Zobacz pełną wersję : Skrzynia i wzmacniacz do Civica EG 500-700 zł
Siemka
Mam problem bo chciałbym kupić skrzynie basową i wzmacniacz, bo mam już głośniki i syczki firmy sinuslive
A konkretnie posiadam ten zestaw http://allegro.pl/sinuslive-sl-160-neo-25s-pod-wzmacniacz-w-wa-i3684438486.html
I teraz zastanawiam się nad skrzynią i wzmacniaczem do 700 zł może ewentualnie troszke więcej
Oczywiście wzmacniacz chciałbym podpiąć pod syczki i głośniki
Jakieś propozycje ??
Bo tyle jest tego na allegro, a wole napisać bo jak ktoś ma to wie co kupić itd
czego oczekujesz? Pytanie w stylu: chciałbym sobie kupić samochód ale nie wiem jaki... Dla jednego optimum to 3d civic, a dla innego potrzeby kręcą się wokoło minivana. Więc doprecyzuj.
skoro wzmaka chcesz podpiac pod zestaw przedni, to rodzi sie pytanie po co Ci w tym wypadku skrzynia ;p?
Lepiej skrzynie pod wzmaka, a zestaw przedni na chwile obecna zasilic radiem, a pozniej dolozyc kolejny piecyk na przod :D
Proponuje ten zestawik, a napewno bedziesz zadowolny :)
http://allegro.pl/powerbass-s-124x-crunch-gtx2400-400w-rms-pilot-i3711100307.html
No chodzi mi po prostu o to żeby sprzęt mial walnięcie, a nie wiem co kupic bo sie po prostu na tym nie znam a tu na forum ludzie sie znają i mogą pomóc
Szczerze mówiąc nie polecam wzmacniaczy crunch. Ładnie wyglądają na obrazkach i mają dobre parametry na papierze, wnioskuję to po modelu z niższej serii czyli MXB-280 - niby 200w rms a gra jak g***o, tzn. blaupunkt GTA270 który jest porównywalny cenowo i na papierze ma tyle samo mocy - gra znacznie mocniej. Tego modelu który podlinkował wojciu94 nie testowałem, ale wolałbym osobiście kupić coś używanego, dobrej firmy i jakościowego. Co do głośnika to PB powinien zrobić robotę :)
To jaki wzmacniacz w końcu kupic ? A co ze skrzyniami JBL ?
Bo na allegro jest tego dużo a ja bym chciał (oczywisce jak każdy) kupic coś najlepszego za tą cenę.
Ja raczej chciałbym wszystko nowe
Co do wzmacniaczy cruncha to walsnie moce nie sa zbytnio zawyzone i jakosc jest bardzo dobrze zrownowazona w stosunku do ceny. Sam przerobilem 2 crunche i z reka na sercu moge powiedziec ze sprzed godny polecenia (nie testowalem tych nowosci wypuszczonych pod ich marka) :)Dobrze mowisz ze mozna kupic jakas odlskulowa urzywke, co bardzo dobrze kopnie :) a jak komus zalezy na nowym sprzecie to crunch to dobry wybor. Co do Jbla to nie jestem zbytnio do niego przekonany, zbyt wielka masowka i odpycha mnie ta marka pomimo tego ze zadnego sprzedtu wypuszczonego od nich nie sluchalem ;p
A jak myślisz jak bedzie sie sprawował ten zestaw co dał kolega pare postów wyżej ?? ten PB + Crunch
Co do wzmacniaczy cruncha to walsnie moce nie sa zbytnio zawyzone i jakosc jest bardzo dobrze zrownowazona w stosunku do ceny. Sam przerobilem 2 crunche i z reka na sercu moge powiedziec ze sprzed godny polecenia (nie testowalem tych nowosci wypuszczonych pod ich marka) :)Dobrze mowisz ze mozna kupic jakas odlskulowa urzywke, co bardzo dobrze kopnie :) a jak komus zalezy na nowym sprzecie to crunch to dobry wybor. Co do Jbla to nie jestem zbytnio do niego przekonany, zbyt wielka masowka i odpycha mnie ta marka pomimo tego ze zadnego sprzedtu wypuszczonego od nich nie sluchalem ;p
Święta prawda. Stary stary JBL to była fajna jakościowa firma, niestety teraz serwują kiszkę.
A jak myślisz jak bedzie sie sprawował ten zestaw co dał kolega pare postów wyżej ?? ten PB + Crunch
Ten zestawik jak za sześć stówek to może i nawet jakoś tam zagrać, będzie dobry nie tylko do robienia łomotu. Tylko jest jeden szkopuł - zapytaj sprzedawcy jakiej długości jest port bassreflex, bo to są skrzynie od bassera które mają port o długości 10 czy 15cm i powoduje to że skrzynia jest strasznie wysoko strojona i buczy jak cholera. Jeśli sprzedawca w swoim zakresie nie przedłuży go do około 25-30cm to owszem będzie głośno ale o jakości dźwięku będzie można pomarzyć, to bardzo istotne. Hornhagen chwali się że stroją skrzynie pod głośnik, ciekawe czy faktycznie tak jest :)
Właśnie wysłałem pytanie do sprzedającego, jak odpisze to dam znać
Marcin dobrze mowi :) Mozesz, a nawet pewnie musisz przedluzyc port to nizej zejdzie, bo pewnie strojenie oscyluje w okolicach 50 Hz, a nikt takiego strojenia nie lubi ;p
Sprzedawcy widocznie nie śpieszy się z odpowiedzią
A może byście zaproponowali jeszcze jakiś konkretniejszy zestaw ?
Mozesz jeszcze wybrac:
1) http://allegro.pl/re-audio-re-12s4-skrzynia-30l-mdf-crunch-gti2100-i3657490229.html - zestaw w tej samej cenie co powerbass z crunchem, tylko ze o polowe slabczy (200RMS, a Powerbass 400RMS)
2) http://allegro.pl/carpower-hpb-1502-jl-audio-12w0-promocyjny-zestaw-i3732347196.html - Cena ponad twoje oczekiwania, choc 250RMS i wolne jeszcze 2 kanaly (np: zestaw przedni lub 2gi sub mozna podpiac) Tylko jest haczyk i musisz zrobic skrzynie sam. Pewnie Cie to odepchnie, ze skrzynie trzeba zrobic samemu, ale jesli zrobisz sam to zrobisz ja pod siebie i swoje oczekiwania oraz wystroisz odpowiednio co zaskutkuje lepszym łupnieciem :)
Ogolnie mysle, ze najlepszy wybor to wlasnie pierwszy zestaw ktory podalem (powerbass + cruch) Cena jest przystepna i zamyka sie w twoim budzecie, duza moc, bo 400RMS i zagra miesiscie. Kolejne propozycje to bardzo dobrej jakosci klocki, ale sam widzisz ze o mniejszej mocy, wiec lepiej isc w inna polke jakosciowa (choc niekoniecznie, bo tam sie placi za marke) a miec wieksza moc :)
Mysle, ze pomoglem. Niech sie jeszcze inni koledzy wypowiedza, a byc moze podziela moje zdanie :)
Pozdrawiam
Panowi a jakbym chciał tylko wzmacniacz podpiąć pod głośniki te co podałem w pierwszym poście to jaki byście polecali ??