasz jakbyś co najmniej kontener ich przetestował... Nie raz się okazuje że bez napisu Bosch czy Siemens też działają i jest wszystko okej. Tak samo było ze sprężarkami, że to gówno itp, potem się okazuje że bardzo dużo ludzi z nich korzysta i nie narzeka.

Saiti
25-11-13, 15:00
Deleted.

Yotomeczek86
25-11-13, 15:50
Deleted.

I bardzo dobrze, bo żaden z Ciebie autorytet :)

Saiti
25-11-13, 16:04
I bardzo dobrze, bo żaden z Ciebie autorytet

Napisałem, ale skasowałem bo nie chciałem temu człowiekowi pomagać - właśnie za takie tępe zagrywki.

Żeby nie było offtopu - dla tych którzy nie widzieli.

Wtryski przy testach potrafiły zawieszać się po kilka cykli na wysokich obrotach. Dlatego byłbym ostrożny. Sprowadziłem kiedyś cztery sztuki do testów, wszystko plug&play w sumie, jednak są sporo wyższe od Hondowskich, w przypadku chęci montażu ich pod listwę w Hondzie trzeba ją zdecydowanei podnieść. Nie założę ich, ani osoba, która u mnie zamawiała - dały dupy już na testach.

Yotomeczek86
25-11-13, 16:07
Napisałem, ale skasowałem bo nie chciałem temu człowiekowi pomagać - właśnie za takie tępe zagrywki.

Żeby nie było offtopu - dla tych którzy nie widzieli.

Wtryski przy testach potrafiły zawieszać się po kilka cykli na wysokich obrotach. Dlatego byłbym ostrożny. Sprowadziłem kiedyś cztery sztuki do testów, wszystko plug&play w sumie, jednak są sporo wyższe od Hondowskich, w przypadku chęci montażu ich pod listwę w Hondzie trzeba ją zdecydowanei podnieść. Nie założę ich, ani osoba, która u mnie zamawiała - dały dupy już na testach.

Tępy to jednak jesteś... ;)

A wkleiłem dokładnie który model na myśli miałem ? Nawet nie wiesz a piszesz już że na pewno to był ten co Ty miałeś.. I widzisz jaki Ty durny dzieciaku jesteś.. Idź dalej ludzi oszukiwać na grupowcach że nic nie zarabiasz ;)

Saiti
25-11-13, 16:12
A wkleiłem dokładnie który model na myśli miałem ?

Trzeba być głupim, aby nie poznać po przeklejonej treści z opisu.

I widzisz jaki Ty durny dzieciaku jesteś..

Dochodząc do Twojego wieku przynajmniej coś osiągnę.

Idź dalej ludzi oszukiwać na grupowcach że nic nie zarabiasz

Kupię od Ciebie 30 kompletów węży po 42*3,2zł tu i teraz.

Młody ŁDZ
25-11-13, 16:52
Super... Nie miałeś, a się wypowiadasz jakbyś co najmniej kontener ich przetestował... Nie raz się okazuje że bez napisu Bosch czy Siemens też działają i jest wszystko okej.

Jasne, racja, nikt nie mowi ze dobry sprzet produkuja tylko znane firmy, ale porownanie wtryskow o ktorych mowisz to jak porownanie Nokii czy Samsunga do MyPhone badz Nokla.

Poza tym ogarnij bajere bo nie jestes w swojej piaskownicy tylko na forum publicznym. Widac ze jestes slaby i brak Ci argumentow, bo jedyne co potrafisz to obrazac innych.

Yotomeczek86
25-11-13, 17:03
Poza tym ogarnij bajere bo nie jestes w swojej piaskownicy tylko na forum publicznym. Widac ze jestes slaby i brak Ci argumentow, bo jedyne co potrafisz to obrazac innych.

Nie wiesz o co chodzi ;)

Jasne, racja, nikt nie mowi ze dobry sprzet produkuja tylko znane firmy, ale porownanie wtryskow o ktorych mowisz to jak porownanie Nokii czy Samsunga do MyPhone badz Nokla.

Jeszcze raz powiem, że jakość chińskich podróbek znacznie wzrosła ostatnimi laty... Zmienia się wszystko, trzeba sprawdzić będzie a potem coś na ten temat napisać // Coś źle cytuje forum..

karamba
25-11-13, 21:32
Super... Nie miałeś, a się wypowiadasz jakbyś co najmniej kontener ich przetestował...

