PDA

Zobacz pełną wersję : problem

majchas
14-03-08, 15:44
mam 2 problemy:

1. dotyczy tylnego siedzenia w hb Vgen. a dokladniej oparcia. Ten plastikowy bolec, ktorym sklada sie oparcie lata sobie luzno a to dlatego, ze najprawdopodobniej ten drut na ktory jest wkrecony (od mechanizmu skladania) urwal sie i gdzies wpadl glebiej w ta szczeline. Czy da rade wyciagnac to oparcie w jakis sposob?

2. dot tylnej szyby tylnej. Szyba zamyka sie bez problemu tylko, ze nie jest rowno. Na dole z prawej strony uszczelka lezy na karoserii przy okazji scierajac lakier przy kazdym zamknieciu. Czy mozna jakos wyregulowac szybke? wiem ze autko bylo lekko bite w kufer i mam nadzieje, ze nie jest to jakas nieodwracalna usterka?

maniak2007
14-03-08, 16:35
1. Wszystko sie da zrobić jak Tylko sie chce i ma się chęci ;) Wyciągnij oparcie i zobacz.

2. Szybę sie reguluje na zawiasach

Powodzenia

plakon83
14-03-08, 17:23

Powodzenia
Możesz wyjaśnić w jaki sposób?

Bo u mnie szybę się reguluje po zdjęciu boczku, poluzowaniu 2 czy 3 śrubek i odp ustawieniu mechanizmu szyby i dokręceniu w/w.

maniak2007
14-03-08, 18:35

Powodzenia
Możesz wyjaśnić w jaki sposób?

Bo u mnie szybę się reguluje po zdjęciu boczku, poluzowaniu 2 czy 3 śrubek i odp ustawieniu mechanizmu szyby i dokręceniu w/w.

Kolego czytaj uważnie !! Mowa jest o szybie tylnej, :bicie: :bicie: bo o tą tylną szybe majchas pytał.

plakon83
14-03-08, 22:02
Aaaa jak tak to pszepraszmy :D