Zobacz pełną wersję : Proszę o pomoc z Honda Civic VIII
Mariusz85_
14-11-13, 11:25
Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę ten temat, jeśli nie to wybaczcie.
Mam następujący problem z Honda Civic VIII UFO 1,8 benzyna, a mianowicie przy skręcie w lewo powyżej prędkości 30km/h zostaje przyhamowane prawe przednie koło. Tak jakby komputer uważał, że jestem w poślizgu. Byłem z tym w serwisie stwierdzili iż do wymiany jest przekładnia kierownicza. Przekładnia została wymienione i niestety nadal pojawia się ten sam problem. Po podłączeniu komputera do auta nie wyskakują żadne błędy. Czy ktoś z właścicieli tej że Hondy miał podobny problem?
Bardzo proszę Was o podpowiedzi i pomoc.
Pozdrawiam, Mariusz.
butler.gdansk
14-11-13, 11:39
A jak wyłączasz kontrolę trakcji to jest to samo?
Mariusz85_
14-11-13, 11:40
Nie, w momencie wyłączenia systemu VSA wszystko jest ok.
pkobierecki
14-11-13, 12:01
To na moje oko walnięty czujnik od ABS-u a oni w serwisie przekładnię wymienili? Płaciłeś za to, czy na gwarancji?
Mariusz85_
14-11-13, 12:05
No niestety płaciłem za przekładnie. Z tego co wiem to czujniki ABS-u też nie są za tanie.
no to musiałeś nieźle zapłacić. Swoja droga co to za serwis? Domagałbym się zwrotu pieniędzy.
Moze też być coś nie tak z czujnikiem odchylenia kierunkowego- jest on pod podłokietnikiem i mierzy pochylenie auta podczas skręcania
lub czujnik kąta skrętu kierownicy który jest między przełącznikami świateł a przełacznikami wycieraczek
aby realnie domagać się zwrotu kosztów naprawy i "niech sobie wezmą tą nową przekładnię a zamontują starą" trzeba posiadać od nich pisemną diagnozę, wskazującą na konieczność wymiany a potem dokumenty potwierdzające wymianę i zapłatę określonej kwoty
najczęściej w warsztatach nie jest wypisane nic takiego, a w dużych serwisach jest wypisane ZLECENIE SERWISOWE które stwierdza jedynie, że KLIENT ZLECA WYMIANĘ PRZEKŁADNI - a dlaczego to zleca już nie jest napisane, czy to ten serwis mu wskazał ją do wymiany czy inny czy też samo sobie to wymyślił aby wymienić, niestety taka rzeczywistość
Mariusz85_
14-11-13, 14:23
Nie ważne co do tej przekładni. Jeżdżę od warsztatu do warsztatu i wszyscy rozkładają ręce. Nie wiem czy w tej Częstochowie już nikt nie potrafi zdiagnozować japońskiego auta.
nie chcę tutaj robić komuś reklamy więc wysłałem Ci info na priv kto może Ci pomóc