Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Turbo - swap

bydle
17-03-08, 20:47
Da rade wstawic turbo z innego samochodu do Civica?? Ja osobiscie nie mam pojecia a jestem po prostu ciekawy, niech ktos mnie oswieci.

crxd16
17-03-08, 20:51
sama turbina - nie ma problemu, cala reszta - bez znaczacych przerobek nie da rady

skolopendra
17-03-08, 20:52
prawie wszystko włoży ;)
jak tylko masz wystarczająco dużo kasy

bydle
17-03-08, 21:36
Tu i tak pojdzie gruba inwestycja bo zaczynam od zmiany koloru samochodu a skonczyc chce na pokaznej ilosci kucykow wiec nie bede jakos bardzo oszczedzac ale nie chce tez przeinwestowac samochodu.

sadam
18-03-08, 07:28
bez 10 patykow nie masz co ruszac z turbo chyba ze wystarczy ci 0,4 bara i moc kolo 170 kucy

bydle
18-03-08, 09:42
no wlasnie wystarczy mi ;]

sadam
18-03-08, 20:17
no wlasnie wystarczy mi
na pol roku pewnie tak ;)

sadam
18-03-08, 20:17
no wlasnie wystarczy mi
na pol roku pewnie tak ;)

majdan
19-03-08, 13:39
No, Honda z Niemieckim sercem VW lub Audi. Ciekawe.

majdan
19-03-08, 13:39
No, Honda z Niemieckim sercem VW lub Audi. Ciekawe.

bydle
19-03-08, 13:46
Serecem jest raczej silnik nie turbo;] a co do wytrzymalosci wydaje mi sie ze przy tak niskim doladowaniu silnik powinien wytrzymac jezeli ma miec glowice od z6

bydle
19-03-08, 13:46
Serecem jest raczej silnik nie turbo;] a co do wytrzymalosci wydaje mi sie ze przy tak niskim doladowaniu silnik powinien wytrzymac jezeli ma miec glowice od z6

!markos
19-03-08, 13:50
zaczynam od zmiany koloru samochodu a skonczyc chce na pokaznej ilosci kucykow wiec nie bede jakos bardzo oszczedzac ale nie chce tez przeinwestowac samochoduzlozyles zdanie, ktore nie ma zadnego sensu. zaczecie od zmiany koloru, a skonczenie na duzej mocy = od pyty zlotowek i przeinwestowanie samochodu, bo po drodze zrobisz tez miliard innych rzeczy, tylko, ze jeszcze nie zdajesz sobie z tego sprawy.

!markos
19-03-08, 13:50
zaczynam od zmiany koloru samochodu a skonczyc chce na pokaznej ilosci kucykow wiec nie bede jakos bardzo oszczedzac ale nie chce tez przeinwestowac samochoduzlozyles zdanie, ktore nie ma zadnego sensu. zaczecie od zmiany koloru, a skonczenie na duzej mocy = od pyty zlotowek i przeinwestowanie samochodu, bo po drodze zrobisz tez miliard innych rzeczy, tylko, ze jeszcze nie zdajesz sobie z tego sprawy.

bydle
19-03-08, 14:26
Zdanie to sugeruje pewnie iz z kosztami przerobek nie bede sie liczyc a to czy samochod bedzie przeinwestowany to mnie nie interesuje...szkoda ze trzeba tlumaczyc takie proste kwestie..a jeszcze co do tych rzeczy po dordze to zdaje sobie sprawe ze na konkretnie zrobiony samochod trzeba polozyc z 150-200 tys ale w koncu cos trzeba zaplacic za oryginalnosc i niepowtarzalnosc;]

bydle
19-03-08, 14:26
Zdanie to sugeruje pewnie iz z kosztami przerobek nie bede sie liczyc a to czy samochod bedzie przeinwestowany to mnie nie interesuje...szkoda ze trzeba tlumaczyc takie proste kwestie..a jeszcze co do tych rzeczy po dordze to zdaje sobie sprawe ze na konkretnie zrobiony samochod trzeba polozyc z 150-200 tys ale w koncu cos trzeba zaplacic za oryginalnosc i niepowtarzalnosc;]

dudix83
19-03-08, 15:06
Tu i tak pojdzie gruba inwestycja bo zaczynam od zmiany koloru samochodu a skonczyc chce na pokaznej ilosci kucykow wiec nie bede jakos bardzo oszczedzac ale nie chce tez przeinwestowac samochodu.

potem piszesz:

a to czy samochod bedzie przeinwestowany to mnie nie interesuje

a wiesz jak masz na imie ?

