PDA

Zobacz pełną wersję : Civic 7g nie chce odpalic

Spold
30-10-13, 09:48
Siema.
Kupel ma problem ze swoim 7g. Tak opisal mi objawy
2 dni temu normalnie jedzilem , i stanalem sobie w jednym miejscu i juz nie odpalilem wujek musial mnie holowac do domu. Jak mnie przycholowal to odpalil cudem ale drugim razem juz nie chcial. Rozrusznik kreci, lampki na desce sa , i miga caly czas zielony klucz prawdopodobnie od immobilisera, centralny z kluczyka ani pilota nie dziala, nie swieci sie swiatelko przy otwieraniu drzwi a wczesniej sie automatycznie zapalalo
bezpieczniki sprawdzilismy wszystkie
i sa wporzadku
pompe palilowa slychac, bateria w kluczyku wymieniana i sprawdzanie kluczykow czy sa dobrze zakodowane tez bylo robione

Wiecie co moze byc nie tak?

DRIVERRS
30-10-13, 21:38
Zielony kluczyk nie powinien migac a swiecic ciagle przy odpalaniu a jak miga to jak by cos z immo bylo. Tak mi sie wydaje bo jak pomylilem kompa to tak mialem ze migal kluczyk.

CRX1
30-10-13, 22:07
Zielony kluczyk nie powinien migac
Jak miga tzn nie widzi klucza.

Weezer
31-10-13, 23:17
jak podpinali go do kompa to wyskakiwało ze nie został odnaleziony system immo, to jakiś poważny problem?

DRIVERRS
01-11-13, 07:02
Immo blokoje uruchumienie auta i teraz trzeba by przestroic immo koszt chyba 300zl albo kupic zestaw kompa i zamienic.

Jasiu
01-11-13, 09:29
Czy świeci się też chceck engine?
Spróbujcie rozłączyć akumulator na kilka minut, potem podpiąć ponownie, przekręcić kluczyk do zapłonu ( do zapalenia wszystkich kontrolek ) ale bez odpalania. Po kilku sekundach wyłączyć zapłon i powtórzyć co najmniej trzy razy.

Weezer
01-11-13, 14:05
nie chceck engine się nie świeci

owsikk
02-11-13, 19:28
To nie jest kwestia słabego akumulatora? Wkładaliście inny?

arekwu
02-11-13, 20:54
Może być aku, u mnie jak padał (bo było mało wody w celkach) to rzęził, rzęził, alarm się na chwilkę włączał ale w końcu zapalał..kluczyk też migał.

CRX1
03-11-13, 23:12
Pisał wyrażnie ,że rozrusznik normalnie kręci ,więc przyczyną ewidentnie jest immo.

owsikk
04-11-13, 00:23
Pisał wyrażnie ,że rozrusznik normalnie kręci ,więc przyczyną ewidentnie jest immo.
Słyszałem już o sytuacjach w których rozrusznik kręcił, a immo nie puszczało. Z resztą widzisz kolega wyżej miał podobnie. Nie zaszkodzi podmienić aku na chwilę.

Weezer
04-11-13, 16:30
Dziś dowiedziałem się że prawdopodobnie rozprogramował się immo, tak powiedzieli w warsztacie. Nadal nie przyjmuje kluczyków, dodali też, że to przez to że było małe zasilanie w akumulatorze.
Czekam do jutra bo niby jakiś tester ma pomóc.
A do was mam pytanie, czy jak by to nie pomogło to za ktoś z was kogoś kto by to na bank jakoś zrobił, kto się na tym dobrze zna, z okolic Lublina

magu
05-11-13, 07:55
odkręć minus od akumulatora, wyciągnij bezpiecznik, poczekaj kilka minut i odpal

uprzednio podłączając aku i wkładając bezpiecznik ;)

MirasEK1
05-11-13, 08:31
miałem to samo jest w necie opis, ja skorzystałem i wylutowałem kość immo z kompa i łączy się 2 punkty i po problemie kluczyk już się nie świeci. Aku miałem dobre a raz odpalał a raz tylko kluczuk się świecił i klapa z jazdy.

magu
05-11-13, 09:28
to całkiem "usuwasz" immo a nie każdy tak chce ..

Weezer
05-11-13, 14:40
MirasEK1 mógł byś podesłać linka do tego opisu jak to zrobić po kolei.
Też bym chciał to wywalić i się z tym nie bawić.

Weezer
14-11-13, 18:20
temat chyba rozwiązany bo mechanik zdołał odpalić samochód a z tego co mówił wina była skrzynka bezpieczników wewnątrz samochodu, więc wymienił cała.
Lecz teraz nie działa centralne zamykanie z pilota, a z kluczyka zamykają się tylko 3 drzwi a 4 tylne po stronie kierowcy pozostaje otwarte , wie ktoś co może być przyczyna?