Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Podłączanie telefonu pod radio, problem.

mateoos
21-11-13, 17:33
Witam.
Mam taki problem, posiadam radio JVC KD-G821, radio ma oryginalne wejścia aux. Kupiłem kabel aux do telefonu. Gdy podepnę telefon pod radio przez kabel i zapuszczę muzykę to w odtwarzaczu w telefonie leci, ale wyciszone i po chwili się wyłącza i gra na głośniku. Wejście w opcjach radia mam włączone, co do telefonu to mam LG L9. Może ktoś wie jak ten problem rozwiązać, co zrobić żeby działało i muzyka leciała na głośnikach?

Genax
23-11-13, 00:36
Masz możliwość sprawdzenia na jakimś innym urządzeniu? Może w telefonie trzeba coś pozmieniać, żeby dźwięk leciał do radia.

Seba27
24-11-13, 13:38
Masz LG - stad ten problem...
Mialem ten telefon kilka miesiecy i pewnego dnia tak mu wyyebalem z piesci w wyswietlacz ze przestal dzialac - bo juz kurna z tym zlomem nie moglem wytrzymac. Zdala od LG - nigdy wiecej telefonu tej marki.
Spakowalem, wystawilem na tablicy jako uszkodzony i wzialem sobie starego poczciwego uzywanego iPhone 3GSa.
W iPhonie wszystko dziala bez problemu, AUXy przelaczaja sie bezproblemowo miedzy radiem ALPINE a glosnikiem wewnetrzym, 32GB pamieci wbudowanej, ogolna predkosc i stabilnosc urzadzenia na duzy + w stosunku do LG...
Wez sobie zalatw porzadny telefon najpierw - problem na 98% tkwi w nim

mateoos
24-11-13, 13:43
Niestety po podłączeniu drugiego telefonu, dalej to samo, w tym przypadku samsung wave, u kumpla który też ma lg wszystko działa bez problemu, a ma dużo starsze radio od mojego

Seba27
24-11-13, 14:02
Wiec sama koncowka kabla ktory zalozyles bedzie problemem.
Pewnie rozpoznaje jako milrofon czy cos w tym stylu, sprobuj ja delikatnie wysunac, powinny grac glosniki

zakit
25-11-13, 08:32
tez mam jvc z auxem i tez nie dziala.
z tym ze mi sie wydaje ze poprostu trzeba przejsc na źródło dziewku w radiu na aux. nigdy sie nie spotkalem jeszcze zeby po podpieciu kabla jakies radio samo gralo z auxa.

Genax
25-11-13, 09:24
U mnie w alpine włącza się po podłaczeniu usb czy aux ;d

mateoos
25-11-13, 16:33
No to pewnie coś z wejściem będzie, w takim razie będzie trzeba zmienić radio na inne ;D

Młody ŁDZ
25-11-13, 16:42
Gdy podepnę telefon pod radio przez kabel i zapuszczę muzykę to w odtwarzaczu w telefonie leci, ale wyciszone i po chwili się wyłącza i gra na głośniku. A niby jakim cudem ma sie to dziac przy podlaczeniu analogowego kabla aux (jack 3.5mm -> jack 3.5mm) ? Jak nagle zaczyna grac na glosniku to znaczy ze telefon "widzi" odlaczenie kabla ze zlacza w telefonie.

mateoos
26-11-13, 16:55
Nie za każdym razem wyłącza się i leci normalnie, często jest tak że leci i nic nie wyłącza się, raz tak jest a raz tak