Zobacz pełną wersję : Wibracje i stukanie przy ruszaniu
Witam od niedawna mam objawy stukania i wibracji przy puszczaniu sprzęgła na pierwszym biegu w mojej Hondzie Civic vii ep4.
Czy mogłby mi ktoś pomoc co to może być oraz czy jest możliwość dojścia samemu do przyczyny by nie iść od razu do mechanika. Z góry dziekuje.
piotrlyszcz
07-11-13, 18:27
poducha silnika???:confused:
tez nad tym myślałem. tylko ze to jest tylko przy ruszaniu z 1 i do tego słychac różne stuki. chcialbym sprawdzic wachacze przeguby ale nie pomysłu jak.
hm może to co u mnie albo poducha silnika albo mocowanie górne amortyzatora
wielgo13 mamy podobny problem :) u mnie wygląda to na poduszki....gorzej bo wszystkie cztery są do wymiany a mam przejechane 196kkm:/ zamówiłem przez ebaya, bo ceny u nas są chore i czekam na przesyłkę. Jak wymienię to dam znać czy pomogło :)
dzięki za informacje ja w tygodniu podjade do mechanika zdiagnozować co jest przyczyną.
bunkerites
11-11-13, 16:07
Ceny nie sa chore.Bo zamienniki japonskie kosztuja 130 zl za sztuke.
Ceny nie sa chore.Bo zamienniki japonskie kosztuja 130 zl za sztuke.
Tak? To podrzuc namiary gdzie mozna kupic po 130zl sztuka kazda z 4ech poduszek. Prawa olejowa jest szczegonie droga.
A nie da rady jakoś usztywnić tych poduszek klejem do szyb?
A nie da rady jakoś usztywnić tych poduszek klejem do szyb?
Pewnie i się da... Wtedy będzie mniej więcej jakbyś poliuretan wsadził w miejsce poduszek. Czyli na wolnych obrotach budą będzie trzęsło na lewo i prawo :D
Sam nad tym myślałem ale odpuściłem.