150-200 tys ale w koncu cos trzeba zaplacic za oryginalnosc i niepowtarzalnosc;]

osobiscie jak mialbym wlozyc 150 do 200 tysiecy polski peelennow w civica i byc oryginalnym to wolalbym kupic jakies inne auto........

a co watku topiku: jak to koledzy ladnie tutaj pisza na forum: rzezba w gownie i tyle ale z drugiej strony wlasnie na tym polegaja przerobki :aloha:

dudix83
19-03-08, 15:06

potem piszesz:

a to czy samochod bedzie przeinwestowany to mnie nie interesuje

a wiesz jak masz na imie ?

150-200 tys ale w koncu cos trzeba zaplacic za oryginalnosc i niepowtarzalnosc;]

osobiscie jak mialbym wlozyc 150 do 200 tysiecy polski peelennow w civica i byc oryginalnym to wolalbym kupic jakies inne auto........

a co watku topiku: jak to koledzy ladnie tutaj pisza na forum: rzezba w gownie i tyle ale z drugiej strony wlasnie na tym polegaja przerobki :aloha:

!markos
19-03-08, 15:57
Zdanie to sugeruje pewnie iz z kosztami przerobek nie bede sie liczycta, ale to:
nie bede jakos bardzo oszczedzac ale nie chce tez przeinwestowac samochodusugeruje, ze jednak bedziesz sie z nimi liczyc.

a w temacie: wszczepienie samego turba nie bedzie duzym problemem, tylko, czy jest sens robic takiego sofcika na 170 koni, skoro i tak planujesz pojechac z tym samochodem na grubo..? ja mysle, ze nie ma sensu i beda to stracone pieniadze, bo potem i tak to rozbudujesz.

!markos
19-03-08, 15:57
Zdanie to sugeruje pewnie iz z kosztami przerobek nie bede sie liczycta, ale to:
nie bede jakos bardzo oszczedzac ale nie chce tez przeinwestowac samochodusugeruje, ze jednak bedziesz sie z nimi liczyc.

a w temacie: wszczepienie samego turba nie bedzie duzym problemem, tylko, czy jest sens robic takiego sofcika na 170 koni, skoro i tak planujesz pojechac z tym samochodem na grubo..? ja mysle, ze nie ma sensu i beda to stracone pieniadze, bo potem i tak to rozbudujesz.

rojass
19-03-08, 16:44
a skonczyc chce na pokaznej ilosci kucykow
chyba ze wystarczy ci 0,4 bara i moc kolo 170 kucy

nie chce tez przeinwestowac samochodu
to czy samochod bedzie przeinwestowany to mnie nie interesuje...

zdecyduj się w końcu..

rojass
19-03-08, 16:44
a skonczyc chce na pokaznej ilosci kucykow
chyba ze wystarczy ci 0,4 bara i moc kolo 170 kucy

nie chce tez przeinwestowac samochodu
to czy samochod bedzie przeinwestowany to mnie nie interesuje...

zdecyduj się w końcu..

Pati
19-03-08, 17:14
chcesz dobre turbo? wykladasz kase i masz kompletny dobry silnik. 265 koni z otwartą furtką na 350.
tylko zdecyduj sie pierw czy liczysz sie z kosztami czy chcesz przeinwestowac.

