Zobacz pełną wersję : Civic 7g nie chce odpalic
Siema.
Kupel ma problem ze swoim 7g. Tak opisal mi objawy
2 dni temu normalnie jedzilem , i stanalem sobie w jednym miejscu i juz nie odpalilem wujek musial mnie holowac do domu. Jak mnie przycholowal to odpalil cudem ale drugim razem juz nie chcial. Rozrusznik kreci, lampki na desce sa , i miga caly czas zielony klucz prawdopodobnie od immobilisera, centralny z kluczyka ani pilota nie dziala, nie swieci sie swiatelko przy otwieraniu drzwi a wczesniej sie automatycznie zapalalo
bezpieczniki sprawdzilismy wszystkie
i sa wporzadku
pompe palilowa slychac, bateria w kluczyku wymieniana i sprawdzanie kluczykow czy sa dobrze zakodowane tez bylo robione
Wiecie co moze byc nie tak?
Zielony kluczyk nie powinien migac a swiecic ciagle przy odpalaniu a jak miga to jak by cos z immo bylo. Tak mi sie wydaje bo jak pomylilem kompa to tak mialem ze migal kluczyk.
Zielony kluczyk nie powinien migac
Jak miga tzn nie widzi klucza.
jak podpinali go do kompa to wyskakiwało ze nie został odnaleziony system immo, to jakiś poważny problem?
Immo blokoje uruchumienie auta i teraz trzeba by przestroic immo koszt chyba 300zl albo kupic zestaw kompa i zamienic.
Czy świeci się też chceck engine?
Spróbujcie rozłączyć akumulator na kilka minut, potem podpiąć ponownie, przekręcić kluczyk do zapłonu ( do zapalenia wszystkich kontrolek ) ale bez odpalania. Po kilku sekundach wyłączyć zapłon i powtórzyć co najmniej trzy razy.
nie chceck engine się nie świeci
To nie jest kwestia słabego akumulatora? Wkładaliście inny?
Może być aku, u mnie jak padał (bo było mało wody w celkach) to rzęził, rzęził, alarm się na chwilkę włączał ale w końcu zapalał..kluczyk też migał.
Pisał wyrażnie ,że rozrusznik normalnie kręci ,więc przyczyną ewidentnie jest immo.
Pisał wyrażnie ,że rozrusznik normalnie kręci ,więc przyczyną ewidentnie jest immo.
Słyszałem już o sytuacjach w których rozrusznik kręcił, a immo nie puszczało. Z resztą widzisz kolega wyżej miał podobnie. Nie zaszkodzi podmienić aku na chwilę.
Dziś dowiedziałem się że prawdopodobnie rozprogramował się immo, tak powiedzieli w warsztacie. Nadal nie przyjmuje kluczyków, dodali też, że to przez to że było małe zasilanie w akumulatorze.
Czekam do jutra bo niby jakiś tester ma pomóc.
A do was mam pytanie, czy jak by to nie pomogło to za ktoś z was kogoś kto by to na bank jakoś zrobił, kto się na tym dobrze zna, z okolic Lublina
odkręć minus od akumulatora, wyciągnij bezpiecznik, poczekaj kilka minut i odpal
uprzednio podłączając aku i wkładając bezpiecznik ;)
miałem to samo jest w necie opis, ja skorzystałem i wylutowałem kość immo z kompa i łączy się 2 punkty i po problemie kluczyk już się nie świeci. Aku miałem dobre a raz odpalał a raz tylko kluczuk się świecił i klapa z jazdy.
to całkiem "usuwasz" immo a nie każdy tak chce ..
MirasEK1 mógł byś podesłać linka do tego opisu jak to zrobić po kolei.
Też bym chciał to wywalić i się z tym nie bawić.
temat chyba rozwiązany bo mechanik zdołał odpalić samochód a z tego co mówił wina była skrzynka bezpieczników wewnątrz samochodu, więc wymienił cała.
Lecz teraz nie działa centralne zamykanie z pilota, a z kluczyka zamykają się tylko 3 drzwi a 4 tylne po stronie kierowcy pozostaje otwarte , wie ktoś co może być przyczyna?