PDA

Zobacz pełną wersję : FN2 Type-R K20Z4 PROBLEM ze STARTEM :(

Dareko87
15-11-13, 03:46
witajcie

mam wielki problem, dzis wstawiłem samochód do garazu bo chciałem zamotować short shifter w swoim FN2. Po zalozeniu shorta zgodnie z instrukcją , zlozeniu wszyskiego do kupy chciałem sie przejechać. Odpalam samochod...odpalił na 2-3 sekundy i zgasł ...Od tego momentu próbuje odpalac bezskutecznie. Najpierw pomyslałem ze to moze winne aku bo grało radio i świeciły lampki itd. Rozrusznik krecił ale silnik nic nie zagadywał. Wsadziłem inne aku i to samo :/ Kreci kreci ale nie odpala Myslalem ze cos uszkodziłem wsadzając short shifter ale nie wypinałem zadnych kostek i kabli itd jedynie ta od zapalniczki. Czy moglem cos uszkodzić podczas wsadzania shorta? Sprawdzałem wszystkie kable w okolicy tunelu i dźwigni zmiany biegów ale nic tam nie widze.... Pacjent to FN2 z k20z4. Szczeze to jestem załamany bo kompletnie nie wiem co moze byc przyczyną. Tak jakby nie było paliwa? Macie jakieś pomysły co to moze być i do kogo sie z tym udać?

agrttc
15-11-13, 07:31
Może jak ściągałeś osłonę nad nogami kierowcy to przypadkiem wcisnąłeś czujnik zderzeniowy? Auto będzie kręcić ale nie zapali bo czujnik odetnie paliwo. Miałem ten sam problem przy wyciąganiu radia :)

filipfm
15-11-13, 08:19
Ja miałem ten problem, przy montażu shifta, z tym, że miałem dyskotekę wszystkich błędów na kompie sygnalizowaną. Wybiło czujnik bezwładnosciowy.

Dareko87
15-11-13, 09:11
Może jak ściągałeś osłonę nad nogami kierowcy to przypadkiem wcisnąłeś czujnik zderzeniowy? Auto będzie kręcić ale nie zapali bo czujnik odetnie paliwo. Miałem ten sam problem przy wyciąganiu radia

calkiem mozliwe ale co zrobic?

Ja miałem ten problem, przy montażu shifta, z tym, że miałem dyskotekę wszystkich błędów na kompie sygnalizowaną. Wybiło czujnik bezwładnosciowy.

gdzie jest ten czujnik i czy trzeba go wymienic?

filipfm
15-11-13, 09:35
Cytat Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
gdzie jest ten czujnik i czy trzeba go wymienic?

Nie, nie trzeba wymieniać. Po prostu czujnik jest w okolicach podłokietnika i jak widać, przy manewrach z jego zdejmowaniem łatwo go trzepnąć :)
Włącznik czujnika jest po stronie kierowcy. Posłużę się opise Ordiego

Czujnik jest z lewej strony. Jak otworzysz drzwi kierowcy to na desce z boku masz takka trojkatna klapke. Ona jest na zatrzaski - podwaz ja i wyjmij. zaraz za nia zobaczysz czujnik (guzik) w gumowej oprawce. Wcisnij go i obadaj okablowanie

Dareko87
15-11-13, 18:18
dokładnie tak było jak piszecie ;) Wczesniej znalazłem na innym forum. CTR mial odciete paliwo, zresetowałem guzikiem i odpalil od szczała.
agrttc, filipfm dziekuje za pomoc. Dalej nie wiem w ktorym miejscu dokladnie sie go aktywuje zeby uwazac na przyszłość.

Guzik do restartu jest dokładnie za klapką po lewej stronie deski rozdzielczej (siedząc w srodku auta) , czarny gumowy ;)

Temat do zamknięcia może jeszcze komus sie przyda info.