Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Serpi Star mk125 Vgen. pomocy;]

GizY
04-11-13, 21:21
witam wszystkich.

mam problem..

po przeczytaniu tematu wiecie juz o co chodzi.. chcialbym sie dowiedziec jak usunac to ustrojstwo.. gdzies na necie swego czasu natknalem sie na artykuł w ktorym ktos opisal krok po kroku jak unicestwic serpi stara.. niestety temat mi gdzies zaginal i nie jestem w stanie go odszukac.. jest mi ktos w stanie pomoc? dodam ze z sterownika wychodzi 4 kable.. 2 grube 2 cienkie.. tak wogole to jest to fabryczne czy ktos sobie zwyczajnie zalozyl to ustrojstwo na wlasna reke? serpi star byl juz jak kupilem moje ej2 d15b7..

piroman
04-11-13, 21:44
to było dokładane przez niemieckie sieci dealerskie jak dobrze pamiętam...
idziesz po kablach wychodzących ze sterownika i rozpinasz wtyczki tak żeby można to było wyciągnąć w całości, te wtyczki, które ci zostają w głównej wiązce kabinowej spinasz razem do kupy i tyle

GizY
04-11-13, 21:53
piroman = mlynek ? czy sie myle?;> czyli jesli dobrze rozumiem poprostu wyciagam cala instalacje serpi stara spod deski rozdzielczej, spinam wiazke kabinowa "pasownymi wtyczkami" a serpi wrzucam do kosza i ma to chodzic?;> hehe taka historyjka.. mialem ost takiego goscia odemnie z radomysla, lubi wypic ale do elektroniki ma niesamowity leb.. przy skladaniu auta po swapie wzialem go do auta i zlecilem mu zdiagnozowanie, jak usunac to dziadostwo.. powiedzial mi dokladnie to samo co Ty;] rozkrecil sobie sterownik immo poogladal kable i stwierdzil ze wystarczy wypiac i gotowe.. wydalo mi sie to dziwne i nie sprobowalem.. a szkoda..

aha sprawdzony sposob? robiles juz takie manewry z serpi starem?