Zobacz pełną wersję : Jakie glosniki? Wzmacniacz?
Zdemontowalem powerrure w koncu cisza w autku teraz chcialbym muzyki posluchac.
Jakie glosniki wielmozne grono by proponowalo na przod? Co takiego zeby dobrze gralo?
Jaki wzmacniacz (4 kanalowy)? Wiadomo ze tak jak kazdy bym chcial tanio i super jakosciowo. U mnie w Puławach zaproponowano mi firme XETEC zna ktos ta firme? podobno dobry sprzet naprawde. Aha i sprawa wygluyszenia, stosowac jakies tam polski maty czy naprawde lepiej wydac wiecej i matami Dynamat ( jakos tak) wygluszyc?
uff sie rozpisalem :D
pozdro
Xetec dobra firma w swojej klasie cenowej jeśli chodzi o wzmacniacze - jak najbardziej polecam, myślę że polska mata jest jak najbardziej odpowiednia, a ile kasy na głośniki chcesz wydać??
ogolnie bylem 500-600 na przednie glosniki ale mi tu kadzono wlasnie xetec ale one jzu ok 850zl, wzmacniacz to proponowano mi xetec jakis taki 4x70W czy cos, sam sie nie znam, ale do audio jzu nie pierwszy raz sie przymierzam :)
ja zawsze polecam:
przod: zestaw Hertz ESK165(na allegro 350zł)
wzmacniacz: moze byc ten xetec
sub: hertz es250(300), jbl gt12, earthquake db10(12), ravemaster BSW
nie zawiedzie.
ja zawsze polecam:
przod: zestaw Hertz ESK165(na allegro 350zł)
wzmacniacz: moze byc ten xetec
sub: hertz es250(300), jbl gt12, earthquake db10(12), ravemaster BSW
nie zawiedzie.
Zestaw budżetowy jak u mnie, ale daje radę :D
budzetowy, a jak ;-)
w koncu nikt nie powiedzial ze kolega jest audiofilem...
a ktore hertze sa lepsze ESK czy DSK :?:
zdecydowanie ESK - są wyższym modelem :arrow: link (http://www.hertzaudiovideo.com/)
wooferki hertza cisnienia niestety nie zapewnia, polecalbym DLS, ale to wydatek juz 250zl za sztuke, tweetery moga byc hertza, chociaz troszke meczace sa, ja po 3 latach uzywania dzis zdecydowanie wybralbym inne. subwoofer to juz kwestia kto jaki bass lubi, JL obnizyl ceny i jak lubisz twardy szybki bass to proponuje 12W3V2
Porównuję parametry i... DSK ma lepsze :shock: Jestem laikiem, więc się nie znam, ale i dolna częstotliwość i dB ma lepsze. Na co w takim przypadku patrzeć? Może znacie jakieś miejsce gdzie można odsłuchać oba zestawy i porównać?
wiesz co ... ja uznaje zasade lepiej wolniej (mniej) a lepiej :-)
czyli zainwestuj w coś lepszego np. DLS -> sprawdź na allegro
jakaś firma z Krakowa ma tam dość dużo zestawów i w dobrych
cenach jakieś 150 - 250 taniej niz w sklepie w warszawie.
pozniej uzbieraj na dobry wzmacniacz i głośniczek + skrzyneczke
trzeba tez do 1 zakupu doliczyć wygłuszenie (jak robisz sam 150 pln) jak w firmie to (400) . + jakieś miejsce na tweeterki w słupku kosztuje jakieś 300 (firma) ... samemu mozna za 60 - pasta - patrz na allegro
ja osobiście polecam
przód DLS R6A http://allegro.pl/show_item.php?item=62732911
i np taki wzmacniacz http://allegro.pl/show_item.php?item=62654659
co do głośniczka do skrzynki to nic nie znalazłem teraz ... ale bywają JL
te dlsy bardzo bardz konkretne, tylko troszke bedzie trzeba sie pomeczyc, zeby je zmiescic cos czuje. dla chcacego nic trudnego. przedewszystkim najwazniejsza jest jakosc montazu i wygluszenia, bo nawet najlepszy glosnik jak kiepsko zamontujesz to bedzie kupa a nie granie.
szesnastka w dls r6 ma bardzo duży magnes, jak dla mnie trochę za słaby basik, tweeterki grają całkiem nieźle.