Zobacz pełną wersję : Słabe Światła Mijania Civic V
Mam problem ze światłami mijania w civicu V generacji. Świecą one za słabo,przy dobrej pogodzie jeszcze ujdzie a przy deszczowej szału nie ma. Wymieniłem stare styrane lampy na nowe clear-black ustawiłem i dałem żarówki tungsram (białe światło) ,efekt jest trochę lepszy , ale dalej to nie są światła do normalnej widocznej jazdy. Co radzicie? Nowe kostki może stare są już zużyte. Słyszałem też o montowaniu przekaźników ,montował ktoś z was? Da się jakoś polepszyć te światła??
jak bys poczytal troche forum, a nie na pałe zadawal pytanie to bys wiedzial ze to typowe dla civicow ze slabo swieca lampy i tyle. ludzie kombinuja i zmieniają lampy, a to na cleary, a to na tyc, denji czy inne angele...
Czytałem i wiem że to typowe dla tej generacji civica bo wiele osób o tym pisze! ale chyba po prostu mogę zapytać ,czy można to w jakiś sposób chociaż delikatnie poprawić ,bo czasem można dowiedzieć się jeszcze więcej,można czegoś nie doczytać .Więc jak nie chcesz odpowiadać na pytanie zadane to po prostu tego nie rób.
Wiele nie poprawisz, możesz pomierzyć napięcie na kostkach, jak są stare to na pewno wymiana pomoże. Następny krok to dołożenie dodatkowych halogenów w zderzaku, daje to sporo tylko sprawdź czy alternator ma jeszcze rezerwę (jeśli nie montowałeś jakeigoś wybajerowanego car audio to powinien spokojnie uciągnąć).
Wiele nie poprawisz, możesz pomierzyć napięcie na kostkach, jak są stare to na pewno wymiana pomoże. Następny krok to dołożenie dodatkowych halogenów w zderzaku, daje to sporo tylko sprawdź czy alternator ma jeszcze rezerwę (jeśli nie montowałeś jakeigoś wybajerowanego car audio to powinien spokojnie uciągnąć).
na halogenach na codzien nie mozna jezdzic, wiec nie wiem o czym mowisz.
na przykladzie 5gen w ktorym swiatla poprostu slabo swieca i koniec, jedyna opcja to wymiana, albo na nowe, albo na jakies aftermarkety.
na halogenach na codzien nie mozna jezdzic, wiec nie wiem o czym mowisz.
Mówię o dodatkowych halogenach dalekosiężnych odpalanych razem z długimi.
Ale tu chodzi o mijania jak w temacie a po za tym to nie terenowka ;)
Wyslane z tapatalk
A sorry, nie zauważyłem że w temacie jest o mijania :) To rzeczywiście nie ma rady poza wymianą.
Grzybohun94
12-11-13, 18:34
Dużo dają allegrowe clear blacki bez homologacji w porównaniu do wyczyszczonych oem reflektorów?
wiadomo że najlepsze są soczeweczki denji czy TYC ale to pieniądze pochłania bardzo, oj bardzo.
Czasami te pare stów może uratować czyjeś dupsko ;)