Zobacz pełną wersję : Tuleje wahacza poprzecznego Vg
Witam,
Mechanik stwierdził że mam do wymiany tuleje wahacza poprzecznego, p 3 szt na stronę. Naczytałem się dużo opinni na temat wątpliwej jakości tych zamiennych tuleii, czy nie uważacie czy nie lepiej jest kupić cały wahacz poprzeczny używany w dobrym stanie ale za to oryginalny.
Pozdrawiam
skolopendra
16-03-08, 15:39
kupić cały wahacz poprzeczny używany w dobrym stanie ale za to oryginalny.
ale tu nawet ze względu na wiek tuleje nie będą za sprawne
wątpliwej jakości tych zamiennych tuleii,
kup w aso
O ile dobrze pamietam mowa byla o gumach (elemetach gumowo - metalowych) do wahacza wzdluzneg, ze nie warto wkladac podrobek bo po paru miesiacach padaja. Te jak czytalem nalezy kupic oryginalne. Ja tak jakis tydzien temu zrobilem wlasnie. Cena ich to 130 za sztuke w ASO. Reszta chyba moze byc podrobka tylko nie firmy krzak (czytaj JC).
Witam,
Mechanik stwierdził że mam do wymiany tuleje wahacza poprzecznego, p 3 szt na stronę. Naczytałem się dużo opinni na temat wątpliwej jakości tych zamiennych tuleii, czy nie uważacie czy nie lepiej jest kupić cały wahacz poprzeczny używany w dobrym stanie ale za to oryginalny.
Pozdrawiam
kup orginalne tuleje i po kłopocie , nie wiem jak w V ale w Vl nie występuja same tulejki i trzeba je dobrać i spewnościa taniej i lepiej to wyjdzie niż używka
shantillas
16-03-08, 20:20
Równie dobrze może kupić gumki firmy NOK, na pewno wytrzymają więcej aniżeli te zwykłe z JC a i zaoszczędzi sobie. Z ASO to bym brał tylko duże cuksy reszta NOKi.
OK! Dzięki za pomoc, cukierki kupiłem oryginalne a tulejki wezmę NOK'a i mam nadzieję że będzie dobrze.
skolopendra
17-03-08, 21:12
NOK, na pewno wytrzymają więcej aniżeli te zwykłe z JC
pewnie tak ,ale nie wiele więcej
myślę że jednak należy trzymać się zasady
wszystkie gumy z aso !!
wszystkie gumy z asoskad wiesz, ze w aso nie ma noka?
usczelniacze zaworowe to np. nok.. moze inne gumowe elementy tez?