PDA

Zobacz pełną wersję : Głosniki Kikx, slyszal ktos?

Qzyn
20-11-13, 08:42
Czesc. Pare dni temu odwiedzilem sklep Hornhagen we wrocku w celu nabycia glosnikow do 6 gen. Planowalem zakup phonocarow za niecale 200zl, natomiast sprzedawca sprawiajacy wrazenie alfy i omegi naklonil mnie na zakup separownych glosnikow kickx. Dale sie naklonic, dolozyl mi tez dystanse do EJ ktore mialem przykrecic na sama blache. W domu musialem wyrznac sporo tapicerki, poswiecic mocowania tapicerki do drzwi, a dystance i tak okazaly sie za grube (!!) na szczescie byly sklejone z dwoch i jedna czesc jako tako pasowala. Co juz mi dalo do myslenia o profesjonalizmie sprzedajacego. Zmonotowalem zestaw w drzwiach pasazera i odpalilem. O ile wysokie tony dzieki tweeterowi sa spoko, to niskich niema praktycznie wogole. Sa wiele slabsze niz prawdopodobnie seryjny pionier w drzwiach kierowcy i duzo szybciej znieksztacaja :( Dalem sie naciagnac?
Po rozpakowaniu okazalo sie ze maja instrukcje tylko po rosyjsku :), nie maja oznaczonej polaryzacji itd... Zna ktos te glosniki?

wojciu94
20-11-13, 14:19
hahahahah naciagnal Cie na sprzet ktory pewnie wogle nie schodzi w sklepie ;p Choc powiem Ci ze na yt widzialem pare filmikow za wielka woda z tym sprzetem, ale nie takie modele jak sa w PL, przewaznie byly 15" suby, ktore niezle kopaly

Qzyn
20-11-13, 14:32
Znasz te glosniki czy piszesz zeby pisac?

DIAMENT
20-11-13, 15:21
Jaki model tych głośników?:) otóż firma sama w sobie nie jest najgorsza ale też rewelacji nie ma:) pytam jaki model gdyż wiem że Kicx PD 5.2, oraz KICX STC-6.2
to wadliwe produkty tej firmy :) niewiem wogóle jakim prawem udało ci się je kupić bo z tego co się orientuje one nie powinny być już chyba sprzedawane :D było dośc głośno o tym jakieś poł roku temu :) a wiem o tym gdyż znajomy prowadzi sklep z Ccar Audio i miał parę gratów tej firmy na zapleczu :) i akurat posiadał też model KICX STC-6.2 który oddał z powrotem do producenta gdyż to towar wadliwy :)

Qzyn
21-11-13, 07:16
Mozesz sprawdzic jakie wady mial?

DIAMENT
21-11-13, 13:43
Myślę ze tak:0 zatelefonuje kumpla i podpytam co i jak :)

Qzyn
21-11-13, 14:49
Dziekuje

walusb
27-11-13, 23:20
Witam sprzedaję głośniki kicx od ponad 10 lat i potwierdzam wady powyższych modeli była taka seria gdzie odklejały się membrany.
Co do gorszego odsłuchu midbasów to myślę (jestem pewien) że nieprawidłowo je zamontowałeś
Porównując głośniki różnych producentów osobiście uważam że wypadają bdb. a porównanie jakości do ceny to mniejwięcej 50% konkurencji
np kicx stq 6.2 239zł a ich bliźniaczy model hertz HSK165.3 489zł (no mają lepszą zwrotnicę) ale wartą max 50zeta
Tu macie link do stronki dystrybutora http://www.stopolgroup.pl/
Pozdrawiam