Zobacz pełną wersję : problem z rezerwa VIGen
mam problem od pewnego czasu z rezerwa w aucie zbyt pozno mi sie zapala, kiedyś mogłem na rezerwie z spokojem zrobić 50 km, teraz zapali sie rezerwa i ledwo robie 10km o co chodzi?? ost., nawet na stację nie zdązyłem dojechac :(
Spalanie masz normalne? Może po prostu pływak zaczyna ci szwankować? ja jak miałem zepsuty pływak to on zapalał mi się nawet jak miałem połowę baku albo jak jechałem to zapalała się kontrolka na 5 sekund i gasła. Po wymianie nie mam już tego problemu i nie powinno się jeździć na rezerwie bo pompa paliwa szybciej zakończy swój żywot przez wciąganie syfu z dna baku :)
nie jezdzę na rezerwie, tylko teraz takie objawy nastapiły, zawsze jak sie zapała rezerwa to odrazu waliłem na stację a teraz nawet nie zdązyłem dojechac?? a jestem sam w stanie wymienic pływak??
Pewnie. Bułka z masłem. Podnosisz tylną kanapkę i będziesz miał pierw do odkręcenia pokrywkę srebrną. W jednym miejscu znajduje się pływak zaś w drugim pompa paliwa. Ciebie interesuje dolna kostka gdzie znajduje się pływak Odczepiasz kostkę z kablami i zaczynasz odkręcać bodajże z 6 nakrętek. Jak będziesz wyciągać pływak to musisz na wyczucie obrócić go o 180 stopni, żeby normalnie wyciągnąć z tego co pamiętam bo u mnie tak było. Mam nadzieję, że zrozumiałeś :D
Pływak będzie podobny do tego http://e-szrot.iai-shop.com/data/gfx/pictures/large/1/9/5991_2.jpg
ok dzieki bardzo za odpowiedz w weekend sie po bawie:) niby ludzie piszą ze jeszcze mogła pasc sam termistor.... ale sam nie wiem... najlepiej bym wymieniła całosc bez grzebania
Pływak kosztuje grosze także jak dla mnie nie ma sensu się bawić :)