Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : honda civic 95-00 5d VI gen. przedlift - puźno nabiera mocy (D14A2)

Lukasz91BstoK
13-11-13, 19:14
Witam.

Kwestia jest następująca:

- Odpalam silnik (bez znaczenia czy jest zimny czy ciepły)
- wrzucam 1 i ruszam: obroty przesuwają się normalnie ale auto jak by chciało ale się ''czymś zadławiło'' a po chwili odpuszcza i jedzie normalnie.
To się dzieje przy każdym biegu...
- Gdy stoję na odpalonym silniku to słychać z tłumika pewne '' furczenie '' , jak by się dusił...

Mieliście taki przypadek?? Jeśli tak to proszę o jakiekolwiek wskazówki.

MichałCK
13-11-13, 19:53
Wymieniane filtry? Dolot nie łapie lewego powietrza? Hanka żyje na Gazie do Kuchenek czy only waszka?

Lukasz91BstoK
13-11-13, 20:53
Filtry wymieniane rok temu... Hanka żyje na gazie i na waszce. Gdzie mógłby łapać te lewe powietrze? Tłumik jest nowy od nie całego roku.

MichałCK
13-11-13, 21:10
może zapchany filtr gazu? filtr gazu wymienia się częściej od pozostałych filtrów. Może masz nieszczelności w rurze dolotowej? (Odcinek od puszki po przepustnice) ja mam sparciałą rurę dolotową ale jak na ten moment daje rade dobra taśma :D co prawda muszę kupić te rurę wkońcu. Może masz zajechane kable WN ? Kiedy były wymieniane? Może jest jakieś przebicie. Ewentualnie świece :)

Lukasz91BstoK
13-11-13, 21:32
Kable WN były nie dawno wymieniane. świece musze sprawdzić i może i przebicie gdzieś jest ale za cholere nie wiem gdzie... Filtr możliwe że też zapchany bo go dawno nie wymieniałem... Dolotowa rura też u mnie na taśme ^^ Dzieki za odpowiedzi :P Sprawdzę twoje podpowiedzi :)

Lukasz91BstoK
10-12-13, 19:33
Przyczyna: Zalana jedna ze świec... uszczelki pokrywy silnika i uszczelki świec są ''zmęczone'' więc poszły new :P wcześniej wymieniłem filtry więc to nie ich przyczyna :) Dodatkowo była wymieniana panewka od przewodów + palec i jest git majonez.