Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zawieszenie - stuka.

vola
10-03-08, 20:24
Witam,

Czy może ktoś napisać jakie i ile tych elementów znajduje się w przednim i tylnym zawieszeniu, chodzi o metalowo gumowe elementy, (łączniki itp.) które trzeba wymienić by nie stukało, bo gdy wjeżdżam na poprzeczne wzniesienie (podjazd) to słychać stuknięcie . Jeśli ktoś wie ile kosztują mniej więcej to też byłbym wdzięczny.

ps. Jeśli ktoś ma taką zaślepkę do przedniej szyby po lewej stronie bo mi się urwała, to chętnie bym odkupił.

Pozdrawiam

Gruszka
10-03-08, 20:39
W manualu masz wszystko pieknie pokazane na rysunkach - co, ile i gdzie jest.

Pzdr.

PS. Na przyszlosc - od takich pytan mamy temat "Szybkie pytanie - szybka odpowiedz" w tym dziale.

skolopendra
10-03-08, 20:40
Czy może ktoś napisać jakie i ile tych elementów znajduje się w przednim i tylnym zawieszeniu, chodzi o metalowo gumowe elementy, (łączniki itp.) kt

manual :szukaj:

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=30054

vola
13-03-08, 20:19
ok następnym razem się bardziej postaram.

A czy może mi ktoś powiedzieć gdzie mogę kupić tą listwę zewnętrzną z lewej strony szyby przedniej?

Może jakiś szrot jest w okolicy warszawy?

Pozdrawiam

iro
14-03-08, 14:16
bo gdy wjeżdżam na poprzeczne wzniesienie (podjazd) to słychać stuknięcie

U mnie też stukało z przodu więc wymieniłem górne wahacze, niektóre gumy wahacza dolnego. końcówki kierownicze- jednak nic nie pomogło. Okazalo się że stukał drążek kierowniczy z prawej strony. Po wymianie nastała cicza. :) Może u ciebie też jest ten powód- sprawdź.

Radiowiec
14-03-08, 18:29
Mi też stuka, mechanik dzisiaj sprawdził całe zawieszenie i sam jest wściekły, bo nic nie znalazł. Muszę z tym żyć chyba, bo przecież nie będę wymieniał dobrych elementów zawieszenia dla lepszego samopoczucia.