PDA

Zobacz pełną wersję : sedan czy warto?

nocai
14-03-08, 09:07
Witajcie,

jestem na etapie szukania mojej szczęśliwej VII. Poczytałem trochę o silnikach. Ale mało jest informacji o sedanie (może ślepy już jestem, cóż robić starość nie radość :) ). Wynalazłem fajnego sedana sprzedawanego przez ASO, rocznik 2002 silnik 1,6 z przebiegiem 181 kkm.
Czy warto się w to pchać?? Jakie są typowe usterki HB to poczytałem, a jakie są sedana??

Pati_crx
14-03-08, 09:22
Niedługo będzie do sprzedania sedan po lifcie 2004 rok 100% bezwypadkowy i serwisowany w ASO :D. Jego dotychczasowy użytkownik jest bardzo zadowolony z autka :D

Alchemiq
14-03-08, 09:28
Byłem w poniedziałek w Szczecinie i w komisie stoi ładny 5D za 27k (pytałem - cena do negocjacji).
Ma książkę serwisową, przebieg 130, rocznik 2001.
Siedziałem w środku - czyściutki, nie zniszczony. Silnik wygląda ładnie, nie ma śladów wymiany zderzaka, lamp czy nadkoli.

OTO LINK (http://autokomisgratka.gratka.pl/ogl/352.html)

Wit
14-03-08, 12:07
Moim skromnym zdaniem sedan jest OK. Ma bardzo dużo miejsca w środku i wielki bagażnik (450l). Poza tym jest lżejszy od hatchbacka czy coupe co odbija sie na spalaniu i osiągach. Poza tym jest dość ładny i nie tak popularny jak HB. Z mankamentów wymieniłbym zawieszenie i hałas powyżej 115km/h, ale posiadacze HB tez na to się skarżą.Pozdrawiam

piotrekk
14-03-08, 15:33
Jestem użytkownikiem od 3 miesięcy sedana 2005, poprzednio miałem CIVIC HB 2002 i uważam że sedan jest lepiej wykonany pomimo że produkowany jest w Turcji, dużo mniej pali niż HB i nie występują tutaj problemy ze skrzynią biegów

Minusy to: nie wszzystko da się załadować do bagażnika, trochę mniej miejsca z przodu niż w HB,

Można się przyczepić do jakiś pierdołek typu: spalona żaróweczka pod przyciskami. czy piszczące bębny hamulcowe ale ogólnie jest OK i chyba lepiej trzyma cenę jako samochód używany.

Pozdrawiam.

Piotrek