Zobacz pełną wersję : Zamiennik zderzaka - co myślicie?
Czy ktoś z was miał kiedyś do czynienia z takim zderzakiem:
http://allegro.pl/zderzak-honda-civic-vi-coupe-95-nh-503p-czarny-i3698854674.html
jak z jakością wykonania takiego zderzaka??
muszę wymienic zderzak u siebie w aucie.. jeśli udało by sie kupic używke za 200zł to do tego muszę doliczyc koszt lakierowania 300zł co daje w sumie 500zł.. tutaj za 500zł jest gotowy.. co myslicie??
Witam, ogolnie z tego co wiem to zamienniki lubia często nie pasowac i trzeba je troszke modyfikowac. Moim zdaniem bardziej oplaca sie kupic uzywke OEM i pozniej ja pomalować ponieważ jak kupisz ten zderzak to kolor moze nie wspołgrac z reszta karoseri. Pozdrawiam.
jesli chodzi o spasowanie to fakt jest ciezko
ale
jeszcze nie spotkałem dobrze pomalowanej używki
każda zaczyna pękać po pewnym czasie
plastikowy zderzak pracuje
wiec im wiecej fabry na nim tym gorzej
jak wyżej zamienniki są z dupy nie pasują odstają itd ;)
kamil69512345
14-11-13, 10:09
Ja mialem to byl idealnie spasowany
jeszcze nie spotkałem dobrze pomalowanej używki
wiec im wiecej fabry na nim tym gorzej
Większej bzdury nie czytałem.
No chyba, że rzeczywiście masz na myśli nakładanie "farby"... może jeszcze za pomocą wałka?
Jeśli odpowiednio przygotujesz i zastosujesz odpowiednie materiały, to nic Ci nie pęknie.
Jeśli chodzi o zamiennik zderzaka, to też o nich rozmyślałem, bo szukam do siebie OEMa, ale kupić coś na czym nie ma kilograma szpachlówki rzeczą łatwą nie jest.
Jednak odstrasza mnie myśl, że to będzie taka kicha jak w innych markach aut. Do Civica akurat osobiście zamiennika nie zakładałem, ale zakładałem tego całą masę do Opli, Nissanów, Renówek i wielu innych i nigdy nie trafiłem na dobry zamiennik... zawsze spasowanie było fatalne :/
Większej bzdury nie czytałem.
No chyba, że rzeczywiście masz na myśli nakładanie "farby"... może jeszcze za pomocą wałka?
Jeśli odpowiednio przygotujesz i zastosujesz odpowiednie materiały, to nic Ci nie pęknie.
]:/
jasssne
zawsze te zderzaki sa popękane czy to z polski czy z niemiec czy z włoch wszędzie to samo
Reaktor dużo chyba zalezy od tego jak przygotowana jest powierzchnia. Jeżeli mamy pajaczki na zderzaku to trzeba wszystko zdzierac do gołego plastiku, potem odpowiedni elastyczny podklad i warstwa lakieru. Jeżeli dobrze nie przygotujesz sobie materiału czyli np tam gdzie jest pajaczek nie zeszlifujesz tego do zera to pozniej znów Ci to wyjdzie.