PDA

Zobacz pełną wersję : Felgi "ADVAN" na allegro

Uniek
22-11-13, 12:13
Witam

Na allegro jakis koles wystawia z powodzeniam od dluzszego czasu felgi niby "ADVAN" chociaz oczywiscie nie sa to oryginaly.
Link do aukcji: http://allegro.pl/380-mbm-nowe-felgi-16-5x114-3-advan-japan-mazda-i3720480754.html
Mam pytanie tylko i wylacznie do osob ktore posiadaja takowe. Jak wyglada ich eksploatacja i trwalosc ? Czy wygladaja "tandetnie" czy calkiem spoko ?

Cena jest atrakcyjna, a ja nie bede jezdzil po zadnych rajdach, torach itd wiec nie musze miec felg z najwyzszej polki ;)

Czy jakosciowo roznic sie beda duzo od np. tych felg http://wheeltrade.pl/towar.1483.japan.racing.jr1.16x7.et40.5x100114.glo ssblack.html ??

Pare stowek wiecej ale czy warto wybrac JAPAN RACING ? Pewnie to kolejna chinszczyzna pod ladna nazwa.

Dzieki za opinie.

Pozdro

Gibbon
22-11-13, 16:04
Ja ich co prawda nie mam ale pozwolę się wypowiedzieć. Te "Advany" trafiały się lepsze i gorsze, niektóre wyjeżdżały nawet chyba z tej samej fabryki co oryginały. Jakiś czas temu był na forum boom na te felgi i nie ma fali krytyki aczkolwiek nie wiadomo na co trafisz. Poza tym zastanów się czy na pewno chcesz jeździć na Advanach jedynie z napisu na feldze. Może lepiej znaleźć coś co nie ma miliarda atestów i wielkiego marketingu ale przynajmniej nie udaje, że ma ;) Poza tym wrzuciłeś dwa linki do różnych wzorów więc ciężko porównywać ich ceny (przy okazji różnią się szerokością, te z allegro są strasznie wąskie), niektóre modele JR można dostać już za 250zł więc cenowo wyjdziesz lepiej niż na tych Advanach.

lukashh
28-11-13, 14:19
niektóre wyjeżdżały nawet chyba z tej samej fabryki co oryginały
chyba nie bardzo... ORI mają 'wybite' logo a wszystkie 'inne' z alledrogo zamiast tego mają naklejkę. Żeby nie było OT. Kolega miał w V genie.. trochę na nich latał na co dzień i na Ułęży i nie skarżył się żeby się pogięły itp...
Ja ganiałem na Rotach i też sobie chwaliłem - były lekkie przede wszystkim i też ich nie pogiąłem na naszych drogach (a zawias miałem twardy :-) )

airman
28-11-13, 23:32
Po 3 sezonach moje "advany" mają się ok. Na time attack sckpl stopiło pierścienie centrujące, więc z większa temp też miały styczność.

pytonmt
01-12-13, 13:31
2 sezony przelatałem na takowych"advanach",nie raz nie dwa się zdarzyło w krater wpaść na naszych polskich pięknych drogach i jak narazie wszystko z nimi ok:)

Infi
01-12-13, 14:10
no ja w drodze ucieczki przed idiota wyprzedzajacym musialem zjechac na kraweznik, taki 8cm przy predkosci 60 i alus nawet nie pisnal zero skrzywienia i zero problemow na wywazeniu. tak wiec dla mnie fake advany sa megaa dobre jakosciowo