PDA

Zobacz pełną wersję : Podwójna blokada drzwi? O co chodzi?

CMC
14-11-13, 18:39
Witam

Czytam instrukcję obsługi auta i jest informacja, że dwukrotne wciśnięcie przycisku blokowania na pilocie uaktywni dodatkową blokadę Super Lock - ale nigdzie nie ma wyjaśnienia czym ta super ekstra blokada różni się od zwykłego zamknięcia auta. Czy ktoś jest zorientowany w temacie?

shrek565
14-11-13, 18:43
Ta blokada jakoś blokuje zamek tak, że jak włożysz kluczyk do zamka to i tak nie przekręcisz

piter7766
14-11-13, 18:58
Ta blokada jakoś blokuje zamek tak, że jak włożysz kluczyk do zamka to i tak nie przekręcisz

Nie tak to działa ;) ,jak naciśniesz przycisk pilota dwa razy(lub kluczyk w zamku przekręcisz na zamykanie raz i drugi raz tak samo) to auto zamknie się tak ,że nie da się go otworzyć od środka.Normalnie jak zamkniesz na raz to np. po wybiciu szyby otworzysz auto klamką od środka,a gdy ,,doblokujesz'' go drugi raz, to już nie da rady otworzyć od środka.
Wszystko jest dokładnie opisane w instrukcji obsługi - strona 153 (instrukcja Civic Type-S/Type-R)

filipfm
14-11-13, 19:01
CMC, rozumiemy, że poznajesz auto, ale używaj czasem wyszukiwarki :p

A w temacie deadlocka - ciekaw jestem jaki był klucz wersji, w których to jest. Ja ostatnio trenowałem u siebie i nie ma, a mam Execa więc najwyższą wersję :)

CMC
14-11-13, 19:32
może to miało związek z montowanym lub nie alarmem albo trzeba było po prostu dokupić jako opcję? tak samo jak można było dokupić koło zapasowe dojazdowe :P

zyga502
14-11-13, 20:38
A w temacie deadlocka - ciekaw jestem jaki był klucz wersji, w których to jest. Ja ostatnio trenowałem u siebie i nie ma, a mam Execa więc najwyższą wersję

ja mam sedana w wersji exe i też nie mam tej opcji

filipfm
14-11-13, 21:33
ja mam sedana w wersji exe i też nie mam tej opcji

A w instrukcji sedana jest takie info? Bo w ufoku tak, z adnotacja - niektóre wersje

zyga502
14-11-13, 22:35
A w instrukcji sedana jest takie info? Bo w ufoku tak, z adnotacja - niektóre wersje

dokładnie tak samo

pkobierecki
14-11-13, 22:55
Kurde, poszedłem i sprawdziłem- nie mam. Tyle lat w błędzie klikałem po dwa razy :D

kobert
15-11-13, 01:03
u mnie po wlaczeniu guzika dwukrotnym zapiszczy czyli zalacza alarm,myslalem ze to normalne u wszystkich w 8gen

acha i teraz polecialem to sprawdzic,zamknalem panne w aucie i wcisnalem guzik raz,ona sie z guzika w srodku normalnie otworzyla i przy otwarciu drzwi ku zdziwieniu alarm (pewnie kogos obudzilem) powtorzylismy akcje tylko wcisnalem guzik pilota dwa razy i ta sama historia otworzyla sie normalnie i po zlapaniu za klamke ''łiłułiłułiłu'';)

filipfm
15-11-13, 08:20
u mnie po wlaczeniu guzika dwukrotnym zapiszczy czyli zalacza alarm,myslalem ze to normalne u wszystkich w 8gen

acha i teraz polecialem to sprawdzic,zamknalem panne w aucie i wcisnalem guzik raz,ona sie z guzika w srodku normalnie otworzyla i przy otwarciu drzwi ku zdziwieniu alarm (pewnie kogos obudzilem) powtorzylismy akcje tylko wcisnalem guzik pilota dwa razy i ta sama historia otworzyla sie normalnie i po zlapaniu za klamke ''łiłułiłułiłu'';)

Widać masz dołożony alarm. OEMowy alarm nie pika przy uzbrajaniu

civicstart
15-11-13, 09:32
U mnie też jak 2 razy kliknąłem pilotem będąc w środku, guzik w drzwiach odblokował zamki. Wersja sport.

pzdr

kjmuszek
17-11-13, 00:59
U mnie jak 2x naciśniesz to kluczem nie otworzysz , zarówno w wersji z alarmem jak i bez.