PDA

Zobacz pełną wersję : pytanie o chip do solki

danieee
19-11-13, 18:53
witam mam pytanie co do chipa do crx del sol , czy ma sens kupowanie allegro czy to tylko kit i lepiej poszukac jakies firmy co to zakłada ?

HakerPL1
19-11-13, 21:05
poszukaj kogoś kto stroi auta

Seba27
20-11-13, 06:39
Podaj spec-a mam taki chip pod Dserie

Furious
20-11-13, 08:47
mam wiele chipów pod wiele silników

danieee
20-11-13, 13:49
a co sadzicie o tych chipach z allegro ? ma to sens ? czy jakies psełdo chipy to sa ?

Kwapcio23
20-11-13, 14:24
Podaj przykład, ale raczej nie ma to sensu. Jedź na strojenie do przemy, hondatunera, czy innego stroiciela i wtedy będzie przyrost mocy i bezpieczeństwo dla silnika, a nie ściema za 5 zł.

gerocrx
20-11-13, 14:32
polecam grafix - kraków

Seba27
20-11-13, 14:49
polecam grafix - kraków

x2

ale to cie bedzie kosztowac okolo 400 wzwyz :)

danieee
20-11-13, 15:11
ja jestem zdania ze lepiej dac troszke wiecej a cos miec za to a z allegro to w tym pudełku zamiast chipa moze byc jakis rezystro czy cos takiego , a jak to sie mowi płace wiec wymagam :) do krakowa troszke daleko mam z płocka hehe tutaj musze poszukac kto to ogarnie dobrze

MarcinWL
20-11-13, 15:24
witam mam pytanie co do chipa do crx del sol , czy ma sens kupowanie allegro czy to tylko kit i lepiej poszukac jakies firmy co to zakłada ?

Modziłeś coś czy silnik jest seryjny? Bez modów nie ma sensu stroic bo przyrost mocy będzie znikomy.

danieee
20-11-13, 15:50
seryjny i chce ze tak powiem jak narazie uzyskac najłatwiejsze konie :)

HakerPL1
20-11-13, 18:10
seryjny i chce ze tak powiem jak narazie uzyskac najłatwiejsze konie

to nie pohitlerowska vagina, zmień układ wydechowy wraz z kolektorem, zrób dolot i zestrój, to zyskasz z 10km wydając jakieś 1500zł

Seba27
21-11-13, 06:11
to nie pohitlerowska vagina

Umarłem xD / najlepsze okreslenie jakie slyszalem dotychczas - dzieki Kuba :) :)

Reszta x2 z tym ze w 1500 mozesz sie nie zamknac :)

HakerPL1
21-11-13, 11:28
Umarłem xD
Żyj Sebastian, Żyj :D

Michał102
21-11-13, 13:06
to nie pohitlerowska vagina

Ahahahahahahaha... spadłem z krzesła;)
Jakoś wstałem, ale spadłem znowu ;)

Miszcz :p

Seba27
21-11-13, 15:32
Ahahahahahahaha... spadłem z krzesła;)
Jakoś wstałem, ale spadłem znowu ;)

Miszcz :p

No staryyyy xD
caly dzien w biurze z tego lalem sam do siebie :D
No zmiazdzyl temat - wybaczcie OT ale doje*** do pieca Jakubie :P

danieee
21-11-13, 16:48
he mowisz zeby sie nie *******ic jak matka z łobuzem :) to tez juz jest w planach przed swietami pod choinkę nowy kolektor sprawiam i wydech :)

bednar_ek35
23-11-13, 01:33
No i nie zaglądaj więcej na allegro:)

HakerPL1
23-11-13, 02:41
No staryyyy xD
caly dzien w biurze z tego lalem sam do siebie
No zmiazdzyl temat - wybaczcie OT ale doje*** do pieca Jakubie :P

no wisz :D

Rafal10203
23-11-13, 05:38
zaczynasz o pupy strony, najpierw mody a później strojenie a nie jakieś pupewarte chipy

danieee
24-11-13, 03:43
ale jak robisz chip w jakiejs dobrej firmie np z łodzi to za 1200zł z strojeniem i nie jakis chip ze kostka z allegro rodem z pegazusa ale w kompie samochodu wlutują chip :) i grzechem by było chipowac samochod lub stroić czy tam wgrywac mody na standardowym wydechu jak by zamulał silnik :)

