PDA

Zobacz pełną wersję : Usuniecie list bocznych i wygladzenie powierzchni :)

Rutus
29-10-13, 22:12
Witam,
W zimę Moja Hanula przejdzie generalny remont blacharki+malowanie i pare takich duperelków :)

A wiec do sedna :
Chciałbym usunąć listwy drzwiowe i te na blotniku i nadkolu.
Oprócz usunięcia chciałbym wygladzić powierzchnie aby były drzwi bez jakiejkolwiek dziury :D
I teraz rodzi sie problem że autem bede jeździł też na codzien ,np. do sklepu itp . Nie mówie tutaj o jeździe do pracy itp :D
A że Ci ludzie w naszym kraju nie potrafią ostrożnie otwierać drzwi to zaraz bym miał całe drzwi w rysach itp.
I mam pomysł . Posiadam magnesy cienkie i wyciąłbym równy pasek o szerokości około 5cm na długość całego boku (tak jak były stare listwy).
Ten magnes jest czarny ale można okleic go jakąkolwiek fiolią (np. białym carbonem aby komponowało sie to jakoś z całością).
Na taki magnes jest robione wiele reklam na samochody firmowe itp a ja mam dojscie do takiego magnesu w arkuszach i to długich :D
No i taki magnes sciągamy do zdjec i na zloty ,gdzie wiemy ze nasze drzwi sa bezpieczne :)
I mamy piekne gładkie i bez brzydkich listw :)
Co wy na taki pomysł :)?
Pozdrawiam,
Rafał

HEG8
29-10-13, 22:16
Drzwi z listwami, albo chociaż zostaw te rowki po nich. Taki mam pomysł.

Rutus
29-10-13, 22:27
Chce osiągnać efekt boków taki jak w tej hondzie :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f54eaaa9aa39.jpg (http://naforum.zapodaj.net/f54eaaa9aa39.jpg.html)

Brylant1
30-10-13, 02:23
Wspawac paski blachy

Rutus
30-10-13, 09:19
Ale sprawa tyczy sie o te magnesy.....

PlushaQ
30-10-13, 11:15
1. Gładkie boki w Vgenie wyglądają średnio, widziałem ze dwa takie egzemplarze i brak przetłoczenia chociażby odbiera autu cały urok i fajną linię boku, ale… to Twoje auto, mówię tylko co o tym myślę ;-)
2. Jak robisz malowanie i chcesz stosować te magnesy, to przykro mi, ale pod spodem za niedługi czas po używaniu będą rysy. Drobina piasku i będzie siało spustoszenie. Miałem takie magnesy na służbowym aucie - przeważnie na zakładanie był dokładnie myty, ale mimo tego pod spodem lakier po pol roku był mocno zniszczony, więc decyzję zostawiam Tobie. Pomysł kiszka straszna.

mes
30-10-13, 11:20
A nie lepiej wspawać blachę, wygładzić drzwi, a do jazdy pod sklep doczepiać paski magnetyczne ładnie owinięte folią? Nie widzę najmniejszego problemu.
Ale tak jak pisze Pluszak, po pewnym czasie będą rysy, chyba, że będziesz listwy odczepiał raz na pół roku.

Rutus
30-10-13, 22:50
A nie lepiej wspawać blachę, wygładzić drzwi, a do jazdy pod sklep doczepiać paski magnetyczne ładnie owinięte folią? Nie widzę najmniejszego problemu.
Ale tak jak pisze Pluszak, po pewnym czasie będą rysy, chyba, że będziesz listwy odczepiał raz na pół roku.

No to dokladnie o to Mi się rozchodzi żeby przyczepiać paski magnetyczne :)

No ale przemyśle ten ruch jeszcze bo PlushaQ dał Mi do myślenia :)