Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : honda civic 95-00 5d VI gen. przedlift - cykanie w prawym przednim kole...

Lukasz91BstoK
13-11-13, 19:05
Witam.

Mam problem tego typu iż:

Jadąc wolniej słyszę przy prawym przednim kole ( przy otwartym prawym oknie jak bym słuchał silnika, bez muzyki ) , takie ''cykanie''. Im szybciej jadę to dźwięk się nasila i jest szybszy.

Jak by jakaś blaszka przeszkadzała...

Proszę o poradę bo nie mam zielonego pojęcia cóż to :|

MisieK1989
13-11-13, 22:27
sprawdź osłonę tarczy hamulcowej, może być zagięta i trzeć w pewnym miejscu o tarczę :)

mirasek
13-11-13, 22:57
j.w. + któraś opaska na osłonie przegubu, bądź ufo lub yeti wkręcone w półośkę :) podnieś auto, kręć kołem, słuchaj i patrz

obejrzyj też bieżnik czy nie masz nic wbitego w oponę

bartek_levis
14-11-13, 08:35
albo blaszka od klocka się ociera ta na jarzmie zacisku ale to już musiał byś zdjąć klocki i poprawić

wolnymb2
16-11-13, 19:43
Ja mam to samo w prawym kole. Blacha ok opaski ok i już wiem że mam popekana, rozwarstwiajaca się okladzine na klocku na skutek pprzegrzania się spalila

Lukasz91BstoK
17-11-13, 11:49
albo blaszka od klocka się ociera ta na jarzmie zacisku ale to już musiał byś zdjąć klocki i poprawić

Właśnie bardziej mi się wydaje że ta blaszka bo trochę wystaje. A opona jest jak najbardziej ok.

banancivic
24-11-13, 08:38
Mi tak kiedyś cykało i okazało się że nie mały kamyczek mi w biezniku siedział :P

Lukasz91BstoK
24-12-13, 20:27
raczej to blaszka bo teraz mam nowe opony zimowe ( z przymusu bo w starych bieżnik sie skonczyl ) i dalej cyka. :( musze jednak zajżeć pod klocki.