Rafal10203
24-11-13, 05:40
no dokladnie , jakos nie chce mi sie wierzyc ze chipy z allegro za 20 zl daja cos wiecej a nizeli poczucie wlasciciela ze zrobil super biznes

birchie
24-11-13, 10:11
ale jak robisz chip w jakiejs dobrej firmie np z łodzi to za 1200zł z strojeniem i nie jakis chip ze kostka z allegro rodem z pegazusa ale w kompie samochodu wlutują chip i grzechem by było chipowac samochod lub stroić czy tam wgrywac mody na standardowym wydechu jak by zamulał silnik

Zacznijmy od tego, że Del Solka to nie Ford ani VW w dieslu, więc nie wiem, gdzie chcesz ten chip wsadzić. Po drugie- temat chipów był już wielokrotnie wałkowany. Najpierw poszukaj na forum, a potem zakładaj temat.

Kwapcio23
24-11-13, 11:49
Niektórzy po prostu nie rozróżniają pojęć strojenie i chip. Tak jak podtlenek azotu to jest NOS, albo nitro. ;)
Zrób kolego wydech, dolot i uderz do hondatunera, jogala, przemy, niutona, czy innego takiego speca i wtedy coś odczujesz. Czy w 1500 się da wyrobić to nie wiem bo sam porządny wydech na dwóch tłumikach i 2 calowej rurze to będzie ponad 1000 zł raczej.

skolopendra
24-11-13, 15:06
http://www.grafix.krakow.pl/kontakt.html

ten:?

polecam grafix - kraków

Seba27
24-11-13, 15:47
http://www.grafixautozine.pl/

grafixautozine@gmail.com

danieee
28-11-13, 18:15
Niektórzy po prostu nie rozróżniają pojęć strojenie i chip. Tak jak podtlenek azotu to jest NOS, albo nitro. ;)
Zrób kolego wydech, dolot i uderz do hondatunera, jogala, przemy, niutona, czy innego takiego speca i wtedy coś odczujesz. Czy w 1500 się da wyrobić to nie wiem bo sam porządny wydech na dwóch tłumikach i 2 calowej rurze to będzie ponad 1000 zł raczej.
wiem wiem :) kolego wydech mugena kolektor dolot bedzie wymieniany napewno :) a jak podnies niutona bo solka ma tylko 147 Nn troszke mało :(

i tez mam pytanie co do kata bo jak wytne go to raczej przegladu nie przejde , a widziałem takie atrapy ze w srodku jest pusty tylko puszka jest zeby dawał pozory dobre to ? jak uwazacie ?:)

Piterksg
02-12-13, 01:26
) a jak podnies niutona bo solka ma tylko 147 Nn troszke mało :(
Uważamy że atrapa jest świetna,a niutona czipem
sory ale ręce opadajo

gruszkin
02-12-13, 12:51
czemu masz nie przejść przeglądu. A kość EPROM na którą wgrywa się mapę można spokojnie nazwać chipem także terminologia zachowana ;).

Kwapcio23
02-12-13, 13:59
wiem wiem :) kolego wydech mugena kolektor dolot bedzie wymieniany napewno :) a jak podnies niutona bo solka ma tylko 147 Nn troszke mało :(

i tez mam pytanie co do kata bo jak wytne go to raczej przegladu nie przejde , a widziałem takie atrapy ze w srodku jest pusty tylko puszka jest zeby dawał pozory dobre to ? jak uwazacie ?:)

Wydech mugena to pewnie masz na myśli badziewne wiadro z allegro za 100 zł? Pojedź na hamownię teraz, załóż tego jak to mówisz mugena, pojedź na hamownię jeszcze raz i porównaj co się z momentem obrotowym stało. :D Podpowiadam: niutona nie podniesiesz. :D

