Zobacz pełną wersję : gumy usztywniające zawieszenie dobre czy złe ?
DO moderatora :Nie znalazłem nigdzie tego tematu daltego piszę...
Mam problem ponieważ moja Hania sedan 6gen USDM jest seryjnie sporo niższa od innych europejskich civiców i stosunkowo miekka. Kupiłem felgi 16 cali i czasem przy obciązeniu dobije mi kołem. Ktoś podrzucił mi temat, że jeździł na seryjnych sprężynach tylko utwardzonych gumami. Czy to się sprawdza ? Chiałbym poprostu utwardzić odrobinę auto...
W zyciu bym nie wcisnal takiej gumy w moje zawiecho. Balbym sie tym jezdzic.
Dlatego pytam czy ktoś miał z tym do czynienia. Zawias mam niski a chcę go utwardzić...
Jak chcesz miac niski zawias jak do tej pory to kup sobie twardsze sprezyny obnizajace o taka sama wartosc fure.
Masz dopasowane amorki do swoich sprezyn czy sa seryjne?
właśnie seryjnie są niskie....
niebyło seryjnie niskich :) pokaż fotke albo zajżyj co jest napisane na sprężynach
Naprawdę USDM przynajmniej moja 1.6 LX jest niższa od europejskich. Wróćmy do pytania odnośnie tych gum. Jeździł ktoś? Da sie jeździćna tym ?
da sie. najwyzej polamia ci sie sprezyny. powodzenia i szerokiej (bardzo szerokiej) drogi.
od 2 lat jezdze na tych gumach.Mam komplet z przodu i z tylu bo za miekka byla.samochod startuje w super oesach i jest mocno exploatowany.Gumy nie spowodowaly pogorszenia wlasciwosci jezdnych,auto jest wyzsze o kilka mm i troche twardsze.Wiem ze nie zastapi to gwintu ale sprawdzaja sie.Sprezyn nie polamia bo nie maja jak.Sprezyna jak stara i zardzewiala to peknie z tym lub bez tego.Zrobisz jak uwazasz.Moje auto prowadzi sie bardzo precyzyjnie takze ja tam zadowolony jestem pozdro
no właśnie nie szukam mega twardości a jedynie lekkiego utwardzenia... Chyba spróbuję
no właśnie nie szukam mega twardości a jedynie lekkiego utwardzenia... Chyba spróbuję
Tez mam takie gumy u siebie, zakladam na sezon zimowy, co by autko troche do gory podniesc, i oprocz zwiekszenia twardosci nic sie nie dzieje.
A dodam ze auto nie jest uzywane calkiem normalnie( duzo zakretow,nawrotow) i sie sprawdza.
Tez mam takie gumy u siebie, zakladam na sezon zimowy, co by autko troche do gory podniesc, i oprocz zwiekszenia twardosci nic sie nie dzieje.
A dodam ze auto nie jest uzywane calkiem normalnie( duzo zakretow,nawrotow) i sie sprawdza.