Zobacz pełną wersję : boczek w tylnych drzwiach
Witam. Może ktoś ma pomysł jak zdjąć boczek przy zamkniętych drzwiach (tylne lewe)
Witam. Może ktoś ma pomysł jak zdjąć boczek przy zamkniętych drzwiach (tylne lewe)
Chyba się jeszcze taki nie urodził ...
Dlaczego przy zamkniętych, co nabroiłeś :) ?
jesli boczek ma ocalec to musza byc otwarte
ew mozesz klamke wyrwac i pociagnac odpowiednie druty ;)
Nic nie nabroiłem. Przestały się otwierać, tak z dnia na dzień. Klamki są "luźne", chyba porozłączały się cięgna.:(
Chyba trzeba będzie zaiwestować w nową klamkę, a myślałem, że tego uniknę.
Pociągnięcie cięgna od wewnętrznej klamki nic nie daje.
Musiało się gdzieś rozłączyć.
a z zewnatrz? czy klamka odpadla
Chyba się jeszcze taki nie urodził ...
A więc jestem! :D
Miałem ten sam problem, bo w pewnym momencie zamek mi się zaciął i żeby zamknąć drzwi musiałem posłużyć się tą blokadą dla dzieci, żeby nie można ich było otworzyć od środka. Po zatrzaśnięciu nie mogłem ich ruszyć ani od zewnątrz ani wewnątrz. Odkręciłem z boczka wszystkie widoczne śruby, zdjąłem tą małą listwę przy szybce trójkątnej, następnie delikatnie odgiąłem boczek i jakimś wytrychem próbowałem podważyć blokadę i otworzyć drzwi. Sporo się namęczyłem ale po jakimś czasie mi się udało, więc obeszło się bez drastycznych metod jak wyrywanie klamki czy wyrywanie boczka.
Powodzenia! :)
A więc jestem! :D
Miałem ten sam problem, bo w pewnym momencie zamek mi się zaciął i żeby zamknąć drzwi musiałem posłużyć się tą blokadą dla dzieci, żeby nie można ich było otworzyć od środka. Po zatrzaśnięciu nie mogłem ich ruszyć ani od zewnątrz ani wewnątrz. Odkręciłem z boczka wszystkie widoczne śruby, zdjąłem tą małą listwę przy szybce trójkątnej, następnie delikatnie odgiąłem boczek i jakimś wytrychem próbowałem podważyć blokadę i otworzyć drzwi. Sporo się namęczyłem ale po jakimś czasie mi się udało, więc obeszło się bez drastycznych metod jak wyrywanie klamki czy wyrywanie boczka.
Powodzenia! :)
Szacun za cierpliwość. Ja bym tak nie potrafił :]
zawsze mozna wyrwac boczek na sile demolujac go a potem kupic nowy i go wstawic :P
Blokada dziecięca nie była włączona, szlag trafił zamek (pękła sprężynka odbijająca). Boczek udał mi się wyjąć bez demolowania go, przy zamkniętych drzwiach. Dzięki za zainteresowanie.