Kup sobie te chinskie wtryski i sam zdaj relacje , zrobisz to najlepiej tak sadze :)

Yotomeczek86
25-11-13, 23:07
zrobisz to najlepiej tak sadze

Nie jestem wszechwiedzący ;) Jakbym je kupił, to oddam do Energy Gaz i sprawdzimy co one potrafią.. myślę że firma która ma na tym polu większe doświadczenie zrobi to znacznie lepiej :)

Kunis
26-11-13, 08:53
Po co pytasz skoro po kazdym twoim poscie mozna wywnioskowac ze decyzje juz podjales? Po za tym nie ma to jak oszczedzac na najwazniejszym elemencie w silniku. To jest logika, wsadzic x tys w silnik turbo i zaoszczedzic 200zl na wtryskach ryzykujac splynieciem tlokow. ****a przeciez to jest jedno tankowanie wozu...

FaziRBK
26-11-13, 09:05
Jeżeli chcesz się dowiedzieć czegokolwiek więcej to poczytaj fora Hamburgerów, jest kilka informacji na temat tych wtrysków, nie będę podsyłał linków bo wystarczą chęci(sam nie jednemu pojechałeś, że nie potrafi szukać). Teraz pytanie czy warto? Bo niestety tak jak kolega wyżej, podobno nie warto. Ale może akurat uda Ci się trafić w dobrą partię, ale jak lubisz loterię to chyba warto zaoszczędzić 200-300zł. Ja bym się w życiu nie brał za Turbo i jakiekolwiek mocniejsze ingerencję w N/A mają podejście "bo są tańsze" tu nie chodzi o tańsze tylko o w pełni sprawne. Ale to Twój wybór i nikt do niczego Cię namawiał nie będzie. Pamiętaj jedną rzecz, jakikolwiek tuning mechaniczny silnika nigdy nie był, nie jest i za pewne nie będzie tani.

Yotomeczek86
26-11-13, 10:15
No ale sęk w tym że kupując używki np z EVO 8 560ccm które już mają jakiś tam spory przebieg.. to też loteria, bo możesz trafić takie które ledwo żyją już. Czytałem fora hamburgerów, i niestety ile ludzi tyle opinii na ten temat. Myślałem że ktoś w polszy je używa/ma i może się podzielić jakąś wiedzą na ten temat - ale jak zdążyliśmy zauważyć (nie mówię o Tobie), dużo osób się wypowiada i mało wnosi do tematu, ba nawet w ręku tego nie mieli.

Kunis - a skąd Ty takie info masz że ja chce zaoszczędzić? Skoro na turbo wydam około 12tyś zł to uwierz mi że zakup wtrysków za 300zł czy za 600zł, nie robi przy tej kwocie żadnej różnicy. Kto jak kto, ale Ty dobrze wiesz na czym się kończy oszczędzanie.

reaktor
26-11-13, 11:57
ale ty trujesz dupe człowieku jeszcze jesteś zarozumiały i gadasz bez sensu

cecha charakterystyczną no nameów nie jest to ze sa ch*we z zasady tylko to jest to że nie maja scisłej kontroli jakosci i standaryzacji w procesie produkcji czyli w tej samej partii sa egzemplarze dobre i złe i nie muszę sprawdzać produktów danej firmy bo to jest oczywista oczywistość ścisła kontrola jakości kosztuje bardzo dużo i nawet firmowym produktom nie udaje sie ustrzec od wad wiec im dalej w las tym wiecej wpadek

wiec nikt ci nie da gwarancji ze to co kupisz będzie działać tak jak powinno dopóki nie kupisz i nie sprawdzisz nawet jak dzisiecu osobom wczesniej sie udało

sacrosaint
26-11-13, 12:33
Skoro na turbo wydam około 12tyś zł to uwierz mi że zakup wtrysków za 300zł czy za 600zł, nie robi przy tej kwocie żadnej różnicy.

w takim razie kup nowe i nie będzie problemu: http://www.deatschwerks.com/products/fuel-injectors/sport-compact/honda/civic/b-d-h-series-obd-i-ii/1992-00-b-d-h-series-ob

ja mam wstręt przed chińskimi gałkami zmian biegów, ale potrafię to zrozumieć, że komuś szkoda kasy na ori, że to kawałek metalu itd., ale żeby wtryski z ChRL wsadzić... - to jest dopiero strata kasy

reaktor
26-11-13, 12:38
ale żeby wtryski z ChRL wsadzić... -

i nie po to żeby kasę zaoszczędzić of coz

to po prostu znany i szanowany produkt

Yotomeczek86
26-11-13, 12:42
Uwielbiam to... Zero czytania ze zrozumieniem.. Czy ktoś w ogóle widzi że napisałem iż chce je do swojego auta montować? Podałem tylko przykład cenowy używek vs tych ( i co by było gdybym je kupił) ale od razu ja je do samochodu wkładam, chciałem się zapytać czy ktoś miał z tym styczność. Ale oczywiście reaktor - forumowy hejter ma najwięcej do powiedzenia w tym temacie, a w dupie był i gówno widział. Co za ludzie..

