PDA

Zobacz pełną wersję : Gałka zmiany biegów z IX do VIII

BEKACZU
09-11-13, 22:42
Witam. Mam pytanko jak w temacie, czy gałka zmiany biegów z najnowszego civica pasuje do ósmej generacji??
Czy ona jest wkręcana czy na jakiś np zatrzask czy inny wynalazek.
Tą dziwną oryginalną mam dosyć sfatygowaną, gdyż poprzednia właścicielka nosiła tyle złomu na palcach, ze spokojnie mogłoby to spełniać rolę kastetu i tak urządziła gałkę.
Przez 2,5 roku jakoś przymykałem na to oko, ale miarka się przebrała gdy dziś w aucie które ma większy przebieg od mojego zobaczyłem gałkę w niemalże idealnym stanie.
Jeśli ta z najnowszego civica nie podejdzie to co proponujecie tam zmontować aby wyglądało i pasowało.
Z góry mówię że akcesoryjna z ASO za 450 zł odpada bo miażdży ceną.

buri
10-11-13, 09:40
Daje ci 99% ze bedzie pasowala.
Skoro IX gen jest w zasadzie wiekszym faceliftem to watpie zeby nagle od tej generacji podjeli decyzje o zmianie gwintu na drazku od zmiany biegow..

BEKACZU
10-11-13, 11:03
Daje ci 99% ze bedzie pasowala.
Skoro IX gen jest w zasadzie wiekszym faceliftem to watpie zeby nagle od tej generacji podjeli decyzje o zmianie gwintu na drazku od zmiany biegow..

Motyw jest tylko taki że w IX jest mieszek a w VIII najbrzydsze coś na świecie, a zmierzam do tego że w naszej VIII gdy odkręcisz gałkę to na dole na wcisk jest taka centymetrowej wysokości maskownica tych białych nagwintowanych plastików a w IX tego nie ma bo jest mieszek. No cóż muszę jakoś pokombinować czy nie da się tego zasłonić zakładając tą maskownice z VIII.

yacekm
19-11-13, 16:35
Gdzie można kupić taka gałkę?

BEKACZU
23-03-14, 17:25
Gdzie można kupić taka gałkę?

www.allegro.pl ;)

MotoAutko_pl
02-04-14, 11:35
Nie tylko,oprócz allegro możesz szukać w różnych sklepach internetowych z akcesoriami,częściami samochodowymi. Jak słusznie pisze Przedmówcy- powinna tutaj spokojnie pasować. Daj znać jak już zamontujesz:)

g-rzegorz
01-05-14, 21:19
I jak , udało się zamontować ta gałkę / mieszek ?

mitusm
06-06-14, 15:05
Przyłącze się do pytania, od czego jeszcze pasuje gałka w 8gen. Porzednia właścicielka miała chyba kastet na rękach i po 50tys km gałka wygląda jak po 300tyś. Może któryś accord ?

filipfm
06-06-14, 16:42
Generalnie chyba wszystkie Hondy maja taki sam gwint.