PDA

Zobacz pełną wersję : Dobra antena EJ9

Qzyn
20-11-13, 08:47
Czesc. Zakupilem EJ9 z ulamana antena. I od tego czasu pojawily sie problemy. Kupilem antene uniwersalna, rozmontowalem i przerobilem tak, ze bacik wchodzi w oryginalne mocowanie anteny i tak to jest przykrecone do slupka a kabel puscilem pod tapicerka slupka. Jednak odbior jest kiepski a nawet bardzo kiepski. Nie jest to wina radia blaupunkt bo to samo radio wlozone do subaru gra idealnie - specjalnie przekladalismy zeby sprawdzic. Mam wiec plan zeby kupic inna antene. Chce tym razem dorobic blaszke ktora przykrece do slupka w oryginalne miejsce a do niej przykrecic uniwersalna antene.
Czy moze mi ktos polecic antene dobrej jakosci? Bo nie jestem mocny w car audio a nie chce wydawac kolejny raz pieniedzy na szajs... I jeszcze jedno pytanie - przewod antenowy ma mase od radia, czy w miejscu mocowania ma rowniez byc zmasowany z karoseria?

luchuma
20-11-13, 09:28
kup uzywana lub nowa, okolo 1m dlugosci powinna miec po wyciagnieciu (2 czesci)

Qzyn
20-11-13, 09:44
Czesc, dzieki ale malo mi pomogles. Poprosze konkrety, chodzi ci o nowa orygnalna? Masakra jest wsadzic oryginalna antene w slupek, dlatego ja chce antene uniwersalna, nie musi byc teleskopowa, tylko dobrej jakosci, moze ze wzmacniaczem? Dlatego potrzebuje konkretnej pomocy :)
A nowa to za ile i gdzie moge kupic, oprocz ASO? Bo tam pewnie drogo

luchuma
20-11-13, 09:49
w czym problem wsadzic ?

jak wyciagnales kabel to znajdz stary wieszak na ubranie drutowy i z rob z niego prosty drut
przywiaz sznurek i przepchaj pod nogi w okolice pedalów, zdejmiesz plastik przy nogach i bedzie lux
przywiazujesz sznurek do kabla anteny i ciagniesz w dol az kabel wyjdzie przy nogach.

nowa aryginalna lub zamiennik

misiek707
20-11-13, 10:22
ja za antenę zapłaciłem 70zł nową kiedyś więc bez tragedii, kupuj taką jak ma być i nie rób rzeźby bo zapłacisz 2 razy tyle za te kombinacje.

Qzyn
20-11-13, 10:35
Kupiles za 70zl w ASO? Bo jesli faktycznie sie da w miare latwo zamontowac oryginalna bez zdejmowania deski to ja chetnie.
A jak nie ASO to gdzie szukac oryginala za ta cene?

janekb84
20-11-13, 11:49
Nowa w ASO kosztuje ok.180zł.Kiedyś były w mediamarkt za ok 70zł zamienniki niczym nie odbiegające OEM.
Sam bym kupił może gdzieś ktoś widział lub wie gdzie można kupić to śmiało pisać:)

misiek707
20-11-13, 13:08
nie był to OEM ale działa tak samo dobrze i wygląda identycznie więc po co przepłacać?

Qzyn
20-11-13, 13:54
Ja znalazlem cos takiego i od razu zamowilem. Zobaczymy co to jest warte.
http://www.motointegrator.autotrader.pl/produkty/209564-antena-samochodowa-korea-skladana

misiek707
20-11-13, 15:36
to do civica??

janekb84
20-11-13, 18:41
ta antena to do tico jest

Qzyn
21-11-13, 07:15
Jest poziom wyzej wyszukiwarka, podajesz model i rok i wyskakuja dostepne anteny. Jak dojdzie i zamontuje to dam znac co i jak :)

janekb84
21-11-13, 09:42
bez tej wyszukiwarki wiem ze to jest do tico wiec do hondy moze nie podejsc:)