PDA

Zobacz pełną wersję : kolektor apexi w b16a1



adamsa
09-11-04, 08:33
kupiłem apexi kolektor do b16a2, ale okazało się że to jest kolektor 2`` 50mm, a powiedziano mi ze ma 2.25`` tzn 56mm.
czy ktos ma taki w b16 zamontowany lub ma jakies wykresy z hamowni??
czy warto go ściągac, bo jest na razie w usa?

z poniższych linków wynika że nie jest najgorszy, czy dc sports 4-2-1 2.25`` bedzie lepszy? jaka jest mozliwa różnica

proszę o szybką poradę i konkrety bo nie wiem co robic z kolektorem



http://www.hadamotorsport.com/tech/review/dsemc/

http://www.superhonda.com/forum/showthread.php?t=126108

http://forums.nasioc.com/forums/archive/index.php/t-53197.html

Wielki
11-11-04, 23:52
ja mam u siebie wsadzonego comptecha z tego co widzialem sa bardzo podobne moj ma bodajze 56mm ale dokladnie nie wiem nie moge dostac o nim zadnych konkretów, jesli chodzi o efekty to hondzia stala sie sporo elastyczniejsza juz od 3tys ladnie jedzie i szybciej sie w kręca :)
robilem ostatnio chamowanko ale zwalila mi sie chyba pompa albo filtr
paliwa bo wlaczyl sie chek a od 6tys moc diametralnie spadala do czego zmierzam ano do 6 tys malem piekny wykres wyzszy o kilka koni na calym wykresie od b16a2 ktorej wyszło ok.159 czyli moglo byc dorze :cry: (a mam tylko kolektor i stozek) ale sie rozpisalem :oops: ale skoro nikt inny nie raczyl to moze ja

ARTX
12-11-04, 00:20
to ty byles na dyno co tak malo ci wyplulo :?:

Wielki
12-11-04, 00:39
no :oops: wlasnie pisalem ze chek sie wlaczyl potem gdy wyjezdzalem zaczela sie dusic i ledwo dojechalem do domu z 3 przystankami a hondzia zaczela chodzic na 3 cyl. okazalo sie ze swieca nie wytrzymala potem zauwazylem ze pali sie nowy blad 43 i 44 do dzisiaj swieci nie wchodzi na v-tec a ja jedynie wiem ze to cos z paliwem :( :cry: :cry:
wyszlo 125km i 144nm :( a szlo tak ladnie ps. wykresu nie dam bo nie umiem :oops:

havok
12-11-04, 08:43
Wielki:
wejdź na www.imageshack.us i tam załaduj swój wykres. Potem podaj do niego linka (na tej stronie Ci napiszą, który masz skopiować do wklejenia tu na forum).

adamsa
12-11-04, 19:35
ja tez mam blad 44, co ty zrobiles z tym bledem, jak naprawiles?

Wielki
13-11-04, 00:21
no tak ale wykres jest w bmp :sad:
havok a nie ma innego sposobu :?:

boomer
13-11-04, 00:33
Wielki otworz plik BMP w Paint albo Microsoft Photo Editor (standardowe programy w Winie) - kliknij plik/file i zapisz jakos/save as - zmien format na jpg i mozesz umieszczac na sieci :)
Albo wyslij do mnie na maila to umieszcze za ciebie :)