Zobacz pełną wersję : Docieranie zaworów b16a2 pytanie
darius_bizi
03-11-13, 19:51
Witam , jestem w trakcie składania mojego silniczka , wczoraj skończyłem docierać wszystkie zawory ( trzy grubości pasty ) . Wszystko wydawało się ok , ale dla świętego spokoju zrobiłem próbę szczelności ...zalałem zawory od strony komory spalania . Dzisiaj poszedłem sprawdzić czy puszczają ... i niestety widać , że przy wydechowych trochę się sączyła nafta ... dla zobrazowania z komór spalania przez noc ubyło ( w sumie jakieś 15 godzin ) może 1 do 2 mm nafty ... Teraz pytanie do osób zorientowanych w temacie , czy muszę ponownie rozpinać zawory i docierać dalej czy jednak ułożą się podczas pracy ? Czekam na odpowiedzi ... z góry dziękuje za pomoc ; )
Ogólnie... to Ci powiem tak, że nie ma się co przejmować zawory dostukają się wzajemnie podczas pracy, szkoda czasu na ponowne rozbieranie i docieranie...
Sam tak wiele głowic zrobiłem i miałem identyczne przypadki... Wszystkie do dziś dnia działają...
skolopendra
03-11-13, 21:31
czy jednak ułożą się podczas pracy ?
nie .pasuje je prze frezować
skolopendra zapytaj grzecznie panów z ul. K. Makuszyńskiego ich doświadczenie z Twoim "prze frezowaniem" jednak wygrywa :D
darius_bizi
04-11-13, 16:22
Dziękuje za informacje ma1ster uspokoiłeś mnie ; )