PDA

Zobacz pełną wersję : gumy usztywniające zawieszenie dobre czy złe ?

tabbo
17-03-08, 19:18
DO moderatora :Nie znalazłem nigdzie tego tematu daltego piszę...

Mam problem ponieważ moja Hania sedan 6gen USDM jest seryjnie sporo niższa od innych europejskich civiców i stosunkowo miekka. Kupiłem felgi 16 cali i czasem przy obciązeniu dobije mi kołem. Ktoś podrzucił mi temat, że jeździł na seryjnych sprężynach tylko utwardzonych gumami. Czy to się sprawdza ? Chiałbym poprostu utwardzić odrobinę auto...

Hikiel
17-03-08, 19:22
W zyciu bym nie wcisnal takiej gumy w moje zawiecho. Balbym sie tym jezdzic.

tabbo
17-03-08, 19:28
Dlatego pytam czy ktoś miał z tym do czynienia. Zawias mam niski a chcę go utwardzić...

kivik
17-03-08, 19:37
Jak chcesz miac niski zawias jak do tej pory to kup sobie twardsze sprezyny obnizajace o taka sama wartosc fure.
Masz dopasowane amorki do swoich sprezyn czy sa seryjne?

tabbo
17-03-08, 19:48
właśnie seryjnie są niskie....

javor
17-03-08, 20:09
niebyło seryjnie niskich :) pokaż fotke albo zajżyj co jest napisane na sprężynach

tabbo
17-03-08, 20:14
Naprawdę USDM przynajmniej moja 1.6 LX jest niższa od europejskich. Wróćmy do pytania odnośnie tych gum. Jeździł ktoś? Da sie jeździćna tym ?

!markos
17-03-08, 23:05
da sie. najwyzej polamia ci sie sprezyny. powodzenia i szerokiej (bardzo szerokiej) drogi.

Beus
18-03-08, 14:20
od 2 lat jezdze na tych gumach.Mam komplet z przodu i z tylu bo za miekka byla.samochod startuje w super oesach i jest mocno exploatowany.Gumy nie spowodowaly pogorszenia wlasciwosci jezdnych,auto jest wyzsze o kilka mm i troche twardsze.Wiem ze nie zastapi to gwintu ale sprawdzaja sie.Sprezyn nie polamia bo nie maja jak.Sprezyna jak stara i zardzewiala to peknie z tym lub bez tego.Zrobisz jak uwazasz.Moje auto prowadzi sie bardzo precyzyjnie takze ja tam zadowolony jestem pozdro

tabbo
18-03-08, 21:33
no właśnie nie szukam mega twardości a jedynie lekkiego utwardzenia... Chyba spróbuję

tabbo
18-03-08, 21:33
no właśnie nie szukam mega twardości a jedynie lekkiego utwardzenia... Chyba spróbuję

kluczykpl
19-03-08, 00:01
Tez mam takie gumy u siebie, zakladam na sezon zimowy, co by autko troche do gory podniesc, i oprocz zwiekszenia twardosci nic sie nie dzieje.
A dodam ze auto nie jest uzywane calkiem normalnie( duzo zakretow,nawrotow) i sie sprawdza.

kluczykpl
19-03-08, 00:01
Tez mam takie gumy u siebie, zakladam na sezon zimowy, co by autko troche do gory podniesc, i oprocz zwiekszenia twardosci nic sie nie dzieje.
A dodam ze auto nie jest uzywane calkiem normalnie( duzo zakretow,nawrotow) i sie sprawdza.