PDA

Zobacz pełną wersję : woda w bagażniku - uszczelnienie lamp

marian91
05-11-13, 17:27
witam ostatnio zauważyłem że po większej ulewie w mojej EJ2 zbiera mi się dość spora ilość wody w bagażniku i ktoś polecił mi żebym uszczelnił tylne lampy. Pytanie brzmi czym i jak najlepiej to zrobić? I gdzie najłatwiej dostać owy uszczelniacz?

piotreek23
05-11-13, 17:33
Poszukaj hasła "akwarium w bagażniku" masa tematów o tym jest.

Seba27
05-11-13, 18:46
Pytanie brzmi czym i jak najlepiej to zrobić? I gdzie najłatwiej dostać owy uszczelniacz?

Kup najzwyklejsza Karimate i powycinaj uszczelki - chwila roboty i klopot z glowy w zasadzie - klej - w sumie jakis silicon bylby dobry - byle nie klej do szyb :)

kaczka208D
05-11-13, 19:56
Polecam masę uszczelniającą Boll.

yarOo_krk
05-11-13, 20:15
Oprocz lamp radze uszczelnic odpowierzniki pod zderzakiem. U siebie uszczelnilem dokladnie lampy a woda dalej dostawala sie do bagaznika. Pomoglo uszczelnienie ww. odpowietrznikow :) uszczelnialem silikonem

Wysłane za pomocą Tapatalk

motomaniak1988
05-11-13, 21:25
u mnie w ej tez mialem ten problem juz wszystko robilem az kiedys sie dopatrzylem jak otwierasz klape i masz uszczelke to trzeba ja zdjac i po bokach widac zgrzewy blachy ,,laczenie el karoserii,, i te zgrzewy sa zasmarowane taka pasta uszczelniajaca u mnie ta pasta popekała z czasem i saczyla sie woda tamtedy do bagaznika :D
wyskrobalem wszystko od nowa uszczelnilem pasta uszczelniajaca i git :)

pzdr

sawolta
08-11-13, 21:25
Jesli nic z tych rzeczy Ci nie pomoze to zostaje wyjecie tylnej szyby i pospawac laczenia blach , ja tak mialem poprostu blacha laczenia sie delikatnie odsunely od siebie.

xman
08-11-13, 21:38
a jak nie to odpływy wody z szyberdachu ;) i dzięki nim się woda dostaje do środka

Maskunt
08-11-13, 22:58
Trochę zaczynacie fantazjować... Woda w bagażniku to w 99,99% przypadków odpowietrzniki lub lampy.
Jestem bardzo ciekaw jak odpływ z szyberdachu miałby mieć związek z wodą w bagażniku, a żeby trzeba było wycinać szybę, to auto musiało mieć dzwon z tyłu, albo przypadek jeden na milion. Jest o tym co najmniej kilka tematów, no ale po co szukać, jak można nowy założyć.

xman
09-11-13, 07:44
Zdarza się, że kondon pęknie? To tak samo z przewodami odprowadzającymi wodę z szybra. Też może pęknąć (plastik/guma). Ja miałem przypadek wody w bagażniku tylko z prawej strony i chcąc nie chcąc takie info tutaj uzyskałem. Jednakże nie wiadomo skąd u mnie się brała, zawaliłem masą uszczelniającą z pistoletu wszystko i problem wody zniknął. Lało się gdzieś znad lampy...

Jeżeli widzisz fantazję i masz wiedzę dużą (chyba ją masz) to wypowiedz się tutaj i pomóż mi problem rozwiązać -> http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?194456-Eg8-spryskiwacze-reflektor%F3w

marian91
13-11-13, 19:36
odchylając wykładzinę z lewej strony zauważyłem że wężyk się wyczepił więc wsadziłem go na miejsce ścisnąłem paskami, przy okazji też uszczelniłem lampy i teraz pozostaje czekać na deszcz i zobaczyć czy to coś da

djfania
15-11-13, 08:17
mi woda ciekła ze spryskiwaczy lamp przednich

estiwaw
15-11-13, 10:01
Na tych stronkach http://www.civic5g.pdg.pl/inne.php?inne=woda_bagaznik i http://www.autocentrum.pl/awc/dzienniki-pokladowe/honda-civic/woda-w-bagazniku-juz-nie-19866/ sa poradniki może się komuś przyda :)

Tadis
15-11-13, 15:16
Też mam wodę w bagażniku... w moim ek3 HB uszczelka wszędzie pięknie dolega i w ogóle a tam woda..

yarOo_krk
15-11-13, 15:20
Główną przyczyną wody w bagażniku są lampy i odpowietrzniki pod zderzakiem!
Zawsze pierwsze co róbcie to uszczelnijcie te odpowietrzniki, dopiero potem doszukujcie się innych przyczyn.