Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nie mogę odpalić po wymianie nagrzewnicy

pioootr
02-11-13, 18:44
Mam prośbę o pomoc.

Musiałem wymontować nagrzewnicę, bo ciekła:

http://img854.imageshack.us/img854/9514/nl9b.jpg

po złożeniu wszystkiego nie mogę odpalić. Przekręcam kluczyk, auto kręci normalnie (aku naładowany) nie zapala. Po przekręceniu kluczyka zapalają się kontrolki z wyjątkiem żółtej check engine. Po włożeniu zworki do złącza diagnostycznego i przekręceniu kluczyka też brak żółtej kontrolki check engine.

Sprawdziłem, że pompa paliwa nie dostaje zasilania (zdjąłem tylną kanapę), bezpiecznik pompy 15A - OK, bezpiecznik radia, ECU 7,5A też OK.

Domyślam się, że czegoś nie podłączyłem, gdzie szukać? Czy jest możliwość, że immo poblokował wszystko? Jak to sprawdzić?

Dzięki za pomoc.

kubaszow
02-11-13, 19:12
Czy jest możliwość, że immo poblokował wszystko?
Nie powinno, tyle razy co wyciaglem dechy i nigdy sie nie zdazylo zeby immo zablokowalo.
Jeszcze raz na spokojnie przejzyj wszystkie wtyczki i polaczenia (pospiech i w**** to zly doradca) ewidentnie nie podpiales jakiejs wtyczki lub sie wypiela.

Brylant1
02-11-13, 19:14
Może czujnik uderzeniowy wyskoczył przy tej operacji, sprawdzałes?

MrKubek
02-11-13, 19:36

+1 u mnie jak grzebałem coś pod dechą też sam wyskoczył

piroman
02-11-13, 19:42
albo masa gdzies nie podpięta

kazik2_h9w3
02-11-13, 20:00
A po przekręceniu kluczyka słychać jak pompka pracuje???

zakit
02-11-13, 20:20
A po przekręceniu kluczyka słychać jak pompka pracuje???

przeciez napisal ze nie dziala :)
jak dla mnie albo czujnik uderzeniowy albo brak ktorejs masy.

pioootr
02-11-13, 20:32

Chodzi o ten czujnik po prawej pod schowkiem ?

Brylant1
02-11-13, 21:19
On jest chyba z lewej strony z tego co pamietam ale moge sie mylic, z takim gumowym kapturkiem.

jogal
02-11-13, 22:18
a podłączyłeś tą kostkę brązową (pierwsza z prawej na fotce) do przekaźnika pompy paliwa?? Bezpiecznik ECU 15A też cały??

pioootr
03-11-13, 16:07
Dzięki wszystkim za pomoc już wszystko działa.

Winny był któryś z przekaźników pompy paliwa (nie wiem czy ten po lewej za schowkiem - trzy piny z gumką, czy po prawej - siedem pinów). Oba były podpięte więc je rozłączyłem i podłączyłem jeszcze raz i auto odpaliło od pierwszego strzała. Może któraś wtyczka była luźna, nie mam pojęcia. Podoginałem konektory wewnątrz wtyczek i teraz wpinają się ciaśniej.

Jest OK, dzięki wszystkim za pomoc.