Kunis
26-11-13, 12:43
Sam napisales w pierwszym poscie ze sa do kupienia duze wtryski w dobrych pieniadzach - z kogo chcesz zrobic debila, bo nie rozumiem? 12 tyś - łał robi wrazenie, tylko co to ma do tematu? Przeciez sam napisalem, ze to zabawa kosztujaca x tys... Jakies kompleksy ziomus? Skoro jak sam powiedziales pieniadze nie graja roli to dlaczego rozwazasz w ogole jakis chinski szajs skoro nawet w PL mozna kupic NOWE wysokowydajnosciowe wtryskiwacze? Wez Ty sie lepiej zastanow zanim znowu cos wystrugasz...

reaktor
26-11-13, 12:49
. Ale oczywiście reaktor - forumowy hejter ma najwięcej do powiedzenia w tym temacie, a w dupie był i gówno widział. Co za ludzie..
dostałes jużckilka odpowiedzi które potwierdzają to co jest oczywiste a ty dalej swoje
a ty umiesz czytać ze zrozumieniem ?

nie muszę ich kupować żeby wiedzieć ze przynajmniej cześć z nich nie będzie trzymać normy to prostu realia rynku

co p[potwierdzają inni użytkownicy którzy mieli je w łapach

oczywiście ty jesteś mądrzejszy tylko nie wiem po co te pytania zadajesz w takim razie

Saiti
26-11-13, 13:11
Dajcie sobie spokój z tym człowiekiem, potem jesteście na jego ustach jako najgorsze jednostki świata, godne dwóch metrów pod ziemią...

Jakbym je kupił, to oddam do Energy Gaz i sprawdzimy co one potrafią.. myślę że firma która ma na tym polu większe doświadczenie zrobi to znacznie lepiej

wcale a wcale... Kupiłbym i oddał do sprawdzenia. Już plany co i jak robić, by potem napisać, że wcale ich mieć nie chcę i nie jestem zajarany nowymi wtryskami tańszymi od używanych.

Saiti
26-11-13, 14:19
Radzę już nie pomagać temu człowiekowi jeśli Wam życie miłe ;) Za niewygodne odpowiedzi grozi czynami fizycznymi karalnymi :)

nyndz
26-11-13, 14:48
Co za dziecko...

Kunis
26-11-13, 15:26
Radzę już nie pomagać temu człowiekowi jeśli Wam życie miłe ;) Za niewygodne odpowiedzi grozi czynami fizycznymi karalnymi :)

Było tak od razu...Strach się bać ;)

sodemarco
26-11-13, 15:33
****a pobijcie się jeszcze o wtryski.
Odbiegając od waszego żenującego tonu rozmowy.
Tomek po co Ci takie kobyły ? Bo Duże i tanie ?

Kunis
26-11-13, 15:44

Nie chce być złośliwy, ale:

Uwielbiam to... Zero czytania ze zrozumieniem.. Czy ktoś w ogóle widzi że napisałem iż chce je do swojego auta montować? Podałem tylko przykład cenowy używek vs tych

:o

Saiti
26-11-13, 15:50
Ja zaraz założę temat, czy Fiat Stilo jest lepszy w dieslu czy w benzynie.

Też nie zamierzam go kupić, ale pojęczeć można :)

Yotomeczek86
26-11-13, 15:50

Wiesz co Radku, chciałem się dowiedzieć czy ktoś to w ogóle ma... Czy w ogóle jest sens sobie dupę zawracać. Raczej osobiście zdecydowałbym się na jakieś używki sprawdzone lub nówki jak z linka jeden kolega wrzucił tutaj. Aczkolwiek może w niedalekiej przyszłości sprowadzę jeden komplet i się stestuje je np w Energy Gaz Polska, czy się w ogóle do czegoś nadają. A najlepsze w tym wszystkim jest to że podałem parametry pierwszych z brzegu od tak.. a tu oczywiście jak widzisz wszyscy znafcy :D

Saiti
26-11-13, 15:52
A najlepsze w tym wszystkim jest to że podałem parametry pierwszych z brzegu od tak.. a tu oczywiście jak widzisz wszyscy znafcy

Czyli zapytałem o jedne, ale chodziło mi o inne, hahaha - merytoryka pytania rwie suty :D

