PDA

Zobacz pełną wersję : Podlaczenie alarmu do fabrycznego centralnego

ketang
17-03-08, 19:35
Witam
Wie ktos moze w ktore miejsce w piac sterowanie z alarmu (zamykanie i otwiernie ) zeby zalaczal fabryczny centralny zamek no i alarm? ;)

http://img253.imageshack.us/img253/8601/schemat2mf4.jpg

skolopendra
17-03-08, 20:14
nie wiem czy sie obejdzie bez dodatkowej centralki

MacK
18-03-08, 09:37
Wie ktos moze w ktore miejsce w piac sterowanie z alarmu (zamykanie i otwiernie )
impulsy masy z alarmu (najlepiej poprzez diody prostownicze np. 1N4007) do pinu A4 na "zamknij" i A5 na "otwórz"

ketang
19-03-08, 19:54
Dzieki.Bedzie wtedy zalaczal fabryczny alarm tez?

ketang
19-03-08, 19:54
Dzieki.Bedzie wtedy zalaczal fabryczny alarm tez?

81saren
19-03-08, 20:05
najlatwiej bez kombinowania zamontuj dodatkowy silownik centralnego zamka
do dzwi kierowcy i podlacz go pod drut od zamylania/otwierania
silownik do centralki alarmu i wten szybki sposob masz sterowanie dzwiami bez kombinowania :afro:

81saren
19-03-08, 20:05
silownik do centralki alarmu i wten szybki sposob masz sterowanie dzwiami bez kombinowania :afro:

ketang
19-03-08, 20:07
mam tam fabryczny silownik ? to po co drugi?

ketang
19-03-08, 20:07
mam tam fabryczny silownik ? to po co drugi?

MacK
20-03-08, 11:38
Bedzie wtedy zalaczal fabryczny alarm tez?
ze schematu wynika że nie

mam tam fabryczny silownik ?
ze schematu wynika że masz

MacK
20-03-08, 11:38
Bedzie wtedy zalaczal fabryczny alarm tez?
ze schematu wynika że nie

mam tam fabryczny silownik ?
ze schematu wynika że masz

ketang
20-03-08, 17:49
jest mozliwosc podlaczenia tak zeby sie zalaczal ten fabryczny?

ketang
20-03-08, 17:49
jest mozliwosc podlaczenia tak zeby sie zalaczal ten fabryczny?

Max Marcin
20-03-08, 21:34
Jezeli masz ten sam zamek fabryczny co ja w EG8 a na 99% jest taki sam to w dzwiach kierowcy nie masz silownika tylko sama zlaczke sterujaca. Jesli jest tak jak ja pisze to steruje ci z kluczyka tylko zamek w dzwiach kierowcy. W takiej sytuaci;

Max Marcin
20-03-08, 21:34
Jezeli masz ten sam zamek fabryczny co ja w EG8 a na 99% jest taki sam to w dzwiach kierowcy nie masz silownika tylko sama zlaczke sterujaca. Jesli jest tak jak ja pisze to steruje ci z kluczyka tylko zamek w dzwiach kierowcy. W takiej sytuaci;

kupe
20-03-08, 22:09
sterowanie centralnego masz pewnie masą w tym czymś co chcesz założyć??

z przewodów z centralnego będziesz miał 2 przewody, czerwony i niebieski i w zależności podania (+) i (-) centralny albo będzie otwierał albo zamykał, trzeba dorobić najlepiej centralkę z 2-ch przekaźników na które podasz +12 podepniesz te 2 przewody z centralnego i podasz sterowanie masą, jeżeli o to ci chodzi i ci coś pomorze to moge ci narysowac schemacik jak to podłączyć, ;)

kupe
20-03-08, 22:09
sterowanie centralnego masz pewnie masą w tym czymś co chcesz założyć??

z przewodów z centralnego będziesz miał 2 przewody, czerwony i niebieski i w zależności podania (+) i (-) centralny albo będzie otwierał albo zamykał, trzeba dorobić najlepiej centralkę z 2-ch przekaźników na które podasz +12 podepniesz te 2 przewody z centralnego i podasz sterowanie masą, jeżeli o to ci chodzi i ci coś pomorze to moge ci narysowac schemacik jak to podłączyć, ;)

ketang
20-03-08, 22:23
wydaje mi sie ze ma silownik -- siedzac wsrodku po wcisnieciu grzybka od drzwi zamyka wszystkie drzwi i czuc jak ciagnie go na dol ;)

[ Dodano: Pią 28 Mar, 2008 ]

Wie ktos moze w ktore miejsce w piac sterowanie z alarmu (zamykanie i otwiernie )
impulsy masy z alarmu (najlepiej poprzez diody prostownicze np. 1N4007) do pinu A4 na "zamknij" i A5 na "otwórz"

Robilem tak i lipa :( nic sie niedzieje

ketang
20-03-08, 22:23
wydaje mi sie ze ma silownik -- siedzac wsrodku po wcisnieciu grzybka od drzwi zamyka wszystkie drzwi i czuc jak ciagnie go na dol ;)

[ Dodano: Pią 28 Mar, 2008 ]

Robilem tak i lipa :( nic sie niedzieje