PDA

Zobacz pełną wersję : Jak zaprogramować pilota ELVAT5C?

chemiorro
14-11-13, 17:59
Witam,

proszę o pomoc w zaprogramowaniu pilota do autoalarmu. Samochód- Civic 2000, 1.4 is Sedan.

Autoalarm to najprawdopodobniej Prestige.

Mam dwa piloty- jeden otwiera i zamyka drzwi. Niestety jest w nim zepsuty guzik(wystarczy leciutko nacisnąć i się włącza/wyłącza).
Używałem więc przez jakiś czas drugiego. Sygnał z dnia na dzień był coraz słabszy(trzeba było podchodzić coraz bliżej żeby "załapał"), aż w końcu nie otwierał. Myślałem, że to bateria ale po wymianie na nową też nie otwiera.

Szukałem instrukcji programowania pilota ale nie mogę znaleźć.

Czy może ktoś pomóc?

marcin_1993
14-11-13, 20:07
sprawdź w centralce czy nie masz mikrowłącznika pod obudową.

piotreek23
15-11-13, 01:47
Podjedź do serwisu alarmów/elektronika to ci przelutuje na nowy mikrostyk w tym pilocie...5 minut roboty, w moim pilocie też jeden padł :)
Z tym drugim pilotem to dziwne nie powinien wypaść po zmianie baterii.
Zobacz to
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=5688110#5688110
A dwa jeśli to twój temat
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2646325.html
To masz problem z obydwoma więc może coś z centralką alarmu nie halo.

chemiorro
15-11-13, 11:09
No właśnie nad tym przelutowaniem zastanawiałem się ale gdzieś czytałem na forum, że po przelutowaniu trzeba było zaprogramować pilota jeszcze raz. W tym wypadku oba piloty musiałbym programować a to już pewnie grubsza zabawa.

Jaki jest koszt programowania pilota w Trójmieście? Czy możecie polecić jakieś miejsce?

piotreek23
15-11-13, 19:20
Wiesz co specem nie jestem ale sama wymiana mikrostyku nie rozprogramuje pilota. Wedle tego co mi mówila osoba która się zajmuje alarmami to nawet wymiana baterii też nie spowoduje że pilot wyleci z centralki.

chemiorro
20-11-13, 01:09
Przelutowałem styki i nic...

piotreek23
20-11-13, 06:57
Może centralka padła?? Sprawdź bezpieczniki i akumulator na dobry początek. A powiedz mi jak otwierasz to światła migną? czy po prostu żadne drzwi nie ruszają? Jak kluczykiem przekręcisz to otwiera pasażera?Bo tak myślę może padły siłowniki w drzwiach.

chemiorro
20-11-13, 23:54
Jeden kluczyk otwiera i zamyka drzwi. Drugi w ogóle nic nie robi- dioda się tylko na pilocie świeci. Z tym pierwszym jest taki problem, że przycisk się wyrobił i reaguje na każde muśnięcie. Chciałbym zaprogramować ten drugi na wszelki wypadek, który zdarzy się w najmniej oczekiwanym momencie.

piotreek23
21-11-13, 07:41
Bez wiedzy jaki masz tam model alarmu to nic nie zrobimy :(.

chemiorro
21-11-13, 21:11
Gdzie taki alarm może się znajdować?

kacza1982
23-11-13, 04:49
Podjedź do jakieś firmy zajmującej się alarmami i napewno Ci doradzą. U mnie też jest centralny taniej firmy i w jednym pilocie wystarczy musnąć przycisk i się auto otwiera, ale problem zamknąć, w drugim pilocie wręcz odwrotnie... kupiłem uniwersalny samouczący się pilot z alle i nauczyłem go otwierania od jednego pilota i zamykania od drugiego pilota i teraz śmiga jak marzenie od pół roku. Możliwe, że u Ciebie też wystarczy wydać 30zł na nowy pilot i będzie git, jednak dopóki nie podasz co to za alarm/centralka to nic nie poradzimy konkretnego. Zapodaj przynajmniej zdjęcie samego pilota

chemiorro
29-11-13, 19:56
Gdzie w Trójmieście dostanę pilota samouczącego się?

piotreek23
30-11-13, 00:19
Allegro??

chemiorro
30-11-13, 11:36
To wiem. A tak w sklepie?

chemiorro
03-12-13, 21:04
Ten pilot ma kod zmienny. Pilot samouczący nie nadaje się do tego systemu. Przelutowałem mikrowłącznik i wszystko gra i buczy. Nie rozkodował się.