Seba27
26-11-13, 15:57
merytoryka pytania rwie suty :D

Caly ten temat w zasadzie...

sodemarco
26-11-13, 16:19
No ku*wa właśnie że nie ja *******e , chce czy nie chce założyć to ch*j was obchodzic powinno zadał pytanie co sądzicie na temat tych j*banych sikaczy a wy się spinacie czy wpie*doli to do swojego setupu czy nie no bądźmy poważne , będzie chciał to pompowtryskiwacze załozy od vaga i ch*j wam do tego.
Mariusz i Tomek widze że macie prywatną spinke to załatwcie ją poza forum a nie w temacie.
Fajnie byłoby usłyszeć coś od kogoś kto miał stycznośc poza Marianem ale nie kur*a , masa hejterów gówno się znających musiała sobie umilić czas pisząc i psując wątek.
Z góry przepraszam za ton wypowiedzi.

Fawor
26-11-13, 17:02
Z mojego punktu widzenia przebieg tematu wygląda w ten sposób:

Autor: są takie oto wtryski, ktoś coś słyszał?
Gawiedź: raczej nie, ale problemy z nimi moga być takie i owakie. Chcesz je włożyć do swojego auta?
Autor: to po ch*j sie odzywacie, jak nic nie wiecie?! Problemy Mogą być zawsze! czy ja w ogole mowilem, ze do swojego auta?

No kaman...faktycznie cos tu ciut kuleje...

mayday-82
26-11-13, 17:18
Z mojego punktu widzenia przebieg tematu wygląda w ten sposób:

Autor: są takie oto wtryski, ktoś coś słyszał?
Gawiedź: raczej nie, ale problemy z nimi moga być takie i owakie. Chcesz je włożyć do swojego auta?
Autor: to po ch*j sie odzywacie, jak nic nie wiecie?! Problemy Mogą być zawsze! czy ja w ogole mowilem, ze do swojego auta?

No kaman...faktycznie cos tu ciut kuleje...

Tak to właśnie wygląda :D

sodemarco
26-11-13, 17:42
Komedia.
Szkoda się produkować.

Kunis
26-11-13, 20:06
Komedia.
Szkoda się produkować.

Sam poprzednim postem utrzymałeś poziom poprzednich wypowiedzi, więc po co ta spinka?
Temat moim zdaniem jest do usunięcia, raczej nie ma co liczyć na użytkownika w/w wtrysków na tym forum.
A słowne przepychanki nie są żadną wartością dla forum.

Saiti
26-11-13, 21:04
Temat moim zdaniem jest do usunięcia, raczej nie ma co liczyć na użytkownika w/w wtrysków na tym forum.

Ja mam takie wtryski, są w Warszawie na Targówku. Mogę odsprzedać za jakiś czas. Wtryski nie mają takiej przepustowości jak opis prawi, działają bdb, ale na wyższych obrotach już nie wyrabiają i się zawieszają, mimo tego, że są chłodzone benzyną, to bardzo się grzeją. Ale kogo to obchodzi w tym temacie :)

reaktor
26-11-13, 21:04
No ku*wa właśnie że nie ja *******e , chce czy nie chce założyć to ch*j was obchodzic powinno zadał pytanie co sądzicie na temat tych j*banych sikaczy a wy się spinacie czy wpie*doli to do swojego setupu czy nie no bądźmy poważne , będzie chciał to pompowtryskiwacze załozy od vaga i ch*j wam do tego.
Mariusz i Tomek widze że macie prywatną spinke to załatwcie ją poza forum a nie w temacie.
Fajnie byłoby usłyszeć coś od kogoś kto miał stycznośc poza Marianem ale nie kur*a , masa hejterów gówno się znających musiała sobie umilić czas pisząc i psując wątek.
Z góry przepraszam za ton wypowiedzi.

idz se zjechac na recznym

http://www.sickchirpse.com/wp-content/uploads/2013/03/Jerking-Off.jpg

Yotomeczek86
26-11-13, 21:07
Reaktor, w końcu się ujawniłeś... Pikna samojebka :D

Ja mam takie wtryski, są w Warszawie na Targówku. Mogę odsprzedać za jakiś czas. Wtryski nie mają takiej przepustowości jak opis prawi, działają bdb, ale na wyższych obrotach już nie wyrabiają i się zawieszają, mimo tego, że są chłodzone benzyną, to bardzo się grzeją. Ale kogo to obchodzi w tym temacie

A ja w domu mam złoty bidet... Uwierz mi na słowo..

Seba27
26-11-13, 21:21
xD panowie z calym szacunkiem ale takiego "gnoju" na zadnym forum jeszcze nie widzialem...