Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zdziera opone

medykn
12-03-08, 11:03
witam
mam civica z 94r 1,3 jakies pol roku temu wymienialem tuleje na wachaczach i koncowki drazkow ustawilem zbieznosc i bylo wszystko ok lecz od jakiegos czasu przy skrecie w prawo zaczela mi piszczec opona okazalo sie ze sie zdziera ja od srodka bylem sprawdzic zbierznosc jest dobra amortyzatory dobre na szarpaku niewykazalo zadnych luzow gosciu stwierdzil ze jest dobrze, ale jak moze byc dobrze skoro opone zdziera chcialem ustawic geometrje lecz ten koles stwierdzil ze sie tu nieustawia geometri
dodam ze opone bierze tylko z lewej strony z prawej jest dobrze, nic sie niedzieje .
Gdzie tu szukac przyczyny tego?

elartoro
12-03-08, 11:37
podjedz na ustawienie kątow....byc moze tu jest przyczyna..bo na zbierznosci tego nie wykaze

medykn
12-03-08, 16:53
no bylem ale ten koles stwierdzil ze niema czym ustawiac katow i ze niebedzie ustawial boniema jak:(
przy skrecie w prawo slychac jakby cos, o cos opcieralo

rek1n
12-03-08, 18:05
w Hondzie nie ustawisz katow bez regulowanych wahaczy !

Pati
12-03-08, 18:28
kąt wyprzedzenia zwrotnicy oraz pochylenia koła nie jest regulowany.
na pewno masz dobrze zbieznosc ustawiona?

!markos
12-03-08, 23:51
piszczenie opony i stwierdzenie "zbieznosc jest dobra" nie ida w parze. moze masz jakis krzywy wachacz/zwrotnice?

medykn
13-03-08, 08:24
rzeby skrzywic wachacz czy zwrotnice trza by walnac w cos konkretnie
jak bylem na ustawieniu zbierznosci we wrzesniu po wymianie tuleji na dolnym wachaczu to wszystko bylo ok, a jakby sie skrzywil amortyzator to by to mialo wplyw na kat pochylenia kola? a i jeszcze stroche scislo mi tuleje na wachaczu ta pierwsza od zwrotnicy ( ta wieksza)
dodam ze drogi we Włocławku sa w opłakanym stanie

Pati
13-03-08, 10:59
mogles kolo przestawic na jakiejs dziurze i zbieznosc sie rozjechala.