Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : boczek w tylnych drzwiach

Artus40
11-11-13, 20:09
Witam. Może ktoś ma pomysł jak zdjąć boczek przy zamkniętych drzwiach (tylne lewe)

probestic
11-11-13, 20:36
Witam. Może ktoś ma pomysł jak zdjąć boczek przy zamkniętych drzwiach (tylne lewe)

Chyba się jeszcze taki nie urodził ...

Dlaczego przy zamkniętych, co nabroiłeś :) ?

mattii
11-11-13, 20:50
jesli boczek ma ocalec to musza byc otwarte
ew mozesz klamke wyrwac i pociagnac odpowiednie druty ;)

Artus40
11-11-13, 21:13
Nic nie nabroiłem. Przestały się otwierać, tak z dnia na dzień. Klamki są "luźne", chyba porozłączały się cięgna.:(
Chyba trzeba będzie zaiwestować w nową klamkę, a myślałem, że tego uniknę.

Pociągnięcie cięgna od wewnętrznej klamki nic nie daje.
Musiało się gdzieś rozłączyć.

Visiu
11-11-13, 22:59
a z zewnatrz? czy klamka odpadla

fiodor88
12-11-13, 06:24
Chyba się jeszcze taki nie urodził ...

A więc jestem! :D

Miałem ten sam problem, bo w pewnym momencie zamek mi się zaciął i żeby zamknąć drzwi musiałem posłużyć się tą blokadą dla dzieci, żeby nie można ich było otworzyć od środka. Po zatrzaśnięciu nie mogłem ich ruszyć ani od zewnątrz ani wewnątrz. Odkręciłem z boczka wszystkie widoczne śruby, zdjąłem tą małą listwę przy szybce trójkątnej, następnie delikatnie odgiąłem boczek i jakimś wytrychem próbowałem podważyć blokadę i otworzyć drzwi. Sporo się namęczyłem ale po jakimś czasie mi się udało, więc obeszło się bez drastycznych metod jak wyrywanie klamki czy wyrywanie boczka.

Powodzenia! :)

probestic
12-11-13, 08:03
A więc jestem! :D

Miałem ten sam problem, bo w pewnym momencie zamek mi się zaciął i żeby zamknąć drzwi musiałem posłużyć się tą blokadą dla dzieci, żeby nie można ich było otworzyć od środka. Po zatrzaśnięciu nie mogłem ich ruszyć ani od zewnątrz ani wewnątrz. Odkręciłem z boczka wszystkie widoczne śruby, zdjąłem tą małą listwę przy szybce trójkątnej, następnie delikatnie odgiąłem boczek i jakimś wytrychem próbowałem podważyć blokadę i otworzyć drzwi. Sporo się namęczyłem ale po jakimś czasie mi się udało, więc obeszło się bez drastycznych metod jak wyrywanie klamki czy wyrywanie boczka.

Powodzenia! :)

Szacun za cierpliwość. Ja bym tak nie potrafił :]

Visiu
12-11-13, 09:05
zawsze mozna wyrwac boczek na sile demolujac go a potem kupic nowy i go wstawic :P

Artus40
14-11-13, 00:01
Blokada dziecięca nie była włączona, szlag trafił zamek (pękła sprężynka odbijająca). Boczek udał mi się wyjąć bez demolowania go, przy zamkniętych drzwiach. Dzięki za zainteresowanie.