Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dziwny przypadek Honda D14a7 mb2 97 r 5d

Cinek18
17-11-13, 18:13
Witam
Chyba mam problem z elektryką w mojej hondzie tylko nie wiem w która stronę sie kierować
Otóż
Po kilku dniach bezruchu auta przy próbie odpalenia auto nie chciało odpalić , kontrolki się świeciły auto zapłon kręcił i nic .
Myślałem ze to przez radio dla tego zadzwoniłem po kolegę który podjechał swoim autem podpięliśmy kable i za pierwszym razem auto odpaliło .

Po kilku dniach ponownego bez ruchu auta znowu to samo auto kręci kontrolki świece ale auto nie zapala????

Dodam ze świece mam nowe.
Ktoś wie o co może chodzi i jak sobie z tym poradzić ???

straznik
17-11-13, 19:06
Może akumulator ma już dość?

MikeFoto
17-11-13, 19:23
Pada akumulator, brak ładowania lub coś rozładowuje ci akumulator (np alarm)

Meche
17-11-13, 19:48
Wyczyść łączenia przewodów masowych, miałem taką sytuacje jak za słabo dokręciłem przewód masowy, rozrusznik kręcił aż miło, kontroli wszystko świeciło a silnika nie było słychać, odczyściłem przewody masowe, wymieniłem śrubki i jest cacy ;)

@EDIT No i podładuj aku

Poll
17-11-13, 19:57
Może jak kolega na kable odpalił to gówniany akumulator co? Jest tyle rzeczy możliwych, że bym Ci powiedział to co jest jakbym znalazł kulę szklaną swoją, a tak nie wiem ; )

Cinek18
18-11-13, 18:48
Ok dzięki wszystkim za podpowiedzi :) zamówiłem prostownik będzie jutro , podładuje posprawdzam kable i zobaczę jak by coś jeszcze wyskoczyło to odświeżę temat :)