Zobacz pełną wersję : Gaz do d16y7 w okolicach Radomia.
Cześć, myślę nad najlepszą opcją gazu dla d16y7. Czytając wcześniejsze tematy znalazłem, że większość wybiera STAG4 i wtryski Hany (głównie czerwone).
Jakie części instalacji są najlepsze dla tego silnika?
Jak jest z wyborem części przy instalacji - każdy ma gotowe komplety czy mogę wybrać części jakie chcę?
Gdzie w Radomiu lub okolicy znajdę najlepszy warsztat, który zrobi to dobrze? :)
Gołębiowska 37 w Radomiu, Sebastian jest szefem, prowadzi "Mascar". Znam 5 aut zagazowanych przez niego, w tym sam mam jedno z nich :) i naprawdę gość ma głowę, doradzi, zestroi, pomoże.
Pół mojego miasta do niego jeździ :]
Jak chcesz tel, to pisz na PW.
Dzięki ;) teraz został tylko wybór części instalacji.
Które będą najlepsze dla tego silnika, żebym nie dostał czegoś słabego? Na wiosnę może czapka od z6, więc z góry myślę o zapasie mocy.
Nie dostaniesz tam niczego słabego :) Z Sebastianem można sobie pogadać jak z kumplem, więc bez oporów - gość naprawdę konkretny w tym co robi i wie co robi. Powiedz mu jakie masz plany co do auta, a na pewno doradzi Ci dobrze.
Ma warsztat partnerski staga, więc pewnie 4 by Ci włożył, Hany nie ma problemu, niedawno wkładał do Sonaty mojego ziomka :)
Wszystkie auta śmigają aż miło ! I o to przecież chodzi ;]
To za kilka dni zdam relację jak poszło. Dzięki :D
4 Plus i Barracudy zamiast Hanny. Ja mam taki zestaw i bardzo dobrze się sprawuje. Barracuda wydaje się solidniej wykonana i mniej awaryjna. Cena i konstrukcja bardzo podobna. Reduktor, to już niech Ci gaziarz zaproponuje ja mam OMVL CPR i dobrze sobie daje radę. Tylko, że ja mam 90 KM, więc może u Ciebie jakiś lepszy by podszedł. Na tym akurat nie warto oszczędzać, tak samo jak na wtryskach.
Witam,
a ja kolego polecam ci taki warsztat pod Radomiem:
AutoGaz Centrum
Antoniówka 11
26-630 Jedlnia Letnisko
tel. +48483222720
fax +48483222732
http://www.agcentrum.com.pl
agc@agcentrum.com.pl
Sam u nich zakładałem i przejeździłem już prawie 30.000tys/km bez jakiegokolwiek problemy. Wielu moich znajomych też już przetestowało ten warsztat i każdy mówi o nich w samych superlatywach. Może nie jest łatwo się do nich dostać (czytaj -TRZEBA TROCHĘ POCZEKAĆ) ALE warto :cool: .
Pozdrawiam
Witam,
a ja kolego polecam ci taki warsztat pod Radomiem:
AutoGaz Centrum
Antoniówka 11
26-630 Jedlnia Letnisko
tel. +48483222720
fax +48483222732
http://www.agcentrum.com.pl
agc@agcentrum.com.pl
Sam u nich zakładałem i przejeździłem już prawie 30.000tys/km bez jakiegokolwiek problemy. Wielu moich znajomych też już przetestowało ten warsztat i każdy mówi o nich w samych superlatywach. Może nie jest łatwo się do nich dostać (czytaj -TRZEBA TROCHĘ POCZEKAĆ) ALE warto :cool: .
Pozdrawiam
ja niestety slyszalem kilka negatywnych opinii nt tego warsztatu...
W Mascarze masz podobnie - 3 tygodnie czekania na montaż to czysta normalka, ale właściciec serwisu (Sebastian) wyróżnia się tym, że nie jest cwaniakiem i słucha ludzi, rozmawia, daje argumenty i dużo tłumaczy.
Od 6 lat mam LPG w jednym z aut i przerobiłem mnóstwo gaziarzy co to "wiedzą najlepiej", wiedzą wszystko, na pewno robią dobrze i najlepiej, a potem lipa i tak.
Jestem już taką postawą na tyle zmęczony, że przede wszystkim dlatego rekomenduje Mascar. Żeby mieć święty spokój :] nic więcej.
Z terminami jest dobrze, najbliższy dostałem na środę.
właściciel serwisu (Sebastian) wyróżnia się tym, że nie jest cwaniakiem i słucha ludzi, rozmawia, daje argumenty i dużo tłumaczy
I to jest najważniejsze. Pokazałem mu samochód, powiedziałem co mam zamiar zmienić w przyszłości i zaproponował części, pokazał je, wytłumaczył czym się różnią od innych i ogólnie dobre podejście do klienta.
W piątek pochwalę się jak poszło :)
PS. Ma ktoś pomysł na fajne miejsce dla centralki gazu? Myślę o schowku po lewo..
Z terminami jest dobrze, najbliższy dostałem na środę.
Fakt, zapomniałem że trzecie stanowisko zrobili do montażu :] to trochę rozładowało kolejkę.
Cieszę się, że mogłem podpowiedzieć/pomóc :)
Jak napisałem, w poprzednim poście - gość wyróżnia się na tle konkurencji i wszyscy na tym zyskują.
Daj znać po montażu, wrzuć jakieś fotki do tematu z galeriami LPG ;)
Centralkę dopasuj sobie dobrze, żeby w trakcie jazdy nie zasłaniała Ci kierownica - wsiądź, weź i poprzykładaj sobie jak będziesz oddawał na montaż.
Ja niestety już kupiłem auto z LPG i centralke mam w takim właśnie d..nym miejscu, że muszę się wychylać mocno, żeby widzieć co tam się dzieje :]
Centralkę schowam chyba w tym schowku bo i tak patrzę po kilometrach, a i tak zawsze zostawiam coś więcej niż na dojazd na stację. Myślę tylko czy schować komputer w środku, np. u pasażera po prawo bo jest tam trochę miejsca, tylko nie wiem czy ta wiązka przejdzie przez ścianę.. Na przyszłość przy wiretucku będzie łatwiej :D
No i zamontowane. STAG4, Hany ze zmiennymi dyszami, reduktor zavoli i butla 44. Nawet wtryski troche schowane, dobrze kable puszczone, a nie na wierzchu. Centralka w schowku po lewo siedzi idealnie. Dołączam do zadowolonych klientów i polecam ten warsztat.
Fotki wrzucę przy okazji kiedyś bo nie widzę ani tematu ani aparatu ;)
probestic, wielkie dzięki :D
Fotki możesz wrzucić tutaj:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?189717-Galeria-zdj%EA%E6-instalacji-LPG
Pozdro :)