Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : woda pod siedzeniem kierowcy oraz pasażera z tyłu po stronie kierowcy aero.

zbigniewnekla
08-11-13, 18:32
Witam

Po tygodniu deszczu zauważyłem, że pojawiły się dosłownie kałuże na tapicerce pod nogami w miejscu kierowcy oraz pod nogami pasażera z tyłu od strony kierowcy. Wymontowałem część tapicerki,szmatą zebrałem wiaderko wody, niestety nie zlokalizowałem miejsca skąd leci woda polewałem wodą z butelki. Jakieś pomysły, ewentualnie zdjęcia skąd ta woda się bierze i jak usunąć usterkę?

gonzo007-1989
08-11-13, 19:42
Najlepiej podjechać na myjkę ciśnieniową, jedna osoba w aucie i sprawdza a druga leje po samochodzie. U mnie ciekło przez przednią szybę gdyż puścił klej.

lukwycz
09-11-13, 22:58
U mnie ciekło przez przednią szybę gdyż puścił klej.
U mnie też, aż lało się na skrzynkę bezpieczników. Lepiej nie odkładać naprawy.

bartek_levis
10-11-13, 16:58
a u mnie w MA sparciała gumka od linki otwierania maski i dopiero po zdjęciu błotnika został namierzony wyciek

zbigniewnekla
15-11-13, 14:50
oddałem Hanie do auto-szklarza, przeciek był z przedniej szyby, mam tylko nadzieje, że tamtędy woda dostawała się aż pod tylne siedzenie, jeszcze nie przetestowałem na myjni.

Tapicerka wymontowana, suszy się w kotłowni, woda się nie pokazuje więc problem rozwiązany. Trochę pracy było z wymontowaniem tapicerki (trochę rozkręcania), lecz trzeba było to wykonać gdyż woda z poduch wygłuszeniowych nie chciała odparować. Jakby ktoś miał podobny problem to napiszę co i jak trzeba odkręcać