PDA

Zobacz pełną wersję : Zasada działania świateł mijania i drogowych

Robkoo
11-11-13, 21:59
Witam. Dla Was pewnie to idiotyczne pytanie, dla mnie dość "głupia rzecz". Przed jajkiem miałem lagune I po lifcie. Przednie lampy miały osobna żarówkę na światła mijania i drogowe (H7). Jak włączałem drogowe to mijanie też się świeciły i był git majonez. W jajku jak zapale drogowe to mijania nie świecą. Tak ma być czy kupiłem auto, z wadą ? Teraz pytanie z innej beczki. Zamontowane mam clearblack, kupiłem soczewki na żarówkę h4. Jak zamontuje soczewkę to światła będą poprawnie działać czy muszę kupić soczewkę ala bixenon, w tym przypadku bihalogen ?

luchuma
11-11-13, 22:05
mijania nie maja zarowki na zegarach

Karpiczek
11-11-13, 22:14
Wszystko jest git. W jajku masz żarówkę dwu żarnikową H4. Zasada jest taka,że światła świecą naprzemiennie, mijania lub drogowe zgodnie z przełączeniem.

woocasch
12-11-13, 19:33
z tego co wiem to jak zmieniałeś na soczewkę i chcesz mieć w jednej soczewce dwa rodzaje świateł to musisz kupować soczewki typu bixenon lub bihalogen

Robkoo
12-11-13, 21:50
Wszystko już wiem. Soczewki, które wyciągnąłem z rozbitych lamp są na żarówkę h7, z tego co wiem nie ma soczewek na H4. Jedyna możliwość to wrzucenie bi-halogenu na H7, lub H1

sssikor
13-11-13, 11:22
To ja sie podepne :)
jest mozliwosc ogarniecia tematu tak, zeby po wlaczeniu swiatel drogowych nadal swiecyly mijania? :)
tak jak kolega wyzej mialem wczesniej astre f i ta sama sytuacja, ze przy drogowych nie wylaczaly sie mijania.
Teraz jak jade w nocy i przytrzymam sobie drogowe (bez klikniecia i wylaczenia mijania) widac wszystko elegancko...

gorky
13-11-13, 12:08
Stopisz reflektory.

luchuma
13-11-13, 12:30
zarowki sie szybciej powypalaja

sssikor
13-11-13, 12:43
W sumie moze i ma to jakis sens, bo w astrze byly szklane klosze, a nie plastiki wiec nie mialo mozliwosci spalic.
A zarowki w sumie pol roku wytrzymywaly normalnie

Robkoo
13-11-13, 13:54
Sama żarówka by nie wytrzymała, h4 ma dwa żarniki tak jak pisali koledzy wyżej. W lagunie miałem osobne żarówki h7 i było całkiem inaczej, klosze miałem plastiki. Z chęcią bym wpakował xenona, na alledrogo jest cała masa soczewek, ale nie mam zamiaru stracić dowodu, xenon w starym jajku dla ogarniętego niebieskiego, rzecz podejrzana.