PDA

Zobacz pełną wersję : Grill Type-S, spoilet na tylną klapę oraz gałka zmiany biegów Type-S

BEKACZU
04-11-13, 21:39
Witajcie.
Mam może nieco dziwne pytanie, ale szukam tego od wielu miesięcy i nie umiem trafić na nic konkretnego, albo wszystko po przejsciach albo kosmiczne ceny.
Chciałbym nabyc Grill Type-S siatkowany srebrny, spoiler na tylną szybę, oraz gałkę zmiany biegów od Type-S. Ogólnie mówiąc na allegro sam zlom, albo ceny jeszcze droższe niż w ASO. Czy możecie podrzućić namiary gdzie można nabyc takie rzeczy w bardziej realnych cenach niż (UFO=kosmiczne)??
Mam jeszcze pytanie odnośnie tego spoilera na szybę. Jak się to ustrojstwo montuje? Czy nakleja się na jakims mega kleju czy moze trzeba wiersic w tej pseudo spoilerowatej szybie i sa jakies zatrzaski? Znalazłem na necie takie oferty. Co o tym sądzicie? Czy da się to przyzwoicie zamontowac i spasować, mieliście może doczynienia z tymi sprzedającymi??
http://allegro.pl/hona-civic-viii-nowy-model-spoiler-na-klape-nowy-i3618439234.html
http://allegro.pl/honda-civic-2006-2012-spoiler-wzor-type-r-tuning-i3614357578.html

filipfm
04-11-13, 22:27
O części możesz zapytać u osób, które handlują częsciami OEM w cenach niższych niż ASO. Pojawiają się na forach hondowo-civicowych.

Spoilery tzw repliki TypeR się klei na klej do szyb. Chyba, że mówisz o spoilerze akcesoryjnym (ale tu nie ma replik) - on jest montowany na taśmę obustronnie przylepną i dwie blaszki, które pasują pod śruby, które już są w klapie - tu montaż jest totalnie bezinwazyjny. Problemem jest cena (w ASO kosmiczna) a na używki trzeba polować.

butler.gdansk
04-11-13, 22:31
Grill to dość chodliwy towar i rzeczywiście warto posprawdzać w ASO jaką mają ofertę bo na Allegro co niektórym się w głowie poprzewracało.
Montaż najprostszy tych spoilerów jest na klej do szyb i wiem że to się sprawdza, ale jakość jest niezbyt dobra bo wymagają dużo pracy by były dobrze spasowane z nadwoziem.
Klapy od Type-R/Type-S mają dodatkowe otwory przez które montowany jest spoiler, wiem że jest kilka osób na forum co je tak przerabiało by zamontować OEM.
Gałka Type-S... Czymś się różni od zwykłej?

agrttc
05-11-13, 07:28
Ori spoiler z type r ma na sprzedaz user Ordi 2 dni temu wystawil ogloszenie tu na forum, moze jeszcze jest :) I tez na forum jest tutorial ze zdjeciami jak zamontowac ori spoiler. Chyba w temacie "Lotka z Type r"

filipfm
05-11-13, 10:53
Klapy od Type-R/Type-S mają dodatkowe otwory przez które montowany jest spoiler, wiem że jest kilka osób na forum co je tak przerabiało by zamontować OEM.

Szymon, klapa od Type S jest taka sama jak w 5D, bo i TypeS nie miał spoilera, a ten akcesoryjny do 8gen pasuje zarówno do TypeS jak i 5D bezinwazyjnie tj bez wiercenia :) mimo, że jest przykręcany
Tylko Type R miał spoiler i faktycznie ma otwory w blendzie.

butler.gdansk
05-11-13, 11:40
No tak... Nie wiem czemu wspomniałem o Type S :)

filipfm
05-11-13, 12:55
No tak... Nie wiem czemu wspomniałem o Type S :)

bo kiedyś [nie wiadomo kiedy dokładnie - przyp. ja ;)] Type S coś znaczyło ;) (c) by zombie6 :P

zombie6
05-11-13, 12:58
bo kiedyś [nie wiadomo kiedy dokładnie - przyp. ja ;)] Type S coś znaczyło ;) (c) by zombie6 :P

Jeszcze w VII gen. był 2.0 160 KM Type S 5D i wtedy w 2004r. jeszcze coś znaczył ten napis ;)

piter7766
05-11-13, 12:59
Czujny jest ;)

filipfm
05-11-13, 12:59
Jeszcze w VII gen. był 2.0 160 KM Type S 5D i wtedy w 2004r. jeszcze coś znaczył ten napis ;)

Tak, był tylko w UK. I był po prostu wypasionym autobusem w cenie przewyższającej Accorda ;)

zombie6
05-11-13, 13:13
Tak, był tylko w UK. I był po prostu wypasionym autobusem w cenie przewyższającej Accorda ;)
W tamtym czasie wstydu znaczkowi Type S jeszcze nie robił, profanacja zaczęła się od VIII gena ;)

zyga502
06-11-13, 17:35
Czujny jest ;)

to samo pomyślałem :):):)