Pati
19-03-08, 17:14
chcesz dobre turbo? wykladasz kase i masz kompletny dobry silnik. 265 koni z otwartą furtką na 350.
tylko zdecyduj sie pierw czy liczysz sie z kosztami czy chcesz przeinwestowac.

bydle
19-03-08, 17:26
No okej fajnie jest kupic kompletny silnik ale po pierwsze kase musze miec z gory a ja powoli mam zamiar isc przeznaczajac pieniadze bo wydajac w "ratach" widok wydanej sumy mniej boli niz zakup jednorazowo silnika itd.
Druga kwestia jest taka ze fajnie jest przerabiac cos niz kupic gotowe, ja naprzyklad lubie robic cos z niczego...
nie chce na samym poczatku zainwestowac nie wiadomo jakich sum w samochod, chce to robic z czasem.
Jak na poczatek 200 KM ze zwyklego silnika bedzie mi cieszylo a dopiero na przestrzeni czasowej bede chcial wiecej bo jak wiadomo apetyt rosnie w miare jedzienia.
Dla czystego zrozumienia nie chce przeinwesotwac odrazu samochodu...chce to zrobic z czasem bo po kieszeni mniej boli a poza tym jak kazda osoba pracujaca nie dostaje pieniedzy z gory tylko na koniec jakis okresow...
W kazdym razie cala dyskusja odbiegla od tematu a chcialem uzyskac konkretna odpowiedz.

bydle
19-03-08, 17:26
No okej fajnie jest kupic kompletny silnik ale po pierwsze kase musze miec z gory a ja powoli mam zamiar isc przeznaczajac pieniadze bo wydajac w "ratach" widok wydanej sumy mniej boli niz zakup jednorazowo silnika itd.
Druga kwestia jest taka ze fajnie jest przerabiac cos niz kupic gotowe, ja naprzyklad lubie robic cos z niczego...
nie chce na samym poczatku zainwestowac nie wiadomo jakich sum w samochod, chce to robic z czasem.
Jak na poczatek 200 KM ze zwyklego silnika bedzie mi cieszylo a dopiero na przestrzeni czasowej bede chcial wiecej bo jak wiadomo apetyt rosnie w miare jedzienia.
Dla czystego zrozumienia nie chce przeinwesotwac odrazu samochodu...chce to zrobic z czasem bo po kieszeni mniej boli a poza tym jak kazda osoba pracujaca nie dostaje pieniedzy z gory tylko na koniec jakis okresow...
W kazdym razie cala dyskusja odbiegla od tematu a chcialem uzyskac konkretna odpowiedz.

Fawor
19-03-08, 18:00
Da rade wstawic turbo z innego samochodu do Civica??

a da się włożyć turbo z civica do civica?

Fawor
19-03-08, 18:00
Da rade wstawic turbo z innego samochodu do Civica??

a da się włożyć turbo z civica do civica?

Pati
20-03-08, 11:07
turbo nie zalozysz 'na raty'. kupisz slimaka - na półkę. kupiusz kolektor - na półkę. itd. dopiero jak bedziesz mial wszystko to bedziesz mogl to zlozyc w kupe.

Fawor - da sie. z mojego do innego ;)

Pati
20-03-08, 11:07
turbo nie zalozysz 'na raty'. kupisz slimaka - na półkę. kupiusz kolektor - na półkę. itd. dopiero jak bedziesz mial wszystko to bedziesz mogl to zlozyc w kupe.

Fawor - da sie. z mojego do innego ;)

Fawor
20-03-08, 14:50
Fawor - da sie. z mojego do innego

reklama dźwignią handlu :d

Fawor
20-03-08, 14:50
Fawor - da sie. z mojego do innego

reklama dźwignią handlu :d

bydle
20-03-08, 16:38
Ja nie mowilem wcale o zakladaniu na raty turbiny.

bydle
20-03-08, 16:38
Ja nie mowilem wcale o zakladaniu na raty turbiny.

!markos
20-03-08, 17:18
sam w zasadzie nie wiesz o czym mowisz i dziwisz sie, ze wywiazuje sie taka glupawa dyskusja :bicie:

!markos
20-03-08, 17:18
sam w zasadzie nie wiesz o czym mowisz i dziwisz sie, ze wywiazuje sie taka glupawa dyskusja :bicie:

Pati
20-03-08, 17:27
to opisz jak widzisz operacje zakładania turbiny. tak własnymi słowami.

