Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dziwne ślady na karoserii, co to może być?

adamesq
17-11-13, 17:02
Witam,

Na Hani dziś zauważyłem dziwne ślady na karoserii, nie wiecie, co to może być?
Czyżby ktoś mnie nie lubił? Wygląda jak ślady po śrubokręcie ... albo po kluczu...

http://imageshack.com/a/img42/5781/93jp.jpg
http://imageshack.com/a/img196/2848/4zmd.jpg
http://imageshack.com/a/img850/6859/wrlv.jpg

MikeFoto
17-11-13, 17:33
Czyba za dużo wymagasz od forumowiczów :)

Wygląda jakby ktoś poobijał i próbował pozaprawiać farbką.Bo gdyby było poobijane to widać by było biały podkład. A tu jak byk widać inny odcień w "dziurach".

MM63
17-11-13, 17:48
Dorób lakieru i to popraw, nie rób dramatu :)

Marecki
17-11-13, 21:46
OOoo, poważna sprawa, chyba jakieś porachunki:eek:

Poll
17-11-13, 21:57
Hmm dziwne, że ktoś by porysował a potem co? Sumienie go wzięło i kupił lakier do zaprawek i próbował malowac? O.o Żone, dziewczynę masz co jeździm tym autem? Może położyła torebkę i w panice "malowała" ; )

Wlodek
18-11-13, 13:50
tam to musi być gruuubo szpachlu

Poll
18-11-13, 15:26
Tez mi to przyszlo na mysl, bo glebokie wyrwy, ale myslalem, ze to swiatlo takie.

Wlodek
18-11-13, 19:19
własnie zagłęboko jak na sam lakier

probestic
18-11-13, 19:45
A to na spojlerze co widać na fotkach, to złudzenie jakieś, czy tak pomalowane po prostu ?

Jeśli tego wcześniej nie miałeś, to nie wiem ...może ptaki Ci furę podziobały :p

A tak serio, to Wlodek słusznie spostrzegł - za grubo tam, oj za grubo.

adamesq
18-11-13, 19:49
Chiba pomalowane tak, z tego co wiem ta lotka jest z ABS'u, wiec to nie rdza;-)
Ciezko stwierdzic, czy tego nie mialem, dopiero zauważyłem ... a auto mam od 3 tygodni ;)

Lucas.FK2
18-11-13, 20:38
To wygląda tak tragicznie tylko na zdjęciu. Pamietam to dokładnie. To już było odkąd ją kupiłem i was zaskocze wszystkich bo tam jest ori lakier jak na całym aucie tylko wiadomo reparaturki były robione tego nikt przeciez nie bedzie ukrywał.
Temat wyczerpany.

adamesq
18-11-13, 20:44
Lukasz nie gniewaj sie, bron Boze nie chcialem Cie urazic w zaden sposob, jestes naprawde bardzo wporzadku i kazdemu zycze takiego sprzedajacego :). Wpadlem w panike, bo mam obok sasiadke na parkingu, z ktora dosc mocno sie pozarlem, a jest wrednym typem babska, wiec sie balem, ze w akcie zemsty mi cos porobila. Wiesz na jakim stadium znajomosci z autami sie obecnie znajduje :D.

EDIT: Moderatorze, prosze o zamkniecie tematu

Lucas.FK2
18-11-13, 22:31
Wszystko na luzie bez spinania sie :) Moze zabrzmiało tak dyskusyjnie :p tak były te 3 kropeczki i te kropki na lotce które pojawiły sie rok po malowaniu lotki :rolleyes:

kruczekvu
18-11-13, 23:31
Ciezko stwierdzic, czy tego nie mialem, dopiero zauważyłem ... a auto mam od 3 tygodni
No to teraz jak ochłonąłeś to zrobić zaprawki i jeździć

Poll
18-11-13, 23:34
Potem mu przejdzie ; D Nowe auto to się ogląda, znajduje ; D Mechaniką się martw i czy ruda się nie pojawia.

Bobas
19-11-13, 09:37
Temat mistrz. Wróżenie z kuli co to mogło się stać :)

Lucas.FK2
19-11-13, 23:14
Mechaniką się martw i czy ruda się nie pojawia.
Ruda napewno jej nie grozi,a i mechanika na 5+

MM63
19-11-13, 23:24
Ruda napewno jej nie grozi,a i mechanika na 5+

Jasne, że jej grozi. Niech tylko nie pilnuje.

Lucas.FK2
19-11-13, 23:43
Jasne, że jej grozi. Niech tylko nie pilnuje.
W tym roku robione reparaturki i w dodatku garażowana. Taa jasne...

MM63
20-11-13, 00:02
W tym roku robione reparaturki i w dodatku garażowana. Taa jasne...

Gnój w nadkolach, brak konserwacji w środku blach, niezabezpieczone głębokie rysy/odpryski, ubytki konserwacji podwozia ogólnie brud syf i wilgoć. Czyli generalnie nie dbanie i robi się bałagan, a te autka mają wrażliwe nadwozia ;)
To nie jest tak, że zrobi się nadkola i można zapomnieć o samochodzie.

adamesq
20-11-13, 11:42
MM63 to moje pierwsze autko, traktuje je jak swoje dziecko, nic jej nie bedzie. Stoi w cieplutkim garazu, nie marznie, czasami dostanie delikatnego kopa na trasie, zazwyczaj jezdze bardziej niz spokojnie ;). Po zimie zrobie porzadny przeglad podwozia i ogarne co trzeba :)

_python_
20-11-13, 13:16
zazwyczaj jezdze bardziej niz spokojnie

Taaa :d widać że masz ciężką nogę :) zresztą ja ostanio poczułem jak hania fajnie się odpycha i po 120km zaczęło nam coś działać ;)

Lucas.FK2
20-11-13, 23:09
Gnój w nadkolach, brak konserwacji w środku blach, niezabezpieczone głębokie rysy/odpryski, ubytki konserwacji podwozia ogólnie brud syf i wilgoć. Czyli generalnie nie dbanie i robi się bałagan, a te autka mają wrażliwe nadwozia
To nie jest tak, że zrobi się nadkola i można zapomnieć o samochodzie.
Mi o tym nie musisz mówić,bardziej Adamowi przyda się ta wiedza. Ja jestem jej pewien i tam z blachary to nic dosłownie robić nie trzeba