PDA

Zobacz pełną wersję : szyberdach i szyby boczne

mateuszgalabuda
16-03-08, 15:06
witam,

wiem ze szukajka itd ale nic nie znalazlem

kto mi powie jak rozwiazac sprawe szyberdachu do mojej coupe '96 EJ6

chcialem sobie kupic takowy ale mam problem bo np webasto sa drogie a z kolei te ktore sa uzywane i byly oryginalnie montowane to nie wiem jak zamontowac w samochodzie gdzie tego nie bylo i skad wziac przyciski do sterowania itd.

a w ogole to mnie interesuje tylko opcja elektryczna :)

a teraz druga sprawa

o szybach to moze bym i znalazl ale nie mialem juz cierpliwosci ;/
mam problem z mechanizmami podnoszenia szyb (elektryka)
mianowicie sa takie "rozklekotane, rozlatane" i potrafi mi szyba wypasc z prowadnic i musialem boczek juz raz zdejmowac i wkladac na miejsce, poza tym nie da sie ich opuscic do samego dolu i spada wspolczynnik lansu oraz wygoda :)
no i teraz co robic ?
nowe mechanizmy sa dosc dorgie a uzywane nigdy nie wiadomo czy nie w takim samym stanie.
jakis pomysl zeby to usztywnic?

czekam na odp :)

NA OBA PYTANIA :)

OLO85
16-03-08, 22:02
witam miałem podobny problem z szybkami tylko, że u mnie zjechana była zębatka i wymiana musiała być na nowy mechanizm szukałem takowego po przystępnej cenie i niezjechane, aż udało sie po 2miesiącach (zima więc szybki nie były niezbędne) zamontowałem mechanizm nasmarowałem uszczelki silikonem do uszczelek popryskałem i wszystko cacy. :aloha:

stashek
16-03-08, 22:29
Do tematu szyberdachu, to mam w moim Civicu EG4 elektryczny i nie zawsze sie otwiera, czasami musze mu pomóc przy podnoszeniu bo zatrzymuje sie w połowie, moze to kwestia nasmarowania? Gdzie i jak nasmarowąć oraz czym? lub jak poradzic sobie z tym? czekam na odp i z góry dziekuje. pozdrawiam

mateuszgalabuda
16-03-08, 23:23
no to szybki jedna odp ok
dzieki :)

stashek, co do Twojego szyberdachu to uzyj szukajki - tych problemow jest od choroby a ten temat nie jest o tym :)

airman
17-03-08, 11:07
Witam, z tego co piszesz wynika że szybra nie masz fabrycznie. Elektrycznego ori nie założysz. Wycinania otworu w dachu nie polecam, takie szyberki się często rozszczelniają, i wyglądają średnio..

mateuszgalabuda
17-03-08, 12:44
airman, czyli odpada nawet zainwestowanie w full wypas webasto za 1500 zl ? one sa dosc zaawansowane technicznie i maja gwarancje, i bardzo ladnie wygladaja :)

airman
17-03-08, 14:05
Z tego co można zobaczyć tu : http://www.open-air-feeling.de/v_showroom/index_pl.php
to te szyberki webasto dają rade! Np model Holandia 700. Te najprostsze modele moim zdaniem nie są ładne. Ogólnie jak widac da się to ogarnąć tylko żeby robił to ktoś kto zna się na rzeczy. Jeszcze trzeba sie zastanowic czy warto tyle kasy na to wydawać. Masz klime? Jak nie to moim zdaniem lepiej za te pieniądze klime dołożyć.

mateuszgalabuda
18-03-08, 19:14
a jak dolozyc klime ?
przeciez sama klima z rozbiorki nie wystarczy tylko ktos Ci musi przerobic cala instalacje w samochodzie
ile to bedzie kosztowalo ? :(

Lcfr
18-03-08, 19:36
a jak dolozyc klime ?
przeciez sama klima z rozbiorki nie wystarczy tylko ktos Ci musi przerobic cala instalacje w samochodzie
ile to bedzie kosztowalo ? :(

mamy tematy o klimie... może lepiej zapytać tam???

a co do szybra to chcąc mieć elektryczny sprawa jest nieopłacalna

mateuszgalabuda
18-03-08, 21:04
o no i problem rozwiązany :)
dzieki

mateuszgalabuda
18-03-08, 21:04
o no i problem rozwiązany :)
dzieki