Pati
20-03-08, 17:27
to opisz jak widzisz operacje zakładania turbiny. tak własnymi słowami.

bydle
20-03-08, 23:52
Mam okazje kupic turbine tzn caly zestaw za dobre pianiadze, nie wiedzialem tylko czy da rade wstawic do niego turbine z innego samochodu. Najpierw zakupuje zestawic nastepnie zbieram reszte zmieniajac najpierw glowice na z6 kompletujac w miedzy czasie wszystkie graty do turbiny a jak beda kompletne to montuje ja i stroje odrazu silnik czy pare tygodni bez samochodu;] a jak juz naciesze sie ta turbina to za pol roku pomyslec zeby okuc silnik zmienic jeszcze pare gratow i dac wtedy wieksza turbine.

bydle
20-03-08, 23:52
Mam okazje kupic turbine tzn caly zestaw za dobre pianiadze, nie wiedzialem tylko czy da rade wstawic do niego turbine z innego samochodu. Najpierw zakupuje zestawic nastepnie zbieram reszte zmieniajac najpierw glowice na z6 kompletujac w miedzy czasie wszystkie graty do turbiny a jak beda kompletne to montuje ja i stroje odrazu silnik czy pare tygodni bez samochodu;] a jak juz naciesze sie ta turbina to za pol roku pomyslec zeby okuc silnik zmienic jeszcze pare gratow i dac wtedy wieksza turbine.

pHiZzz
21-03-08, 00:02
co wchodzi w skład tego zestawu ?

pHiZzz
21-03-08, 00:02
co wchodzi w skład tego zestawu ?

bydle
21-03-08, 09:25
turbina , IC , flansze , przewody olejowe, sruby

bydle
21-03-08, 09:25
turbina , IC , flansze , przewody olejowe, sruby

Fawor
21-03-08, 15:10
sruby

rzecz niezbędna...

masz w ogóle kogoś kto Ci to założy? Bo jeśli chcesz to robić samemu to po prezentowanym poziomie wiedzy w temacie turbo niestety słabo to widzę...

Fawor
21-03-08, 15:10
sruby

rzecz niezbędna...

masz w ogóle kogoś kto Ci to założy? Bo jeśli chcesz to robić samemu to po prezentowanym poziomie wiedzy w temacie turbo niestety słabo to widzę...

Romi
21-03-08, 16:21
ciekawie sie zapowiada, bede śledzic ten wątek/projekt ;)

Romi
21-03-08, 16:21
ciekawie sie zapowiada, bede śledzic ten wątek/projekt ;)

bydle
21-03-08, 18:32
Nie nie ja w zyciu bym sie nie podejmowal zakladania takich rzeczy. Wszystkie prace jakie beda dokonywane w tym samochodzie bedzie robic mi najlepszy mechanik w mojej okolicy...

A projekt bedzie napewno ciekawy

bydle
21-03-08, 18:32
Nie nie ja w zyciu bym sie nie podejmowal zakladania takich rzeczy. Wszystkie prace jakie beda dokonywane w tym samochodzie bedzie robic mi najlepszy mechanik w mojej okolicy...

A projekt bedzie napewno ciekawy

Romi
22-03-08, 08:13
no czekamy niecierpliwie, moze jakies foto pogladowe link do zestawu...
...a skad ten zestaw jesli to nie tajemnica straszna...?

Romi
22-03-08, 08:13
no czekamy niecierpliwie, moze jakies foto pogladowe link do zestawu...
...a skad ten zestaw jesli to nie tajemnica straszna...?

bydle
22-03-08, 19:52
Wszystko w swoim czasie ujawnie:)

qczman
31-03-08, 18:20
no jak to z kad - http://www.allegro.pl/item333670039__turbo_do_civic_z_silnikiem_d_zestaw _.html ;)

bydle
31-03-08, 18:21
qczman, no niestety mylisz sie bo tego bym nie kupil...