Zobacz pełną wersję : przeglad w aso hondy kiedy??
nie orientuje sie nikt kiedy bedzie darmowy rzeglad w hondzie??
rok temu był w kwietniu, chyba druga połowa, czyli jeszcze z miesiąc
Jak to jest z tymi przegladami w ASO? Kazdy sobie moze ot tak wjechac i miec darmowy przeglad? Czy trzeba spelnic jakies warunki? Orientujecie sie gdzie jest najblizsze ASO w okolicach Kalisza? Szukalem na googlu i nic nie znajduje :/
W Kaliszu jest ASO Honda, lecz słyszałem o nich nie najlepsze opinie... Na twoim miejscu udał bym sie do Mirkowa pod Wrocławiem.
W Kaliszu jest ASO Honda, lecz słyszałem o nich nie najlepsze opinie... Na twoim miejscu udał bym sie do Mirkowa pod Wrocławiem.
No ok, ale jak to jest, bo ja kupilem auto w Polsce, zadnych swistkow ze bylo eksploatowane w ASO nie mam, wiec przyjma mi na przeglad i to w dodatku za free? :brawo:
te przeglądy to prowizorka, przynajmniej we wroclawiu to samo co przeglay sezonowe w norauto itp...
te przeglądy to prowizorka
ale po tym "przeglądzie" możesz kupić z upustem ok. 20% np. tylne duże tuleje OEM lub inne klamoty, ten niby przegląd ma wykazać że właśnie część na którą dostajesz upust się wysypała
skolopendra
15-03-08, 21:13
podsumowując myślę ze warto zaglądnąć na taki przegladzik dwa razy do roku. zawsze można będzie się coś ciekawego dowiedzieć
matthew_osw
15-03-08, 22:27
Byłem wczoraj w Opatówku (Kalisz) po MTF. Zapytałem przy okazji o te przeglądy bezpłatne. W tym roku pierwsza kampania serwisowa 7-19 kwietnia. Pozdrawiam.
[ Dodano: Sob 15 Mar, 2008 ]
Kolega MrUkAs pytał PW o adres ASO w Kaliszu więc podaję tu, może ktoś jeszcze skorzysta:
HONDA RECO
ul. Rogatka 6a
62-850 Opatówek k/Kalisza
tel. (62) 767 06 01
(62) 767 98 92/96/97
www.honda-reco.pl
Nie ma żadnych warunków, żeby skorzystać z tych przeglądów (chyba tylko taki, by przyjechać Hondą). Umawiamy się telefonicznie i sprawdzamy Hanki :]
pzdr
A powiedzcie taką rzecz - podobno podczas tych akcji przeglądowych, można nabyć części serwisowe taniej o 30 procent. To prawda? I czy dotyczy to wszystkich części, czy tylko tych, których wymianę zaleci pan oglądający autko? Chciałbym zakupić rozpórkę górnę i MTF i nie obrażę się, gdyby mi dali rabat :)
zaczyna sie w tym roku od 7 kwietnia koledzy :)
w każdym aso hondy można sobie coś takiego zafundować ? :)
od 7 do 21 kwietnia w kazdym autoryzowanym serwisie Hondy na terenie calego kraju
Ten przegląd coś daje? To nie to samo co Badanie techniczne co roku? I czy jak się przyjedzie z za głośnym wydechem i zbadają spaliny to czy mogą coś zrobić. np. zatrzymać dowód itp.
matthew_osw
18-03-08, 11:48
Od badań technicznych są stacje kontroli pojazdów. ASO reklamuje się poprzez te przeglądy, ale nie ma prawa zabrać dowodu choćby nie wiadomo co wyszło podczas sprawdzania auta. Zniżki są na niektóre rzeczy, przeważnie oleje itp. Trzeba pytać.
Snajper_NSK
18-03-08, 12:30
Nie wiem na czym polega ten bezpłatne sprawdzenie auta, ale jak rozmawiałem z serisem w Honda Plaza powiedzieli mi, że to nie jest przeglą/badanie techniczne tylko sprawdzenie samochodu po zimie.A jak chce zrobić przegląd to musze zapłacić 350 PLN. Jeszcze nie wiadomy czy w Honda Plaza akcja ruszy 7 czy 14 kwietnia. PZDR
Nic nie ma za darmo !