Gała666
02-12-13, 17:58
chip to zlooo ! pomodz engine i wtedy strojenie i tylko to ma sens

Syszka
02-12-13, 18:42
Ja mam kata w dowodzie w aucie nie.Silnik jakby nie patrzeć trochę inny bo się zdziwił diagnosta ale bez problemu podbił,także dlaczego ma nie przejść przeglądu jeśli auto sprawne.

danieee
02-12-13, 20:20
Ja mam kata w dowodzie w aucie nie.Silnik jakby nie patrzeć trochę inny bo się zdziwił diagnosta ale bez problemu podbił,także dlaczego ma nie przejść przeglądu jeśli auto sprawne.

znajomy własnie kiedys był na przegladzie i nie miał kata i sie diagnosta przyczepił własnie dlatego me pytanie :)
hehe nie no niechce ala mugen ale prawdziwy mugen :)

Kwapcio23
03-12-13, 13:47
Syszka ale który masz rocznik? Bo auta bodajże do 92 nie muszą mieć. :)

Syszka
03-12-13, 15:35
Syszka ale który masz rocznik? Bo auta bodajże do 92 nie muszą mieć. :)

Ja mam 95:-)Więc się łapę.Ale wiesz jak to przeglądy w PL wyglądają.W Niemczech czy Holandii połowa aut by go pewnie nie przeszła.A u nas czasem nie trzeba nawet wjeżdżać.

znajomy własnie kiedys był na przegladzie i nie miał kata i sie diagnosta przyczepił własnie dlatego me pytanie :)
hehe nie no niechce ala mugen ale prawdziwy mugen :)

No po poprzednim wydechu seryjnym od d13 bez kata nic nawet nie wspomniał,teraz wydech zrobiony 4-2-1 cały 2 cale bez kata i też nic nie gadali,więc myślę ,że to zależy na kogo się trafi,choć u mnie zwiedziłem kilka stacji i nigdy się nikt nie przyczepił.

Karpiczek
03-12-13, 16:38
Ja mam 95:-)Więc się łapę.Ale wiesz jak to przeglądy w PL wyglądają.W Niemczech czy Holandii połowa aut by go pewnie nie przeszła.A u nas czasem nie trzeba nawet wjeżdżać.

No po poprzednim wydechu seryjnym od d13 bez kata nic nawet nie wspomniał,teraz wydech zrobiony 4-2-1 cały 2 cale bez kata i też nic nie gadali,więc myślę ,że to zależy na kogo się trafi,choć u mnie zwiedziłem kilka stacji i nigdy się nikt nie przyczepił.

Nie ma się co tak chwalić na ogół bo diagnosta za poświadczenie nieprawdy i podbicie przeglądu mógłby trafić za kratki.

Odnośnie tematu, wydech/dolot to podstawowe opcje. Jeśli zależy Ci na bezstresowym użytkowaniu autka, możesz pokusić się o montaż zamiennika katalizatora. Są takie sprzedawane nawet na forum, niby sportowe.

Syszka
03-12-13, 16:43
Nie ma się co tak chwalić na ogół bo diagnosta za poświadczenie nieprawdy i podbicie przeglądu mógłby trafić za kratki.

Odnośnie tematu, wydech/dolot to podstawowe opcje. Jeśli zależy Ci na bezstresowym użytkowaniu autka, możesz pokusić się o montaż zamiennika katalizatora. Są takie sprzedawane nawet na forum, niby sportowe.

Hm gdzie ja się chwalę??Po prostu odpowiedziałem.Z poświadczeniem nieprawdy masz racje,ale myślę ,że brak kata a brak hamulców,zawieszenia stwarza większe zagrożenie.

danieee
03-12-13, 21:49
hmmm albo dac diagnoscie na dobra wodeczke :) i sprawa bedzie załatwiona hehe :) ale to polska wiec wszystko mozliwe :) jeden przejdzie a drugi nie :) kwapcio23 gdzies widziałem własnie takie cos :) albo po prostu kata wyciac czy lepiej ten zamiennik :) ?