Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z elektrycznymi szybami!

Driver90
11-11-13, 17:41
Witam.
Mam problem z elektrycznymi szybami.
Naciskajac przelacznik nic nie reaguje , sciagnalem boczki i niema tam pradu.(mechanizmy dzialaja) gdzie dalej szukać? bezpieczniki wszystkie ok . gdzie sa jakies przekazniki? cos co odpowiada za prad ?

MikeFoto
12-11-13, 17:14
Przód czy tył?
Z jednej strony czy z obu?

Driver90
12-11-13, 19:29
przod z tylu korby sa. po obu stronach niema pradu (w elektrycznych lusterkach są) teraz nie wiem czego mam sie czepiac? gdzie jest jakies przekaznik odpowiadajacy za prad?
a i jeszcze jedno. Zostala przez poprzedniego wlasciciela zmieniona stacyjka. moze byc tam cos nie tak?

civic_lsi
12-11-13, 21:35
przekaźnik jest w tablicy bezpieczników w kabinie, bodajże żółty. w manualu jest opisany sposób sprawdzenia szyb

MikeFoto
14-11-13, 14:49
Jest przekaźnik i jest bezpiecznik, nie pamiętam który, ale na pewno w skrzynce bezpieczników pod kierownicą.

Marecki
15-11-13, 12:13
Witam.
Mam problem z elektrycznymi szybami.
Naciskajac przelacznik nic nie reaguje , sciagnalem boczki i niema tam pradu.(mechanizmy dzialaja) gdzie dalej szukać? bezpieczniki wszystkie ok . gdzie sa jakies przekazniki? cos co odpowiada za prad ?
Rozumiem, że sprawdzałeś bezpieczniki w obu skrzynkach?

pajac_am
17-11-13, 10:25
Miałem ostatnio to samo.
Zaczynasz od bezpiecznikow, ale jezeli obie szyby na raz, to na 99% padł przekaznik.
Zeby sie do niego dobrac najlepiej sciagnac ten plastik, pod kierownica w ktorym jest schowek ten po lewej (3 srubki)
Jezeli jest jeszcze ori to bedzie zołty. Czas naprawy 7 minut, koszt 7 zł ;)

bartek_levis
17-11-13, 21:17
a centralny zamyka drzwi ? jeśłi nie to przetrzyj styki w kostce w drzwiach podobny temat kiedyś miałem u siebie padły szyby i CZ okazało się ze wystarczyło odpiąć i wpiąć kostkę

jablon
07-01-14, 17:24
mam problem z tylną szybą za kierowcą .Przełącznik w tylnych drzwiach opuszcza szybę ,a nie podnosi .Przełącznik u kierowcy nie działa wcale .Gdzie szukać przyczyny takiej awarii.honda civic 6-gen econo ek35 d15z6

maciej1
07-01-14, 19:05
Przyczyny najlepiej szukać w odpowiednim dziale. To jest dział MA/MB/MC :)

bartek_levis
09-01-14, 08:32
Przyczyny najlepiej szukać w odpowiednim dziale. To jest dział MA/MB/MC :)

Lubie to! :D

Driver90 naprawiłeś ?

Driver90
12-01-14, 15:00
Tak naprawilem. Padł przekaznik ktory znajduje sie w skrzynce z bezpiecznikami pod kierownica :)