PDA

Zobacz pełną wersję : K seria w 6 gen sanki 5 gen a 6 gen

brales
29-10-13, 09:29
Witam

Jestem przed swapem k seria do 6 gen coupe, zamierzałem wszystko robić na sankach od eg z tego względu, że silnik jest bardziej cofnięty ale ostatnio szukałem np maglownicy do 5 gen i ciężko było znaleźć jakąś w przyzwoitym stanie, stąd zacząłem się zastanawiać czy późniejsze problemy ze znalezieniem części są warte tego cofnięcia silnika i lepszego rozkładu mas. Pytanie do was ma ktoś pojęcie jak bardzo zyska się rozkładzie mas przy montażu na wózku z 5 gen w porównaniu do tego z 6 gena na maksymalnym cofnieciu w tył. Nie mam zupełnie porównania jak prowadzi się auto z tymi dwoma opcjami... auto ma być na ulicę, taki szybki DD

kluczykpl
01-11-13, 12:33
pierwsze pytanie jakie masz lapy EKk1 czy EK k2 ? na K2 musisz dac magiel bez wspomagania, i wszystko sie miesci.

brales
07-11-13, 09:05
na razie mam łapy Innovative 6g pod sanki z 5g takie same jak ma user prank, wolałbym mieć wspomaganie.

mayday-82
07-11-13, 12:01
zawsze możesz wrzucić elektryczne wspomaganie z rx8 :D

brales
07-11-13, 15:09
ale to problem jest chyba z budową magla nie z umiejscowieniem pompy wspomagania ? może ktoś się wypowie w temacie obeznany :-)

adrianp02
08-11-13, 15:59
Problem jest wlasnie z umiejscowieniem pompy wspomagania,mozesz kupic gotowy KIT np.Hybrid Racing lub przerobic OEM....po za tym zeby ci sie maska zamykala trzeba pompe dac nizej i przerobic jej mocowanie/łape albo zamontowac pompe z Civica Si

kluczykpl
09-11-13, 10:11
Pompa elektryczna z Toyoty MR2 daje rade, ale najpierw powies silnik i zobacz czy skrzynia nie opiera ci sie o maglownice.