Wiadomo coś na temat kampanii serwisowej w tym roku? Dzwoniłem do ASO w Mirkowie ale tam nie potrafili mi odpowiedzieć. Może ktoś słyszał kiedy ma być i czy ma być....
skolopendra
05-03-09, 16:37
tylko tych, których wymianę zaleci pan oglądający autko?
dokładnie
Wiadomo coś na temat kampanii serwisowej w tym roku? Dzwoniłem do ASO w Mirkowie ale tam nie potrafili mi odpowiedzieć. Może ktoś słyszał kiedy ma być i czy ma być....
czytales ten temat??!! zobacz kilka postow wyzej :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
np
od 7 do 21 kwietnia w kazdym autoryzowanym serwisie Hondy na terenie calego kraju
czytales ten temat??!! zobacz kilka postow wyzej :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
np
to teraz zerknij na to kiedy post był pisany ;).....pytałem kiedy akcja będzie w tym roku, a nie kiedy była w zeszłym :)
wojtus1199
05-03-09, 23:43
mi sie przegląd podobał;) trwał około godziny;) Pan wyogladał cały spód, sprwdził czy sa jakies luzy, sprawdził wszystkie płyny czy są ok, hamiulce, światła, wycieki. Miałem przepalone zarówki od podświetlenia tylnej tablicy, wymina 2 zł;d z częściami:)
w tym roku też się wybiore jak juz będzie wiadome kiedy jest;))
http://www.honda.pl/szczegoly.php?grupa_p=10&arch=&sortuj=&cur=&grupa_rek=&przedm=14229012
z tą różnicą, że nie gratis...
skolopendra
02-04-09, 19:04
z tą różnicą, że nie gratis...
no to lipa :confused:
Ta nasza marka powoli schodzi na psy. Widać kryzys na każdym kroku.
No 50 zł to jeszcze nie tragedia... Inna sprawa, ze nowe Hondy robione są już w Chinach.
Ja wiem, że nie tragedia, ale byłem kiedyś na tym przeglądzie i generalnie to ściema, plusem jest to, że jest zniżka na graty jeśli by sie u nich potem kupowało.
skolopendra
03-04-09, 18:33
mechanikom w aso płaca w kampanii 7-9zł za przegląd auta.
a resztę już sobie zakasują sami .......ehh:mad:
mam do wymiany uszczelkę pod głowicą, a dla świętego spokoju dobrze byłoby pewnie też zrobić pierścienie i uszczelniacze bo żre olej.. i teraz pytanie, czy po pierwsze oni na takim przeglądzie posuną się aż tak daleko, żeby mi to zdiagnozować w ramach kampanii? (jakieś badanie kompresji albo coś - oczywiście bez rozkręcania silnika)
a jeśli zdagnozują, to czy to 30% na wskazane czesci to tylko jakbym to potem u nich robił czy po prostu biorę graty i idę do dowolnego serwisu?
co do pierścieni to pewnie kupię jakieś zamienniki typu RIK czy CTI, ale uszczelkę i uszczelniacze to chętnie bym przytulił oryginalne z 30% rabatem :D
jeszcze by mi mogli cukierki zdiagnozować :)
pzdr
generalnie jest jakaś partia części z rabatem - części zawiasu typu tuleje da radę z rabatem ogarnąc - o resztę może dowiesz się przez telefon...
a czy te przeglady sa we wszystkich stacjach Hondy czy tylko w wybranych??
a czy te przeglady sa we wszystkich stacjach Hondy czy tylko w wybranych??
We wszystkich ASO Hondy
Ja wiem, że nie tragedia, ale byłem kiedyś na tym przeglądzie i generalnie to ściema, plusem jest to, że jest zniżka na graty jeśli by sie u nich potem kupowało.
to jedyny plus bo podejście do tematu sprawdzenia auta żenujące